MotoNews.pl
0 Polonez - inne wersje, krótkie serie, prototypy, przeróbki (68532/5) - Strona 40

Polonez - inne wersje, krótkie serie, prototypy, przeróbki - Strona 40

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze i był z Belgii, z tym że ten konkretniez filmu dodatkowych spojlerów nie miał. Widywałem kiedys takiego z przodem coupe w latach 80/90. I po jakis 5 latach stania pod blokiem , wszyskie pomalowane plastiki ( tez na biało ) zaczeły pozbywac sie tej białej warstwy farby. Wygladało to koszmarnie. Szkoda że nie mam fotek , ale zderzak przedni miał nieco ładniejszy od tego.

Cytat:
2005-12-07 18:52:48, 4971 pisze:
Niestety fotki tyłu brak, ale było to (tak na 99%) auto z Belgii z dodatkowym ospoilerowaniem. Tabliczka rejestracyjan była w zderzaku, a między lampami płaska blenda (nie taka jak potem robiło HEKO do klasyków)

Tak to był taki jak na fotce tylko że nie borek a akwarium i malowany cały na biało, z boku również. Bardzo ładny moim zdaniem taki zestawik do poldka a do tego mial alu FSOwskie.

Cytat:
2005-12-07 16:43:30, stalkerx pisze:
czy ktos spotkal sie moze z brazem takim jak ten i ciemna zielenia (nie stepowa)

Moze ten jest bardziej bordowy ale to chyba tez jeszcze licencyjny PN. Do kiedy montowano takie zagłówki?
P.S.Poldek ten spotkany w te wakacje w Kołobrzegu- stał pod dosc okazałym ośrodkiem nawiasem mowiac.

Cytat:
2005-12-07 18:52:48, 4971 pisze:
Niestety fotki tyłu brak, ale było to (tak na 99%) auto z Belgii z dodatkowym ospoilerowaniem. Tabliczka rejestracyjan była w zderzaku, a między lampami płaska blenda (nie taka jak potem robiło HEKO do klasyków) Image Hosted by ImageShack.us">

Takiego a w sumie takie dwa Polonezy składał mój Tato w latach87-88 z silnikiem 2.0 dohc dla dyrektora Polmozbytu na ul.Tatrzańskiej w Poznaniu.Jeden Polonez był biały jak na zdjęciu,a drugi czerwony.Oba poza kolorkiem były identyczne.silnik dohc,skrzynia V,szerokie stalowe felgi,brązowe szyby,szyberdachy,brązowe tapicerki wewnątrz,no i ospojlerowanie jak na tym zdjęciu z belgii.

W latach 2000-2002 taki Polonez koloru srebnego lub szarego(niewiem bo nonstop był szczelnie osrywany przez ptactwo)stał w Poznaniu na ul.Hetmańskiej na chodniku po prawej w kierunku do Głogowskiej.Też miał szerokie felgi,spojlery,szyberek i brązowe szyby...co do silnika to nie wiem.
W tym samym okresie mój kolega przyjeżdzał do technikum Polonezem Borkiem z nosem(taka wydumka)i własnie z tymi samymi spojlerami jak na fotce.Były one posklejane żywicą i matą,poskręcane na blaszki i NIDA wkręty-bo kolega to był szuszfol-Niestety zderzaczki te skończły tragicznie na jakimś złomie po tym jak kolega skasował Poldzia na rondzie Starołęka...

Cytat:
2005-12-07 23:51:33, elltry pisze:
Moze ten jest bardziej bordowy ale to chyba tez jeszcze licencyjny PN. Do kiedy montowano takie zagłówki? P.S.Poldek ten spotkany w te wakacje w Kołobrzegu- stał pod dosc okazałym ośrodkiem nawiasem mowiac.

Zagłowki plastikowe montowali do 1981r. A ten Borek jest z 1980r.

Cytat:
2005-12-08 09:15:41, goldrs pisze:
A ten Borek jest z 1980r.

Po czym tak stwierdzasz??

Cytat:
2005-12-08 11:57:20, elltry pisze:
Po czym tak stwierdzasz??

Moze goldrs jest wlascicielem tego pojazdu.

