| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2006-02-06 16:32:03
Soop, każdy wie że jestem Esperolubny, ale akurat dźwięk zamykajacych się drzwi w Duuuu jest tragiczny, chyba wynika to ze słabej konstrukcji drzwi i słabego ich wyciszenia. To tylko obiektywna uwaga na temat starej konstrukcji, nic więcej.
Możliwe, kumpel ma Corsę dopiero pół roku. |
KUKI BMW5 warszawa | 2006-02-06 16:39:52 Moja Kobitaka jeździ corsą1.3cdti ma ona juz 1,5roku i cos koło 35tys nakrecone i tylko czujnik abs był wymieniony tak autko fajne przyjemnie sie jeździ ale w trase to takie sobie choc do niemiec i do wołch pojechało sie i wróciło bez problemu hehe . wczesniej miała punto II i tez auto bez problemowe tylko ze gołe było 1,2 |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-02-06 17:54:33
To chyba logiczne, że w dzisiejszych czasach nikt nie kupuje samochodu po cenie katalogowej. Więc nie masz sie o co rzucać, pandę tez w tej chwili mozna kupić w wersji specjalnej na igrzyska olimpijskie za 29 tyś z klimą, abs'em i innymi duperelami link , a Ty w corsie masz nadal korbki do otwierania szyb, tylko co z tego. Odniosłem sie do Twojego porównania i stwierdzenia że corsa jest tańsza, co jest nieprawdą. Aaa, jeszcze jedno, czy w obecnie sprzedawanych corsach sygnalizacja dzwiękowa włączonych kierunkowskazów wydaje piski czy zmienili to na normalny dźwięk przekaźnika, bo też nie potrafiłem tego znieść |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-02-06 19:41:00
Zmienili. Już jest normalny odgłos przekaźnika, ale chyba trochę głośniejszy niż w esperaku. Ale i tak uważam że esperak jest dużo lepszy nawet niż nowa corsa |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-02-07 08:03:53
Z drobną różnicą... jadąc złomiakiem do serwisu bierzesz banknoty, a jadąc nową korsą do serwisu bierzesz monety... na automat z kawą. |
Tomek2 corsa b żernica | 2006-02-07 17:04:37 obawiam się Piotrek, że tym razem możesz się mylić, corsy mają ponoć dosyć dużo usterek, ale taką opinię tylko słyszałem, nie jestem w stanie przytoczyć konkretnych przykładów, ale w tej cenie lub ciut drożej polecam yarisa, z nim napewno nie będzie żadnych problemów |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-02-07 17:22:01 A ja kupiłbym Swift'a (nowego) lub Ignisa... Ignisy roczne z silnikiem DDiS 1.3 kosztują ok 40tys.zł Nawet mój szfagier który jezdzi meganą II chyba zmieni auto na własnie takiego Ignisa w dieslu. Ja tylko czekam na odpowiednią kwote na koncie mojego ojca i jezdziemy własnie po Suzuki. Żadne inne miejskie wozidełka nie wchodzą w gre... |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-02-07 19:12:20
Z corsą chyba nie jest aż tak źle ,ale opel generalnie się spieprzył. Jeździłem astrą II kombi, to po półtora roku trzeba było robic w niej już połowę silnika, po naprawie niby było już dobrze ale olej i tak mi juz brała do końca gwarancji (i sprzedaży jej ) - około pół litra na 10tys.
Jeździłem też merivą (na szczęście krótko) - ten samochód to naprawdę porażka, już pierwsze wrażenia są negatywne - boczne słupki zasłaniają strasznie widoczność, na skrzyżowaniach trzeba prawie kłaść się na kierownicy żeby zobaczyć coś z boku, a tankując go pierwszy raz przeżywa się szok - 14 litrów przy bardzo delikatnej jeździe to u niego norma. Na trasie delikatnie jadąc można zejść do 12l. W takim towarzystwie corsa to samochód "cud malina" mam go od roku i narazie ,odpukać ,żadnych problemów.
Mimo wszystko ja bym się na yarisa nie zdecydował , jak to mówią , kwestia gustu ,ale mnie aż odpycha jak widzę ten samochód
Następny mój zakup jakby mi się udało to będzie e36 cabrio w skórze . Będzie na zmiane z esperaczkiem |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2006-02-07 21:45:21 Mam corsę 1.2 z lipca 2004 roku. Aktualny przebieg auta wynosi 20 tys. km. Do chwili obecnej odwiedziłem serwis 3 razy. Po raz pierwszy wzywali mnie do wymiany paska rozrządu w ramach akcji serwisowej na koszt producenta. Podobno zdarzały się pęknięcia paska w corsie, więc wymieniali wszystkim. Drugi raz pojechałem by skuteczniej zamocowano brzegi przednich chlapaczy, które wzdłuz błotników zaczęły delikatnie odstawać. Trzeci raz skierowałem się do serwisu, gdy przy hamowaniu słychac było tarcie, szuranie - wpływ soli i wilgoci na tarcze i klocki. Po nasmarowaniu i wyczyszczeniu objawy ustały.
