MotoNews.pl

Kultowe Auta PRL-u i Złota Kolekcja - archiwum 2015 - Strona 37.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tylko mówie co pisze na pierwszej stronie strony z której skopiowałeś fotke Kamaza. Nie mam zamiaru na nikogo donosić. Apropo nie podałeś z jakiej to strony jest tylko znak wodny.

Jeśli autor sobie zastrzega kopiowanie( a to chyba też umieszczenie tutaj na stronie) to jesteś chyba nie fair w stosunku do autora zdjęcia.

Ja bym tam nie chciał aby ktoś kopiował moje zdjęcia bez zgody i bym np widział swoją fotke na jakimś blogu czy innej stronie itd.

Nie znam dokładnie prawa ale cytuje to co autor napisał.

Ps. Trochę już to męczące jak każdy co chwile mówi jakie ma oczekiwania i zachcianki. Dla mnie to robi się powoli męczące nie wiem jak dla innych ? Bardziej niektórzy skupiają się na tym co powinno być niż na obecnych modelach. Byłoby to bardziej pomocne np ocena jakości albo porównanie do modeli z KAPu.

[ wiadomość edytowana przez: szymcio190 dnia 2015-03-31 21:32:19 ]

Cytat:
2015-03-31 21:18:30, mentos92 pisze:
A tak poza tym to można kopiować tylko trzeba umieścić źródło albo zastosować cytat wykorzystanej pracy (zdjęcia, artykuły). Bo coś wiem o tym, bo jestem przed pisaniem pracy dyplomowej, więc wiem co nie co o prawach autorskich.

Dokładnie
Cytat:
2015-03-31 21:28:46, szymcio190 pisze:
Ja bym tam nie chciał aby ktoś kopiował moje zdjęcia bez zgody i bym np widział swoją fotke na jakimś blogu czy innej stronie itd.

...ja swoje fotki odnajduje nawet na zagranicznych forach.

Cytat:
2015-03-31 17:17:31, przemocha pisze:
A DeA szaleje... Skoda favorit z czeskiej serii

Przemocha musisz być jednym z agentów DeA od spraw graficznych - montaż wykonany na 5. Gratuluję !

kawał prima aprilisowy na medal - grafika na 5 z plusem!

a co do aktualizacji w ZK - kolory wedle mnie jak najbardziej poprawne.
Żuk wcale nie jest "nijaki" - kolor wręcz idealny. A 11B pamiętam głównie w niebieskim (jak w KAP), granatowym, szarym i zielonym i paru jeszcze innych... Problem leży w tym, że kabina będzie miała takie same wady, jak ta w KAP - czyli za wąska w stosunku do pozostałych...
Ciekawostka - kabina z tego A 11B jest niemal "wymienna" z tą od modelu Żuka A 03. Jeśli więc komuś będzie się marzył "smutny" skrzyniowy Żuk A 09 - to już ma gotowy materiał do przeróbki

Rozbawił mnie natomiast ten "GAZ 69 JEEP" no jak to jest "jeep" to by się chciało sparafrazować stare rosyjskie powiedzenie "jeep ich wsjich mać"
Może Amerykanie doczepią się do tej "licencji jeepa"

Sorki za tą uszczypliwość, ale ten tekst umieszczony "oficjalnie" na stronie DeA "przebija" jak dotychczas wszystkie "mondrości"

no jeśli ten "jeep" to prima aprilis - to fakt - kawał im się udał

Zwróciliście uwagę, że na opakowaniach/blistrach ostatnio wydanych SKÓD pojawiła się naklejka o prawach autorskich.

Dostałem info z DeA że będą wsłuchiwać się w nasze oczekiwania i wydawać tego co sobie klienci życzą a kolekcja ma trwać tak długo jak będzie na to zapotrzebowanie ma służyć temu kwartalna ankieta.

To pokaż to info? Bo nie wierzę. Nagle pomysły im się skończyły?

Cytat:
2015-04-01 10:06:31, rihoru pisze:
Dostałem info z DeA że będą wsłuchiwać się w nasze oczekiwania i wydawać tego co sobie klienci życzą a kolekcja ma trwać tak długo jak będzie na to zapotrzebowanie ma służyć temu kwartalna ankieta.

...ale to jest info z dziś ?

Today is a special day. Yay! xD

A jakby co to ja dostalem info co bedzie w kolejnym specjalu xD.

W kolejnym specjalu ma byc Fiat 125p Kombi Straz.

Udało się komuś kupić Skodę 110R w Częstochowie??
Ja obleciałem kioski w okolicy swojego bloku i nic. Dodatkowo pojechałem do galerii (empiku i kiosku) i też nic nie było, mimo że przybyłem na miejsce 10 minut po otwarciu.
Czyżby taki mały nakład, czy posypała się logistyka Dea??

Empik odwiedzę jeszcze jutro albo w piątek, bo może z opóźnieniem stawiają towar na półki.

Cytat:
2015-04-01 11:34:29, mentos92 pisze:
Udało się komuś kupić Skodę 110R w Częstochowie?? Ja obleciałem kioski w okolicy swojego bloku i nic. Dodatkowo pojechałem do galerii (empiku i kiosku) i też nic nie było, mimo że przybyłem na miejsce 10 minut po otwarciu. Czyżby taki mały nakład, czy posypała się logistyka Dea?? Empik odwiedzę jeszcze jutro albo w piątek, bo może z opóźnieniem stawiają towar na półki.

Tak, kupiłem !