Nie tego nie jestem. Pomijając fakt ,że jest identyczny z moim Borkiem.
Kolor L-56 robili do konca 1980r. Znaczek na przedniej atrapie ma FSO ,to pozwala uscislic ,że to auto wyprodukowano miedzy sierpniem a grudniem 1980r. Wczesniej miały znaczek POLMO

Cytat:
2005-12-07 23:51:33, elltry pisze:
Moze ten jest bardziej bordowy ale to chyba tez jeszcze licencyjny PN. Do kiedy montowano takie zagłówki? P.S.Poldek ten spotkany w te wakacje w Kołobrzegu- stał pod dosc okazałym ośrodkiem nawiasem mowiac.

to PN 80 (sierpien) kolegi z Bydgoszczy przebieg 60tys km srodek caly w brazie
byl nim rzeczywiscie w wakacje w Kolobrzegu
Burgund chyba juz w drugiej polowie 79r(jest taki znany prospekt chyba z 79) i w 80r
Cytat:
ieru PNa MR 78 1seria jeszcze licencyjna byla w 2 kolorach bialy i koral czy ktos spotkal sie moze z brazem takim jak ten i ciemna zielenia (nie stepowa)

Jesli chodzi o brazowy kolor to byl napewno w 79 potem juz nie na zdjeciu pn ma stare blachy, czarny slupek i chyba pierwsze POLMO co swiadczy ze 78

Czy ma ktos moze fotke albo szkic zegarów to PN Coupe ktore zaprojektoali Włosi?

I jeszcze jedno pytanie, a właściwie dwa.

Czy mozna gdzies zobaczyc zdjęcia PN 3dr stalkerxa?

I czy ma ktoś moze zdjęcia Poloneza 3dr sprowadzonego kiedys z Holandii, o którym była mowa w wątku "Wyplynela kolejna Coupeta",
o którym wspominał dr_przemek i stalkerx:
Cytat:
"Może niezbyt jasno to napisałem, 3d sprowadził z Holandii poprzedni jego właściciel, zrobił i miał sie nigdy nie pozbywać. Aż tu nagle trafił borewicza o numerze seryjnym 000003, i postanowił pozbyć się 3d."

Cytat:
2005-12-15 21:43:46, mp pisze:
I czy ma ktoś moze zdjęcia Poloneza 3dr sprowadzonego kiedys z Holandii, o którym była mowa w wątku "Wyplynela kolejna Coupeta", o którym wspominał dr_przemek i stalkerx:

Obawiam sie, ze nigdzie, bo do NL nigdy nie trafialy Coupe.

Zdjecia 3d Stalkerx mam gdzies w archeo, ale dogrzebanie sie do nich to kupa czasu

Pozdrawiam
Adamus

Chodzi mi o 3dr z NL o którym jest mowa w watku który wymieniłem. Chociaz tytył sugeruje coś innego.

Cytat:
2005-12-15 22:28:16, mp pisze:
Chodzi mi o 3dr z NL o którym jest mowa w watku który wymieniłem. Chociaz tytył sugeruje coś innego.

To niczego nie zmienia - nie bylo eksportu ich do NL.

Pozdrawiam
Adamus

OK. Sugerowałem się tym co napisał dr_przemek w tamtym wątku i co jakby potwierdził stalkerx.

Sorry, jeżeli nie w tym temacie. Ale który z nich ma znaczek na atrapie założony nieprawidłowo?
COUPETKI

Zegary od coupa

Cytat:
2005-12-15 21:43:46, mp pisze:
I jeszcze jedno pytanie, a właściwie dwa. Czy mozna gdzies zobaczyc zdjęcia PN 3dr stalkerxa? ...

Proszę bardzo, zdaje się, że to ten:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Co zaś do znaczka przedniego to powinien on tworzyć napis "FSO" a nie "SFO" - odpowiedź brzmi zatem: szary z Krakowa ma znaczek odwrócony do góry nogami.

Cytat:
2005-12-16 00:26:07, mp pisze:
Sorry, jeżeli nie w tym temacie. Ale który z nich ma znaczek na atrapie założony nieprawidłowo? COUPETKI

Szary, ale to już nieaktualne bo ma poprawiony

A czyj jest ten?
Image Hosted by ImageShack.us