MotoNews.pl

Kultowe AUTA PRL-u - Archiwum 2008-2009 - Strona 31.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
To jak z tym protestem? Orientujecie się może, czy planowany jest Barkas? Tego było sporo w przeciwieństwie do 311 Cabrio. Wiem, że stoi na gablotce w reklamie, ale czy będzie naprawdę?

Witajcie

Mam pytanie do tych, co modeliki De Agostini już "rozbierali"

Jak zdjąć koła z osi? Mam strasznie krzywą oś w Zaporożcu i ciut w Polonezie... Gdyby udało mi się zdjąć z osi koła to bym je sobie najzwyczajniej wyprostował...

Z góry dzięki wielkie za pomoc

Bierzesz cienkie nożyczki, przymieżasz tak, jakbyś chciał przeciąć ośkę, końcami zapierasz o wnęke nadkola, a górą robisz dzwignię. Zchodzą bez problemu i zniszczenia felgi

A założę z powrotem koła bez problemu?

bez najmniejszych, tylko wcisnąć

Ja teraz robię 3 projekty :
1.Wawka zdewastowana podpalona itd(taką miałem inspiacje) 90%
2.Trabi Cabrio do szpachlowania i 30%
3.wartburg bez zmian tylko zmiany kosmetyczne.

Cytat:
2009-01-22 19:00:15, Marcin2016 pisze:
Mnie też denerwują te Wartburgi, wolałbym aby były np. wszystkie odmiany Fiata 125p tzn. 1969r. potem MR, kombi, pick-up itd.

a kto powiedział, że nie będzie wszystkich odmian fiatów 125, syren czy innych? Kolekcja ma liczyć 50 numerów/modeli więc dajmy DeAgostini szansę calkiem tez mozliwe, ze przedluza kolekcje jesli bedzie sie cieszyla ona takim powodzeniem jak teraz podobny przypadek mial miejsce w hiszpanii i portugalii.

Cytat:
2009-01-22 21:21:39, 1313 pisze:
To jak z tym protestem? Orientujecie się może, czy planowany jest Barkas? Tego było sporo w przeciwieństwie do 311 Cabrio. Wiem, że stoi na gablotce w reklamie, ale czy będzie naprawdę?

Skoro pojawił się w reklamie to na pewno będzie. Dopiero wiemy co do numeru 23, wiec jeszcze 27...
Bedzie ok...

No muszę przyznać, że mimo 5 Wartburgów (nic nie mam do tej marki, ale denerwuje mnie kompletny bezsens wciskania niespotykanych na naszych drogach samochodów) nadal wierzę, że będzie dobrze. Bardziej niż o dobór autek martwi mnie jakość. Mam nadzieję, że nie będę musiał więcej reklamować wszystkiego oprócz pisemek! Ja mam nadzieję, że będzie Barkas (od malucha lubię to auto i dopiero w wieku 5 lat tata powiedział mi, że to Barkas, a nie Nysa, jak wcześniej uważałem ). Bardzo chciałbym również Nyskę, Tarpana, Bosto i Mikrusa, z tym, że tego ostatniego pewnie nie będzie. Nie wyobrażam sobie też tej kolekcji bez 127p 132p 131 Mirafiori. Także ze stajni Fiatowych musi być zarówno Zastawa 750 jak i bliższa memu sercu (pamiętam jak dużo ich jeździło) 1100p lub 1100 Mediteran. Octavia też byłaby mile widziana..., ale się rozmarzyłem!

...marzenia dobra rzecz... chociaz ja spodziewam sie w kolekcji zarowno nysy jak i tarpana. co do mikrusa, to rzeczywiscie mozna polemizowac, ale kto wie fiaty. ha. to odzielny temat. we wloszech ukazala sie cala kolekcja poswiecona wylacznie fiatom, ale nie wydana przez deagostini a przeciez deagostini jest wloskim potentatem w swojej dziedzinie. miejmy nadzieje, ze i kiedys u nas taka kolekcja sie ukaze. francja miala tez np. cala kolekcja marki SIMCA

a tak w ogole to dyskutuja o nas na wloskich forach: Nuova collezione De Agostini in Polonia

Kilka ciekawostek jesli jeszcze nie wykasowano tego postu jak zwykle postow z ciekawostkami:

Fiat 126 p - zielony (1:43) , Fiat 128 Rally - czerwony (1:43) - z moich inf. wynika, że ten na pewno się ukaże w kolekcji DeA... ,

Fiat 126 Abarth - uwaga! tylko dla osob o mocnych nerwach (1:43) , Fiat 126 wiśnia - takiego kiedyś miał moj ojciec, hehe , Fiat 500 limuzyna - biała, a jakże (1:43) padłem , Fiat 125 - granatowy/czarny (1:43) .

