Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-08-24 11:45:10 Kilka fotek:
1. Powierzchnia zderzaka ![]() 2. Oklejone taśmą miejsca wiercenia ![]() 3. Wiertło i kamień do nawiercenia 'kryzy' pod kołnierz czujnika ![]() 4. Otwór na czujnik ![]() 5. Zamontowany czujnik. Jak widać - odstaje więc konieczne było nawiercenie kryzy. ![]() 6. Nawiercanie kryzy ![]() 7. Efekt końcowy ![]() ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-08-24 18:04:59
Wygląda na to,że czujniki są za nisko i łapią kamienie. Ja przy montażu swoich czujników miałem nowe nie ugniecione sprężyny.Teraz przy cofaniu strona kierowcy łapie cały czas jakieś przeszkody.No jakby nie patrzyć 100kg trochę ugniata ![]() |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-08-24 19:05:10 to super Rober S-to mi sie podba-eleganckie zdjecia i elegancka robota
Jakbys jeszcze mógł to załącz zdjecie z bardziej bliska-tzn jak teraz wygladają te dwa czujniki na środku-z bliska ewentualnie jesli mógłbys mi zarzucic te fotki na maila w takiej jakosci jaką robiles zdjecia-tzn bez zmniejszania to se moze poprostu przyblize tenco@wp.pl Pozdrawiam Tommi |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-08-25 20:31:55
no cóż, czujniki są ładnieschowane tak jak to widać na ostatniej fotce, (dookoła czujnika widoczny materiał zderzaka - szara masa, pomalowałem to później czarnym sprajem żeby się nie wyróżniało) od dwóch lat siedzą dobrze w swych otworach, system działa świetnie, nie wyobrażam sobie jazdy esperakiem bez tego przydatnego gadżetu. Fotki zrobie w poniedziałek to podeślę. |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-10-09 18:46:11 zdecydowałem się na zakup czujników cofania -teraz tylko zastanawiam się które kupic -na allegro mozna juz za 90zl kupic czujniki z takim ładnym półokrągłym wyswietlaczem-tylko zastanawiam się:
-czy wszystkie pokazują z której strony jest przeszkoda? -czy we wszytskich dostaje sie kołnierze ustalające/ pomagające w kontowym ustawieniu czujnika? -zastanawiam sie nad systemem EASYPARK-co o tym sądzicie?? moze ktos z was posiada takowy?? CZY POWINIENEN ZWRóCIć UWAGę NA COś SZCZEGóLNEGO PODCZAS ZAKUPU TEGO ZESTAWU?? będę wdzięczny za pomoc |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-10-09 21:17:13
Ja miałem podobny,teraz też mam podobny ![]() ![]() Kupiłem za jakieś 130 zeta zestaw z centralką GoldenEye i działa od roku w Nubie bez pudła ( jest to już trzeci samochód i trzeci zestaw GoldenEye ![]() I to mogę ci z czystym sumieniem polecić ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-10-09 21:19:55
Też trochę myślałem nad czujkami parkowania, ale jak się spostrzegłem, że potrzebne mi będą w kombi tylko do wykrywania słupków o wys.ok.50-60 cm to zrezygnowałem. [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-10-09 21:20:21 ] |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-10-10 00:15:13 ok znalazłem ten golden eye na allegro za 105 zeta-ale widze ze do tego LCD to przychodzi taka wielka wtyczka ??? tak faktycznie jest czy mi sie wydaje-bo z taką wielką wtyczką kabla nieukryje
znalazłem takie czujniki-dość ciekawe co sądzicie?? tylko neiwiem gdzie ten wyświetlacz mozna wstawić bo troszke duzy ![]() link-klik [ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2007-10-10 00:25:42 ] [ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2007-10-10 00:26:13 ] |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-10-10 00:28:17
Ci się wydaje...to 1 A co my jesteśmy jasnowidze ??....skąd mamy wiedzieć o jakim zestawie mówisz ??! ![]() Zapytaj Adama 4302...trochę pomontował tych goldenejów ostatnio w esperakach .. ![]() A 4...Pozdrawiam ![]() |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-10-10 00:31:18
