MotoNews.pl
0 Fotki - zapraszam do oglądania... (stary) (10370/5) - Strona 304

Fotki - zapraszam do oglądania... (stary) - Strona 304

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2006-03-10 08:16:16, Geet pisze:
Sprzedam Tylne Lampy Do Corvetty I jeszcze do Seata [ wiadomość edytowana przez: Geet dnia 2006-03-10 08:55:20 ]

I jedno i drugie było.W seacie zginęły dwie osoby.

Wczoraj na Al. Politechniki w Łodzi pękła rura. Zalało ulicę na całej szerokości.

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

foto6

foto7

foto8

foto9

Sytuację wykorzystał Klub Turystyczny "Płazik":

foto10

foto11

foto12

foto13

foto14

Mogli wpuścić jeszcze ze dwie i zrobić regaty. Dobre!

Dlaczego prosi o podanie hasła i nazwy użytkownika.

Cytat:
2006-03-10 08:16:16, Geet pisze:
Sprzedam Tylne Lampy Do Corvetty I jeszcze do Seata [ wiadomość edytowana przez: Geet dnia 2006-03-10 08:55:20 ]

Do takich fotek to my mamy specjalny wątek. Nazywa się "WYPADEK".

Po tych workach ktore lezą obok wraku widać, że przy pewnych predkościach nawet polonez nie daje rady...
Image Hosted by ImageShack.us

O k**wa mać !

wyprostowalo slupek. ja pier*ole.

Straszne!
Nie chcę tutaj bronić solidności Poloneza, ale nawet przy takim wypadku można zobaczyć, że to Polonez, a gdyby to była "nowoczesna" (phi też mi coś) tandeta to by nawet nie można by było się domyślać co to było za auto...

To się w zasadzie kwalifikuje do wątku "WYPADEK", ale jak ktoś chce to znalazłem inne fotki z tego zdarzenia:
Foto_1
Foto_2
Foto_3

Prędkość musiała być spora.

co to jest to to niebieskie z czym zderzyl sie poldek???

Passat kombi.

w tym pasacie tez zniknął srodkowy słupek... to musiala byc gigantyczna siła...

Słupki środkowe musieli powycinać strażacy (w obu pojazdach), ale siła na pewno była ogromna. Jak zobaczyłem pierwsze zdjęcie to się zastanawiałem z czym on sie zderzył - z czołgiem, z tirem?? Poldek poprostu dostał jakoś niefartownie, bardziej w bok, róg błotnika pod ukosem (wyjechał z podporządkowanej ? ) dlatego tak się poskładał - passat uderzył prawie całą powierzchnią przodu, prostopadle. Gdyby zderzenie było typowo czołowe, to poldas zapewne wyszedłby z tego lepiej, chociaż przy tej prędkości pasażerom to i tak by nie pomogło.

Cytat:
2006-03-10 20:54:24, Janusz_K pisze:
Słupki środkowe musieli powycinać strażacy (w obu pojazdach), ale siła na pewno była ogromna. Jak zobaczyłem pierwsze zdjęcie to się zastanawiałem z czym on sie zderzył - z czołgiem, z tirem?? Poldek poprostu dostał jakoś niefartownie, bardziej w bok, róg błotnika pod ukosem (wyjechał z podporządkowanej ? ) dlatego tak się poskładał - passat uderzył prawie całą powierzchnią przodu, prostopadle. Gdyby zderzenie było typowo czołowe, to poldas zapewne wyszedłby z tego lepiej, chociaż przy tej prędkości pasażerom to i tak by nie pomogło.

Passat kończył manewr wyprzedzania albo na odwrót tam nie ma dróg po bokach.Ewidentnie to była wina kogoś na 3-iego.

Możliwe, jednak przy tak silnym uderzeniu mogli trochę się oddalić od tego skrzyżowania, a widać podwójną ciągłą, która częściej występuję właśnie przed skrzyżowaniami niż na odcinku prostej.

Cytat:
2006-03-10 21:21:55, Janusz_K pisze:
Możliwe, jednak przy tak silnym uderzeniu mogli trochę się oddalić od tego skrzyżowania, a widać podwójną ciągłą, która częściej występuję właśnie przed skrzyżowaniami niż na odcinku prostej.

Po pierwsze mógł to być lekki łuk?
Po drugie bracie jak widzisz nie zyja dwie osoby minimum!!! Mnie bardziej martwi ,że zginęli a nie to jak ?Szkoda bo mam wrażenie ,że byli w sile wieku....Koniec .....Peace

Cytat:
2006-03-10 11:18:06, Wilu pisze:
Wczoraj na Al. Politechniki w Łodzi pękła rura. Zalało ulicę na całej szerokości. foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8 foto9 Sytuację wykorzystał Klub Turystyczny "Płazik": foto10 foto11 foto12 foto13 foto14

zupełnie jakbym widział ul morską w gdyni przed przed wczoraj

a ta jazda z łódką niezła

Cytat:
2006-03-10 21:24:30, vistula pisze:
Po pierwsze mógł to być lekki łuk? Po drugie bracie jak widzisz nie zyja dwie osoby minimum!!! Mnie bardziej martwi ,że zginęli a nie to jak ?Szkoda bo mam wrażenie ,że byli w sile wieku....Koniec .....Peace

Dobrze prawisz, to prawdziwa tragedia dla ich rodzin i znajomych - jednak już im niestety nie pomożemy - za to możemy, a nawet powinniśmy wyciągnąć z tego wnioski, na przyszłość, ku przestrodze, żeby można takich sytuacji unikać.

Cytat:
2006-03-10 22:02:25, Janusz_K pisze:
Dobrze prawisz, to prawdziwa tragedia dla ich rodzin i znajomych - jednak już im niestety nie pomożemy - za to możemy, a nawet powinniśmy wyciągnąć z tego wnioski, na przyszłość, ku przestrodze, żeby można takich sytuacji unikać.

Dokłanie.Bije się w piersi święty nie jestem ale pas zapinam.