Za wadę corsy uważam delikatnie "ruchomy", kołyszacy się fotel kierowcy. Efekt regulacji poziomu siedziska. Po za tym przepaliła się lub utraciła styk żarówka w desce rozdzielczej przy pokretle regulacji ciepłego - zimnego powietrza. Samochód jest stosunkowo przestronny , przy wysokim wzroscie nie mam problemu z miejscem na nogi. Zaletrą jest dość sztywne zawieszenie, auto dobrze trzyma się drogi. Silnik 16V zupełnie wystarczający, zrywny w miescie i nie ociężały na trasie. nawet przy pełnym obciażeniu. Wybrałem to auto dla żony, okazało się, że obecnie po sprzedazy espero spełnia przyzwoicie rolę auta rodzinnego 2 + 1. Wyposażenie klima, 2 poduszki. abs. wspomaganie, centralny na pilota, elektryka. Wahałem sie pomiędzy corsą i jazzem oraz yarisem. Zdecydowała niższa cena corsy - kilka tysięcy mniej. Nie załuję, coś pewnie nigdy się nie przekonam co by było gdyby. Poza tym mineło już ponad 1.5 roku. Nalezy oczekiwac w tym roku nowego modelu. Moim zdaniem warto się wstrzymac z kupnem lub brac nowsze modele innych marek. Pozdrawiam Maciej75 |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2006-02-07 23:08:19 za 40 tys kupiłbym BMW 525i albo 3,0 d w budzie e39 można już kupić 99 -2000r i naprawdę wolałbym to niż nową pandę czy corsę czy jakis tam, inny mały i szybko tracący na wartości samochód ( to nie umiknione przez pierwsze 1-2 lata |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-02-08 00:28:48
To jest dobre, hamulce piszczą - należy je nasmarować NMSP |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-02-08 00:33:59
Chłopie czy Ty kumasz, że jak się kupuje takie używane Bmw, to na prawdę trzeba mieć kasę ? Znaczy nie wysrać się z kasy... Jeżeli kupujesz auto za 50 tysięcy... To rozumiem, że kolejne 50 masz na koncie... Na życie, na naprawy, na wakacje... Bo jeśli nie, to się delikatnie mówiąc przeceniłeś... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-02-08 07:24:05
Fajna sprawa... z jednego złoma przesiąść się na drugiego. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-02-08 14:42:45
ale wg mnie miec 40tys i kupic samochod z konca lat 90tych to trzeba naprawde byc ekscentrykiem no chyba ze to trzeci samochod w domu i ma sluzyc na weekendowe wypady za miasto albo na nocne wyscigi![]() |
rudi Espero Wloclawek | 2006-02-09 23:12:48 pono za 42-3 patole można kupić jeszcze Astrę Classic A.D.2005 z full wypasem... to chyba lepsze niż Corsaczek i nawet dobre auto rodzinne tj na małą rodzinę wystarczy i jest chyba już dosc dopracowane - produkowane z 7-8 lat zdaje się no i popularne u nas. |
teltom CIVIC i-VTEC/VECTRA C Stalowa Wola | 2006-02-12 13:21:28 |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2006-02-12 20:19:12
Z tą Evandą interesujące jest, że nagle kilkadziesiąt osób pozbywa się rocznych aut, do tego na gwarancji, wypasione i po w sumie bardzo niskiej cenie. No chyba że to służbowe auta biura politycznego z jakiegoś Państwa które po roku postanowiło zmienić markę z powdów politycznych, czy po prostu Evanda jest taka beznadziejna ? |
teltom CIVIC i-VTEC/VECTRA C Stalowa Wola | 2006-02-12 21:47:54 a może to poprostu samochody o dealera który kupił je aby nabić sobie normę w sprzedaży i dostac premię nie mam zilonego pojęcia, ale autko niczego sobie |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-02-13 14:25:14 Nie sprzedane w Niemczech idą do nas... Tak jak z Espero.
Zakup z dupy... Nowe auto, pali jak smok... I co ? Znowu gaz ? I znowu bez obrazy masz gówno z usterkowymi bajerami... |