Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Lunatic F&F Sympatyk Fiat 125 Warszawa | 2004-10-27 00:01:17 więc może mi ktoś udzielić konkretnej odpowiedzi na temat wymiany progów ![]() Pozdrawiam! [ wiadomość edytowana przez: Lunatic dnia 2004-10-27 00:02:16 ] |
![]() kania_ F&F Sympatyk 125p Krakow/Trzebinia | 2004-10-27 09:44:02 chcialbym troszke dorzycic od siebie
- zgrzewanie fabryczne nie stosuje sie z ekonomi tylko z technologi (jak rowniez innego przenoszenia naprezen przez nie) -co do obspawywania spawem ciaglym, punktowym (odrazu mowie ze spawanie elektroda od spawania migiem niczym sie nie rozni, jedynioe tym ze metody stosowane sa do roznych grubosci materialu) -obspawanie cialge nie przenosi naprezen jak punktowe wiec obspawujac samochod spawem ciaglym narazamy sie na to ze po nie dlugim okresie urzytkowania auto poprostu popeka dlateg o obspawuje sie kielichy, laczenia podluznic, i innych elementow narazonych na dzialanie sil skupionych spawem ciaglym ale juz elementy do ktorychj przyspawalismy wczesniej spawem ciaglym powinny byc mocowane spawem punktowym przez co sily skupione beda sie rozpraszac na calym obwodzie tego elementu np. fotka z nadkolem malucha kielich amora obspawany ciaglym ale nadlole juz punktowym (ale mnie osobiscie tak powinno sie obspawywac samochody podkreslajac ze spawanie 30na 30 tez jest spawem punktowym) |
![]() jar128 F&F Sympatyk Gdańsk | 2004-10-27 15:35:20 kania -elektroda mocniej wtapia sie w spawany material , a mig w oslonie co2 skleja -jednak na cienkich blachach w zupelnosci wystarczy . mam pytanko ktora deche latwiej zlamac ?? . ta ktora wygnie sie ,a puzniej odbije ??? czy ta ktura jest sucha i sztywna ??? |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2004-10-27 15:44:47
Koniu daj se na luz. Przeciez napisąłem ze sie nie jasno wyraziłem i ze chodizło mi o to ze całej budy sie nie obspawuje spawem ciągłym. |
![]() _Arti_ Opel Bieruń | 2004-10-27 19:04:58
a;e bzdury wypisujesz, poczytaj pierwsza lepszą lekture, albo zapytaj jakiegoś doświadczonego spawacza to sie dowiesz jakie zmiany w stali wprowadza spawanie elektrodą a jakie migiem w osłonie CO2 |
![]() kania_ F&F Sympatyk 125p Krakow/Trzebinia | 2004-10-27 19:21:59 -arti bez obrazy ale mozemy podyskutowac na temat zmian w stali prfzy spawaniu i obrobkach termicznych stali (roznice w stali wynikaja nie z rodzaju zastosowanego spawania tylko temperatury wytworzonej w stali i szybkosci studzenia moge podac przynajmniej kilka tytulow jak ty to nazwales "lektur" z dziedziny materialoznawstwa i metaloznawstwa , oczywiscie pomijam temat rodzaju otuliny i gazow oslonowych zastosowanych przy spawaniu bo one tez wplywaja na stal podczas spawania) |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-10-27 22:38:43 topik ander kontrol ![]() ![]() |
![]() Lunatic F&F Sympatyk Fiat 125 Warszawa | 2004-10-28 11:21:15 W swoim migomacie mam możliwość spawania na dwuch gróbościach drutu - 0,6 i 0,8mm, może na 0,8 będzie mocniejszy spaw? jeszcze nie próbowałem... Na co zwrócić szczególną uwagę przy wymianie progów? jak to wszystko dobrze spasować?
Pozdrawiam - Dominik. |
![]() Jesion128 F&F Sympatyk Łódka Bols Szuflandia | 2004-10-31 12:45:32 No i co, kolejna sprawa nie została do końca wyjaśniona.
Czy wśród forumowiczów jest ktoś kto zajmuje sie blacharka zawodowo??? |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-10-31 19:10:54 Słowem pytasz czy są tutaj blacharze lub blachary? ![]() A jeszcze z cyklu "nie rób tego w domu" - niedługo chyba kupie jakąś małą Besterke, bo na miga za prędko nie uzbieram i bede robił hardkor w DF'ie ![]() ![]() |
![]() jar128 F&F Sympatyk Gdańsk | 2004-10-31 19:13:04 jak wypije to zdazy mi sie pospawac . a tak na powaznie biachy od 3mm w gore ,rury- porecze - elektroda , automatem - praca . w garazu ciensze blaszki . |
![]() Krzemowy Fiat 126 Skoczów | 2004-10-31 20:02:10
BYŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() I to jeszcze moderator, wstyd i hańba!!! |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2004-10-31 21:30:17 MAGNUM zajmuje się chyba zawodowo blacharką ![]() |