Gdybyście jednak chcieli sami przjerzeć całą kategorię to proszę 950 modeli (!!!) Fiat - wybierać, przebierać... . A strona na której to wszystko widziałem to carmodels.net. Miłego oglądania

[ wiadomość edytowana przez: FanPiArEl dnia 2009-01-23 06:05:55 ]

Cytat:
2009-01-23 05:33:32, FanPiArEl pisze:
we wloszech ukazala sie cala kolekcja poswiecona wylacznie fiatom, ale nie wydana przez deagostini a przeciez deagostini jest wloskim potentatem w swojej dziedzinie. miejmy nadzieje, ze i kiedys u nas taka kolekcja sie ukaze.

Na naszym rynku również działa wydawnictwo Hachette, które wydało "Fiat Story". Miejmy nadzieję, że po dostrzeżeniu sukcesu serii "Kultowe auta PRL-u" również i oni zdecydują się to wydać w Polsce.

A może im pomożemy mailami podjąć taką decyzję? Taki zmasowany atak

Dostałem odpowiedź z DeA w sprawie zaginionej przesyłki z nr 5 i 6

wysyłają ponowie także będzie komplet

Koledzy czy dostaliście zaporożca i wartburga , odnoszę wrażenie iż wcieło

Postanowiłem jednak kontynuować kolekcję (bez P-50 i Poldka).
Podobnie jak Ty nie otrzymałem jeszcze zaporożca i wartburga mimo, iż złożyłem zamówienie prenumeraty w dniu wypuszczenia na rynek M-20 (od 2 numeru).
Bez obaw - dostaniemy w najbliższym tygodniu

Pytanie do wszystkich posiadaczy Zporożca: JAKA JEST JAKOŚĆ JEGO WYKONANIA?

Po fotkach wydaje się w miare ok
A czy ma ktoś przedmiotowego Warczyburga? Jeśli tak, to proszę o wypowiedz w sprawie skali i jakości wykonania. Przyznam, że na zdjęciach wygląda wyjątkowo przystojnie

Zaporożec jest OK. Wydaje mi się, że do tej pory najsłabszy był P 50, a najlepsza łada i wargul kombi.

Cytat:
2009-01-23 09:22:27, Fryta85 pisze:
Na naszym rynku również działa wydawnictwo Hachette, które wydało "Fiat Story". Miejmy nadzieję, że po dostrzeżeniu sukcesu serii "Kultowe auta PRL-u" również i oni zdecydują się to wydać w Polsce. A może im pomożemy mailami podjąć taką decyzję? Taki zmasowany atak

tak dzialaja w Polsce i nawet wydają coś www.kolekcja-hachette.pl Poza tym Fryta - masz rację - trzeba ich zasypac mailami ale jakos chetnych nie widze Ja jestem pierwszy. Moze jutro jak mi sie uda to cos zredaguje, zeby mozna bylo wklejac do maila i wysylac... dzis juz nie mam sily bo siedzialem w nocy szukajac fiatow w 10000000 postaci

Oczywiscie bylby chory gdybym nie wszedl w tej chwili na zagraniczne HACHETTE. Wszedlem... Na francuskiej wydali kolekcje Peugeot, Renault, Citroen a nawet traktory.
Czy to pozwala nam mieć nadzieję na polski odpowiednik w formie "KOLEKCJA FSO"?

[ wiadomość edytowana przez: FanPiArEl dnia 2009-01-23 20:55:25 ]

[ wiadomość edytowana przez: FanPiArEl dnia 2009-01-23 20:57:50 ]

Cytat:
2009-01-23 18:50:19, robo72 pisze:
Zaporożec jest OK. Wydaje mi się, że do tej pory najsłabszy był P 50, a najlepsza łada i wargul kombi.

Zgadzam się, P50 do bani, nie mniej poldek też massacra
Co do najlepszych modeli, zgadzam się, jeszcze dołączył bym M20.
Przyznać trzeba, że Łada pikna i wybija się urodą.

Jeszcze ktoś może by klikną na temat ZAZA? Chał wygląda?

Z góry dzięki

Co do prenumeraty, ja też wysłałem "zapotrzebowanie", zaraz jak ukazała się Wawka, czyli od nr.2. U mnie wygląda to tak, że kolejna przesyłka dochodzi do mnie dopiero po ukazaniu się "kioskowym" drugiego modelu z przesyłki w kolejny poniedziałek, czyli najbliższej przesyłki spodziewam się 2 lutego z Nosorożcem i Warczyburgiem

A co powiecie na zdjątka poniżej

Wyglądają jak goście z garażu Schuco, tylko porszak jakiś dziwny....