Dzisiaj odwiedziłem empik i nic, żadnej Skody. Czyżby empik sprowadzał po 1 egz. Jeśli tak dalej ma wyglądać ta dostępność do KAP, bo nagle zmniejszyli nakład. To niech ten KAP, faktycznie niech się zakończy jak najszybciej. Bo jeśli tak ma wyglądać do 192 numeru lub nawet 200. Bo takie kupowanie modeli, to będzie męczarnia. Nie będę jeździł po wszystkich kioskach w mieście i się prosił.
A kupowanie większości numerów przez internet, to jakoś tego nie widzę, bo to tylko bulenie kasy choćby na samą przesyłkę.

Witam. Piszę po raz pierwszy na forum , chociaż śledzę go od kilku lat w oczekiwaniu na Autosana H-9. Kolega ma całkowitą rację. W Łańcucie
i Rzeszowie w żadnym kiosku i empiku nie było skody / ponieważ mam zaległy urlop to poświęciłem się i wszystkie kioski odwiedziłem /. Zadzwoniłem do DEA z pytaniem czy można zamówić przez telefon , to pani powiedziała , że numer niedostępny, dostępny tylko w prenumeracie. To samo ze skodą Tudor. Jeśli tak ma wyglądać dostępność to rzeczywiście niech się kolekcja skończy. Pozdrawiam.

Oczywiście nie skoda tudor tylko 1201. Ta skoda też będzie nie do kupienia.

Ja na początku swojej przygody z KAP modele kupowałem w Empiku, zaczynałem dosyć późno, gdzieś koło 100 numeru. Wtedy nie było problemu, można było wybierać nawet z kilkunastu sztuk. W pewnym momencie ta liczba gwałtownie spadła. Przychodziły po 2-3 sztuki. Akurat mogłem jeździć rano, więc jak się nie spóźniłem, to udawało mi się kupić.

Ale i te dobre czasy się skończyły(gdzieś od Volvo 343). Czasami coś było, czasami nie. Jeśli było, to jedna sztuka. Przez jakiś czas był jeszcze sens szukać po kioskach w szeroko pojętym centrum miasta, ale i to się skończyło. W tej chwili został mi praktycznie jeden kiosk, do którego kawałek mam. Jeśli mogę pójść rano(czyli np. specjalnie jechać wcześniejszym autobusem do pracy - marzenie ), to udaje mi się zazwyczaj kupić, ale też nie zawsze. No i muszę liczyć na szczęście, że model nie będzie miał jakichś rażących błędów. Nie chce mi się wierzyć, ale nawet mam.

Z powodu jakości modeli nie proszę sprzedawczyni o zostawianie mi egzemplarza, bo nie wiem czy go wezmę. Jeśli ma to być bubel, to wolę nie brać wcale. Zostaje internet. Raczej lepiej dokonać zakupu szybko, gdy można bez większych problemów kupić model po cenie kioskowej. Niestety przesyłka, to znaczny procent ceny, ale jak nie ma wyjścia... I zawsze jest ta obawa co przyjdzie. Na szczęście złom można zawsze odesłać i na tym zakończyć współpracę z danym sprzedawcą.

Np. Skodę kupiłem ostatnią(gdzieś między godz. 9-10), na szczęście bez defektów. Ponoć sporo osób było zainteresowanych i poszło nawet dodatkowe zamówienie z kiosku.

Skoda 110 /kupiłem w Rzeszowie/

Piotrze, wygląda na to że wykupiłeś cały nakład skody w Częstochowie Co do dostępności, to fakt, dobre czasy minęły ale ja mam pronumeratę i jest zadowolony, ze względu na płatności dawno temu jestem dopiero przy 102 numerze ale mam pewność że modele dostanę. Gdybym polegał na kioskach to bym miał może parę modeli.

Aha ten tekst z info od DeA to był oczywiście żart aż takich rewolucji to raczej nie będzie

Cytat:
2015-04-02 15:57:40, rihoru pisze:
Piotrze, wygląda na to że wykupiłeś cały nakład skody w Częstochowie

...Rysiu, gdzież bym śmiał ! Zawsze uczono mnie, żeby się dzielić. Niestety, Skoda jest jedna u mnie i ciężko ją podzielić. A swoją drogą na FB napisałem komentarz do De Agostinii.
De Agostini - pasja kolekcjonowania

[ wiadomość edytowana przez: Piotr1-60 dnia 2015-04-02 16:06:12 ]

Mam do Kolegów prośbę. Otóż od jakiegoś czasu czytam różne artykuły
w internecie na temat niegdyś słynnej kolekcji Tabenckiego , a dziś już
cmentarzysku samochodów w Grodzisku Mazowieckim. Gdyby ktoś mi powiedział co to za samochód ? Zdjęcia nie umiem wstawić na forum.
To zdjęcie jest na :
www.opuszczone.net/cmentarzysko-samochodow/dsc00496 oraz
www.opuszczone.net/cmentarzysko-samochodow/dsc00493 .

Cytat:
2015-04-02 16:39:57, Zybert_2 pisze:
Mam do Kolegów prośbę. Otóż od jakiegoś czasu czytam różne artykuły w internecie na temat niegdyś słynnej kolekcji Tabenckiego , a dziś już cmentarzysku samochodów w Grodzisku Mazowieckim. Gdyby ktoś mi powiedział co to za samochód ? Zdjęcia nie umiem wstawić na forum. To zdjęcie jest na : www.opuszczone.net/cmentarzysko-samochodow/dsc00496 oraz www.opuszczone.net/cmentarzysko-samochodow/dsc00493 .

...nie jest to AUSTIN 1100/1300 !