MotoNews.pl
10 [Polonez] [Tuning] - Orciari (1281/27) - Strona 5

[Polonez] [Tuning] - Orciari - Strona 5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Udało mi się wyrwać używki. teraz pozostała sprawa założenia.
Elementy na drzwi maja u góry śruby, wchodzące w to samo co normalne listwy.
Ale czy jest coś co trzyma te nakładki od dołu? bo zabardzo mi się nie widzi by trzymała je tylko góra.
U góry brakuje mi kilku śrub ,ale to nie jest problem, dół mnie mocno zastanawia. byłbym wdzięczny gdyby ktoś podzielił się swoimi doświadczeniami z montażu
I jeszcze jedno : czy orginalne nakładki na progi razem w błotnikami są z tego samego tworzywa co panele drzwi, czy z innego?

u dolu sa takie jakby "wsuwko-zaczepy" (takie zagiete blaszki). u mnie ich praktycznie nie ma (razem z dolem drzwi zdezintegrowaly sie) i sie to jakos trzyma wszystko.
PS. zanim zalozysz orciari zabezpiecz wszystko co sie da jakims srodkiem konserwujacym

[ wiadomość edytowana przez: -Marcin- dnia 2006-03-25 17:07:10 ]

właśnie dlatego polowałe na nie-jazda zimą i nurkowanie w zaspy aby się wyminąć na "odśnieżonej" drodze, oraz lata sprawiły że doły wymagaja poprawek lakierniczych (rdza też się pojawił-tylko że taka bardzo śladowa-dobry rocznik) )
więc konserwacja będzie i na to nakładki
jest jakiś patent na zastąpienie tych blaszek (da się je dorobić) czy pozostaje miec nadzieje że nie odlecą przy przekraczaniu prędkości, lub chwycić je u dołu na wkręty
a i jak to jest z tymi elementami na błotnikach i progach -mają być z tego samego plastiku co nakładki na drzwi?

Jak pisalem, u mnie nie ma tych blaszek i jeszcze nie odlecialy. Minusem nie posiadania tych blaszek jest to, iz nakladki odstaja lekko, co widac (u mnie) najbardziej na dolnym kancie drzwi. sadze, iz te blaszki wlasnie maja bardziej za zadanie te nakladki dociagnac do drzwi, niz przymocowanie (same sruby powinny dac rade je przytrzymac, aby nie odpadly). wkretow lepiej moze nie uzywaj, bo ruda chetnie sie potem tym zajmie . Trzeba wykombinowac cos na wzor tych blaszek. Nie mam niestety pomyslu czym mozna je zastapic.
Co do nakladek na drzwi i progi, to wydaje mi sie, ze sa z tego samego materialu (aczkowliek nie jestem tego pewien w 100% i zastrzegam sobie prawo do pomylki )

[ wiadomość edytowana przez: -Marcin- dnia 2006-03-25 23:30:14 ]

Nie wiem czy jeszcze potrzebujesz, ale pyknalem fotki tych blaszek

[ wiadomość edytowana przez: -Marcin- dnia 2006-04-03 14:27:54 ]

Panowie - napiszcie mi ile aktualnie kosztująboki na drzwi i listwy z progami na Żeraniu ?

Cytat:
2006-04-03 15:03:56, GDA pisze:
Panowie - napiszcie mi ile aktualnie kosztująboki na drzwi i listwy z progami na Żeraniu ?

A maja boki na Zeraniu?? Jak ja sie dowiadywalem to mieli tylko przod + tyl + spojler i to na wysokim skladowaniu i sciagali na zamowienie... Jezeli tak to ja tez chcialbym poznac cene i telefon gdzie mozna zamowic

Pozdrawiam
adamdn

P.S. Kiedys kupilem za 40zl (!!) caly komplet Orciari (oryginalnego z Polmozbytu) - niestety to tylko jednorazowa promocja z powodu uszkodzenia przez serwis fabrycznie zalozonych

Cytat:
2006-04-03 15:39:48, adamdn pisze:
A maja boki na Zeraniu??

mają ale rzemiosło oczywiscie

Cytat:
2006-04-03 15:43:00, GDA pisze:
mają ale rzemiosło oczywiscie

Aaaaa... tzw. Orichari??

Czy da sie zamontowac taka nakladke np. tylko na drzwi kierowcy i wszystko dobrze spasowac do fabrycznych, wloskich plastikow?? Aktualnie mam uszkodzona wlasnie jedna czesc na drzwiach a nie chcialbym rozkompletowywac swojego zestawu...

No i gdzie mialbym szukac tych czesci?? W AutoParts??

Cytat:
2006-04-03 15:51:30, adamdn pisze:
Aaaaa... tzw. Orichari??

Brr żadne "orichiari" - brzmi jak harakiri z japońska

Cytat:
Czy da sie zamontowac taka nakladke np. tylko na drzwi kierowcy i wszystko dobrze spasowac do fabrycznych, wloskich plastikow??

obawiam się że nie będą współgrały

Czyj jest ten pold? Czy ktoś ma jego więcej fotek?
Nie wiem czy dobrze kojarze ale to fotki z jakiegoś spotu w Poznaniu.
szit. Juz dodaję link.

[ wiadomość edytowana przez: OLO dnia 2006-10-09 07:35:12 ]

Nie znam niestety.

[ wiadomość edytowana przez: jacekes dnia 2006-10-09 07:38:21 ]

spot jeszczez czasów PTK
MAAAAAJCHAAAAL!

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

właśnie - jak jest mocowana w oryginale zaślepka zaczepu holowniczego z przodu? Czy ktoś ma takąna zbyciu?

-----------------

a taki trapezik na zaczepy plastikowe - ciezko będzie zdobyc, bo rzemiosło tego nie mialo, a poza tym ciezko zdobyc w ogole elementy do zderzaka przod...

pozdrawiam
cybertec

Witam co do trapezika to naprawde cieżko zdobyć mocowany na zaczepy do przedniej nakładki (kiedyś był na allegro) też go szukam bo kupiłem tanio nowe oriciari ale troche mi brakuje najważniejsze boki na przód!!! Pozdrawiam

czy tylna nakładka na zderzak jest przykręcona tylko śróbkami przy nadkolach? natomiast w części środkowej jedynie wspiera się na zaczepie czy jak to jest. bo nie znalazłem więcej otworów po śrubkach ani nic takiego z wyjątkiem otworów na nadkolach (od strony opony)

Cytat:
2006-10-09 11:26:09, OLO pisze:
właśnie - jak jest mocowana w oryginale zaślepka zaczepu holowniczego z przodu? Czy ktoś ma takąna zbyciu?

Jak to jak?? Na "wsuwki" Wsuwasz i po sprawie. O ile sie nie myle to powinienem miec uzywana oryginalna na zbyciu... Poszukac?

Luz. Już wykombinowałem. dzięki.

-----------------

Cytat:
2006-11-13 22:14:04, OLO pisze:
Luz. Już wykombinowałem. dzięki.

OK - Chcialem dobrze...

Powiedzcie mi jeszcze taka rzecz - w FSO maja jeszcze pseudoorciari?? Jak to pasuje jedno z drugim?? No i ile za komplet sobie zycza?