przepraszam Boguś-pytanie swoje OCZYWIśCIE kieruję do "jarabbit" oraz każdego innego kto miał jakieś doświadczenie w tej materii a nie do Rydzyka przecież ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-10-10 01:27:45
a ja nie oczekiwałem żadnego "przepraszam"...jeno konkret linka do tego co wybrałeś.... skoro zapytałeś (o wielkom wtyczkie) to odpowiedziałem w pkt.1...bo też takowy zestawik mam zamącony , nie wiem co jesio concretniej byś kciał.. a jeśli byś kciał ...to tesz napisałem cobyś molestował Adama... A "każdemu innemu" też by się takie (konkret link) info przydało ...zawsze co jaśniej to jaśniej i dokładnie wiadomo o so chozi.. ![]() Dobranoc ![]() |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-10-10 01:44:29 jeszcze raz sorry boguś
Linka juz jednego zapodałem tylko że do innego zestawu który mi się podoba, a z tym goldeneyem to moja wina-patrząc na jedno ze zdjęc wydawało mi się że ta wtyczka na końcu kabla jest podłączana do wyświetlacza a tak naprawde jak na innym zdjęciu zobaczył podłaczana jest do centralki |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-10-10 07:44:56 Ja osobiście mam takie coś i jestem bardzo zadowolony. Zestawik ma margines bezpieczeństwa 30cm, ale jak ktoś się uprze to ponoć (ja tego nie robiłem) wytrymować, że 0 jest 0.
czujniki |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-10-10 10:46:00 czy ten golden eye pokazuje prawo-lewo z której strony się przeszkoda znajduje?
czy w zestawie są te pierścienie ustalające lub cokolwiek innego co pozwala aby ustalić kąt...?? |
![]() Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2007-10-10 12:37:25 Ile coś takiego kosztuje? |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2007-10-10 14:22:36
![]() Kolego, kliknij na linka, ktory zapodał Królik, a doznasz olśnienia. |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-10-10 18:39:47
Tak, pokazuje z której strony jest przeszkoda. Pierścienie teoretycznie powinny być, w moim zestawie ich nie było, ale w przypadku espero nie jest to problem, gdyż czujniki są wyprofilowane w wystarczającym stopniu by działać w poziomie. Ja kupiłem u tego sprzedawcy. |
![]() szandrzej KIA Cerato Mińsk Mazowiecki Wrocław | 2007-10-10 19:11:20 Ostatnio montowałem czujniki Golden Eye do Lanosa i powiem, że użytkownik (bardzo wybredny) jest z nich bardzo zadowolony.
W Nubirze w zeszłym roku montowałem czujniki i byłbym bardzo zadowolony, gdyby nie to, że po złożeniu całego auta do kupy głośniczek sygnalizujący odległość przestał działać ![]() |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-10-12 15:56:22 OK-właśnie zakupiłem czujniki cofania goldeneye-niestety niema pierścieni ustalających.
JUTRO MONTAż WIęC POTRZEBUJE KILKU RAD: -w jakiej szerokości rozmieścić czujniki (zastanawiam się nad tym aby niewkładac czujników nad rejestracją bo jest to troche bardziej skomplikowane-tzn moim zdaniem bedzie to wyglądać niezaciekawie) -czy nielepiej zamontować czujniki w jednej lini-TAK JAK INSTRUKCJA NAKAZUJE-chyba będzie lepiej wyglądać-u roberta są one na dwóch poziomach-niestety niezapodał widoku z tyłu więc niewiadomo jak to wyglada -czy montować na górnej czy na dolnej krawędzi zderzaka? -GDZIE ZAMONTOWALIśCIE WYśWIETLACZ-MOżE MACIE JAKIEś FOTKI?? (ja zastranawiam sie nad zamontowaniem go nad lusterkiem wstecznym tylko) -CZY WPUSZCZAć CZUJNIKI DELIKATNIE W ZDERZAK JAK ROBERT CZY NORMALNIE JE ZAMONTOWAć?? -czy demontować zderzak?? GDYBY KTOś MóGł ZAMIEśCIć FOTKI JAK WYGLADAJą CZUJNIKI NA ZDERZAKU -WIDOK Z TYłU BęDę WDZIęCZNY. [ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2007-10-12 15:57:59 ] [ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2007-10-12 16:05:57 ] |