[Felgi] [opony] [koła] - różne zagadnienia - Strona 32

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a ja polecam barum brilant albo brawura dobrze odprowadzaja wode na suchym tez nie sa najgorsze nie radza sobie na lodzie i sniegu wiec jesli barumki to razem z zimowkami

[ wiadomość edytowana przez: STRUGAR dnia 2006-08-16 20:29:56 ]

Świetne opony robi Uniroyal. Znajomy miał konkretnie model R680, ale generalnie każda z napisem Rainy Tire będzie się genialnie zachowywać na mokrej nawierzchni - po prostu hamuje.

Cytat:
2006-08-16 20:50:30, Domel pisze:
Świetne opony robi Uniroyal. Znajomy miał konkretnie model R680, ale generalnie każda z napisem Rainy Tire będzie się genialnie zachowywać na mokrej nawierzchni - po prostu hamuje.

DOKŁADNIE!! super oponki , koles miał w sienie michelin i jak kupił te uniroyale to powiedzał ze michelin energy to
szajs

Ja na sztruclu jako zimowe mam Kleber Krisalp 3. Są równie dobre na śnieg jak Uniroyal na deszcz. Prawie tak dobre jak moje pamiętne kartoflaki-Pneumanty na Poldku

OPNKIhehe czytam pierwszy raz i goodyear ale przyjzalem sie i jakis Goodride..
ale dosyc o nazwie....

co o nich powiecie? ładowac sie w takie cos?

Cytat:
2006-08-16 20:50:30, Domel pisze:

Przestrzegam wszystkich centusiów - takie opony są może i dobre, ale tylko jak są nowe!!! Miałem raz takie używki na Poldku, które pomimo dobrego bieżnika i ogólnego stanu (nie sparciałe) zachowywały się na deszczu fatalnie

Cytat:
2006-08-16 22:56:43, krasu3 pisze:
OPNKIhehe czytam pierwszy raz i goodyear ale przyjzalem sie i jakis Goodride.. ale dosyc o nazwie.... co o nich powiecie? ładowac sie w takie cos?

w tej cenie szukałbym passio, a na cały sezon to navigator 2

chce tylko na lato bo na zime juz dozbieram do zimowek... wlasnie na allegro dembice sa takie za cos 107 zl ale niestety w warszawie... a nie wiem ile takie by kosztowaly normalnie w sklepie w katowicach lub okolicachc?

Na Baloonie są po 123zł - dostawa do domu na terenie Polski...

MAm pytanko, ponieważ w moim kalsyku ostatnio i mocno przejsciowo zawitały bieżnikowane rekordy mam pewną zagwostkę. Po pierwsze wyglądają one ślicznie i tu rodzi się pytanie jaki największy profil opon 165 mogę obecnie kupić? max to 80? ktos produkuje większe?

Cytat:
2006-08-25 13:58:43, amigas pisze:
MAm pytanko, ponieważ w moim kalsyku ostatnio i mocno przejsciowo zawitały bieżnikowane rekordy mam pewną zagwostkę. Po pierwsze wyglądają one ślicznie i tu rodzi się pytanie jaki największy profil opon 165 mogę obecnie kupić? max to 80? ktos produkuje większe?

Nie - chyba ze do traktorow

Cytat:
2006-08-25 14:00:33, adamdn pisze:

lub do innych maszyn rolniczych gdzie indziej niesklasyfikowanych

Cytat:
2006-08-25 14:00:33, adamdn pisze:

chyba że jako dojazdówki

widziałem chyba raz oponę o profilu chyba 90, była to dojazdówka bodajże do Vectry, 145/90R15 czy jakoś tak...

Czy ktoś ma lub miał w poldzie lub DF felgi 14` od trucka np na oponie 185/60. Jak to sie sprawuje i czy bez problemu pasuje.
Za odpowiedzi z góry dziękuje

no widze ze wszyscy maja to w dupie... to ja tez... pier****c 14`

Berek, spokojnie

aaaaaaaa bo qrwa wkur**a mnie to... jak jakis koles przychodzi na forum FSO i pyta o altka do fiata sieny to ja mu pisze choc powinienem olac.. a jak ja sie pytam o polda to za chuj nikt nie napisze .. olewam

[ wiadomość edytowana przez: berek33 dnia 2006-09-04 15:06:48 ]

Cytat:
2006-09-04 15:04:57, berek33 pisze:
aaaaaaaa bo qrwa wkur**a mnie to... jak jakis koles przychodzi na forum FSO i pyta o altka do fiata sieny to ja mu pisze choc powinienem olac.. a jak ja sie pytam o polda to za chuj nikt nie napisze .. olewam [ wiadomość edytowana przez: berek33 dnia 2006-09-04 15:06:48 ]

coś taki nerwowy - ja mam koła 14' 5,5" od argenty i opony 185/60r14 CO chciałbyś wiedzieć ,a o co boisz się zapytać ?

Cytat:
2006-09-04 15:17:36, automatic pisze:
coś taki nerwowy - ja mam koła 14' 5,5" od argenty i opony 185/60r14 CO chciałbyś wiedzieć ,a o co boisz się zapytać ?

aaaaaa bo jakis taki chujowy dzien mam.,.... mi chodzi o fele od trucka 14` bo dzisiaj rano w mojej głowie zaświtał taki pomysł .. no czy beda pasowac , jak z przekłamaniami licznika , zuzyciem łozysk , no i samo prowadzenie auta

Cytat:
2006-09-04 15:27:42, berek33 pisze:
aaaaaa bo jakis taki chujowy dzien mam.,.... mi chodzi o fele od trucka 14` bo dzisiaj rano w mojej głowie zaświtał taki pomysł .. no czy beda pasowac , jak z przekłamaniami licznika , zuzyciem łozysk , no i samo prowadzenie auta

są masywniejsze od standartowych -co za tym idzie -mają wiekszą masę ( mam 2 koła truckowskie z 175/70 r14 ale jeszcze nie jeździłem ) gdy zastosujesz opony 185/65 r14 to licznik będzie działać bez przekłamań do 165/80r13
przy 185/60 r14 będzie 3% zawyżał licznik
o lożyska się nie martw - raczej nie zmnieni to ich trwałości ,a auto prowdzi się lepiej -kosztem komfortu (tłucze zawieszenie mocniej) i nie ostrzegają piskiem w zakręcie (trzymają się że ho ho) ale zrywają przyczepność boczną nagle jak przesadzisz w skręcie z szybkością