MotoNews.pl

[OT] Mój dupowóz - wolny temat czyt. - Strona 357

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeździłem 4 letnią zafirą...skrzypiało w niej wszystko co tylko mogło. Przerażające...

a byla pierdolnieta?

Albo po przekładce z anglika?

albo po powodzi, albo napromieniowaniu z japonii?

Chmura radioaktywna musiała przejść przez Radom bo mi coś w astrze piszczeć hamulce zaczęły.

Cytat:
2011-03-17 16:34:49, szymon1977 pisze:
Chmura radioaktywna musiała przejść przez Radom bo mi coś w astrze piszczeć hamulce zaczęły.

No w Zafirze też piszczały

Nic nie była pierdolnięta ani napromieniowana ani po powodzi ani nie przeżyła spotkania z tornadem. Zafira w dobrym stanie, skrzypiała jak sam skur...

łaaa... nie zamkłem szybra i mi zalało auto... Jak wysuszyć dywaniki i te wygłuszenia pod nimi? Da się bez wyciągania wykładziny??

pany mam pytanie , poprzedni wlasciciel wycial kata i wstawił strumiennice , generalnie poczytalem troche i wiekszosc opini jest na minus strumiennicy. Ruszac to czy olac temat.Auto to marea 2,4TD.

olać,ewentualnie wyciac katalizator wstawic rure, tak bym zrobił ja, byc moze sa jeszcze lepsze rozwiazania

Ja tam nie wiem, ale w przypadku 2,4jtd 5 cyl. 136km (jezeli masz t.d to nieaktualne) to manewr tego typu podaje 2 błedy na kompie. Jakie to daje skutki do jazdy nie wiem, pewno zadne.

Nissan micra K12 (2002-2010):

Interesuje mnie zakup raczej z początku produkcji, benzynowego 1.0 lub 1.2.

Jak z awaryjnością?

Czy te silniki nadają się do założenia LPG i jakiego?

[ wiadomość edytowana przez: szymon1977 dnia 2011-06-13 02:34:03 ]

Cóż, w Częstochowie będzie niebawem przetarg w WORD na Micry. Auta serwisowane z raczej ciężką przeszłością ale cena będzie atrakcyjna. Wiem ,że gaz był powszechnie zakładany bo w szkołach jazdy jeżdżą praktycznie tylko na gazie Postaram się zapytać znajomego jak mu toto się sprawuje.

[ wiadomość edytowana przez: vistula dnia 2011-06-20 23:00:22 ]

Cytat:
2011-06-13 02:32:36, szymon1977 pisze:
Nissan micra K12 (2002-2010): Interesuje mnie zakup raczej z początku produkcji, benzynowego 1.0 lub 1.2. Jak z awaryjnością? Czy te silniki nadają się do założenia LPG i jakiego? [ wiadomość edytowana przez: szymon1977 dnia 2011-06-13 02:34:03 ]

Pracuje w firmie gdzie sprzedaja uzywane części do japończyków. K12 to akurat hit sprzedaży, z tego auta idzie sprzedać wszystko. Sypią sie silniki zwlaszcza 1.2 układy wspomagania itp itd. części raczej drogie. Od siebie nie polecam.

Cytat:
2011-06-20 23:07:28, RUFF pisze:
Pracuje w firmie gdzie sprzedaja uzywane części do japończyków.

A masz może coś do 30 letnich zabytków ? Nissan Datsun cherry 1.2?

[ wiadomość edytowana przez: faownik81 dnia 2011-06-21 04:49:38 ]

Alfa 145?
Co się sypie?
Stasia nie pytam, niech łaskawie milczy.

Na 100% nie kupuj boxera, bo to raczej nie są zbyt udane silniki. Jeśli chodzi o ts to są spoko, świece trochę droższe, bo jest ich więcej i jednak są u niektórych opinie, że lubią wcinać olej.
Co do zawieszenia to wahacze przód są do roboty gdzieś co 20-40 tys km, kosztują ok 90 zł sztuka, z tyłu nie ma się co psuć jak coś to zestaw naprawczy za 60 zł. Ogólnie zawieszenie tanie jak cholera i nie przysparzające kłopotów. Co do korozji to auto ma kilka naście lat, ale miejsca raczej normalne czyli nadkola tył, doły drzwi.

Cytat:
2011-06-24 20:25:40, mac1us pisze:
nie przysparzające kłopotów

Chyba nie miałeś...

Cytat:
2011-06-24 21:05:40, jose pisze:
Chyba nie miałeś...

Miałem, mam dwa auta z takim zawieszeniem i ja nie widzę problemów. Jeśli ktoś uważa, że wymiana wahacza raz na 10-20 tys to kłopot to jest dziwny. Moim zdaniem nieudany jest łącznik stabilizatora, który u mnie w delcie nie daje rady, ale coś na to poradzę.

Jakie Ty widzisz tam problemy?

Cytat:
2011-06-24 22:18:42, mac1us pisze:
(...) wymiana wahacza raz na 10-20 tys (...) Jakie Ty widzisz tam problemy?

Ja widzę problem, brakuje tam jednego zera