Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mikry Miłośnik FSO 3xRWD, FWD, valve free Łódź | 2006-04-24 10:55:00 Pagan, nawet jeśli źle Ci się tydzień zaczął - nie Zamykaj tego wątku bo mam jedną sprawę do poruszenia, tylko najpierw muszę ją narysować.
Obejrzyj sobie "Nie lubię poniedziałku" na przykład. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-04-24 11:01:54
Nie wygłupiaj się. Proszę zostawić wątek w spokoju. ![]() |
PAGAN Wwa | 2006-04-24 11:07:27 nie pisze, ze go wywale, bo dla mnie jest bez sensu. napisalem tylko, co o nim mysle. |
![]() Mikry Miłośnik FSO 3xRWD, FWD, valve free Łódź | 2006-04-24 11:35:31 Uff... |
![]() krasu3 Polonez Katowice | 2006-04-25 02:28:22 pierwsze moje szkice tego co chcial bym zbudowac... wymagaja jeszcze paru korekt ale mniejwiecej to jest to...
1wariant pierwszy bardziej ubogi i prosty 2wariant drogi zdecydowanie atrakcyjny ( te ciemniejsze nadkola i kolor dachu to mniej wiecje taki kolor ![]() mi osobiscie bardzie podoba sie opcja 2 co wy na to? ![]() ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-04-25 03:14:40 |
![]() krasu3 Polonez Katowice | 2006-04-25 10:42:36 swiatla przednie myslame nad tymi c2 ale to jeszcze nie jest pewne co do tylnich to jeszcze nie myslalem jakie fabryczne mogly by podpasowac co dolusterek tonajmniejszy problem , przednia szybe skads bedzie trzeba zalatwic co dotylniej i bocznych tylnich to moze byc pleksy glass albo jakis zaklad szklarski mi dorobi jakies zszklahartowanego... co doszyb drzwiowych tomusza byc szlane wiec zostaje tylko zaklad szklarki i szol harotwane. te male soczewkowe swiatla na zderzakach to najmniejszy problem bo podpasuje zczego kolwiek... co do wnetrzato jeszcze jest w fasie projektów... kuleczka maluchowez ladnymi alumkami. |
![]() krasu3 Polonez Katowice | 2006-04-25 10:44:14 przednieswiatla mialy byc styliowane bardziej na te zlamborghini glardo nizeli z c2 ale to jeszcze sprawa otwarta bo tych z lambo napewno tam niewmontuje a skoleji te c2 sa zbyt szerokie w porownaniu tych strzelistych na rysunku. |
![]() cendra Miłośnik FSO Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2006-04-25 16:00:48 ten projekt przypomina troche C2, fajne auto pokazal Koot ![]() ![]() ![]() |
![]() krasu3 Polonez Katowice | 2006-04-25 16:46:58 wiem przypomina ale podobienstwo jest nieumyslne...
![]() ![]() chodzilo mi raczej o zaczerpniecie ksztaltow z tego: ( zaraz ktos powie ze takie malenstwo niemoze wygladac jak lambo ale mi chodzilo TYLKO o ten strzelisty ksztalt swiatel!) ![]() a co do samego wykonania to c2 raz ze sa drogie a dwa to nie oten ksztalt i chodzi... p.s te autko KOOT'a to czerwone bryla a szczegolnie tylem mazde 323F ![]() ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-04-25 17:02:26 Najlepiej to weź częsci od czegoś taniego i popularnego. Auto na fotce jest brytyjskie i ma dużo części od popularnego tam i taniego Forda Fiesty serii I - prawda, że wcale to się nie rzuca w oczy? Ciekawostką jest to, że ono jest po prostu całe z laminatu - nie ma ramy nośnej tylko mechanizmy, i w ogóle wszystko jest do niego poprzykręcane bezpośrednio.
![]() ![]() |
![]() Admiral Miłośnik FSO Honda CB750, HONDA V ... wieczny malkontent | 2006-04-25 17:29:10 ze zniecierpliwieniem czekam na efekty...
|
![]() krasu3 Polonez Katowice | 2006-04-25 20:01:23 co do efektów to po ustaleniu wmiare ostatecznej bryly i stylistyki mamazamiar zbudowac model wskali 1:3 - skorupe z szpachelki i laminatu itp.
fotki za okolo 3 tygodnie - miesiac. |
![]() krasu3 Polonez Katowice | 2006-04-25 20:05:15
|
![]() Janisz1990 Miłośnik FSO W-wa | 2006-04-25 21:01:27 Cóż, ja też do niedawna chorowałem na kit- cara, ale mi przeszło- po prostu przerosło moje możliwosci co do miejsca i zaplecza technicznego, nie mówiąc o finansach. Teraz zamierzam, jak już wyremontuje swoje caro, robic terenówkę, cóś na kształt willisa, tylko pomniejszone trochę. Dlatego, mimo że niektórzy objeżdżaja cię za rzekomą bezsensowność budowy kit cara i
zbytnia fantazję, ja doskonale rozumiem o co w tym chodzi. Powodzenia! ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-04-26 11:11:17
To są zdjęcia kit-cara produkowanego przez małą firmę. Wszystko z wyjątkiem nadwozia pochodzi w nim od Fiesty I. Kit-cary to teraz chyba jedyne auta o oryginalnych nietuzinkowych liniach nadwozia. Odkąd widziałem na Żoliborzu Excalibura marzę o własnym Kit-carze. Auto wygląda tak: ![]() [ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2006-04-26 11:16:06 ] |
![]() krasu3 Polonez Katowice | 2006-04-28 21:34:29 zdecydowanie nie moj styl ale to kwestia upodoban ale co do samego autka to calkiem spoko i masz calkowita racje... niby tuning jest alby sie wyzuzniac z tlumu a w rzeczywistosci to obkladanie auta tanimi i tandetnymi szmelcami a jedyna nie tuzinkowa i niepowtarzalna linie maja wlasnie kit cary! i wlasnie dlatego chce stworzyc mojego ... bedziejedyny i niepowtarzalny i zrobiony na miare w stosunku do mojich potrzeb i upodoban!
jesli macie jakies inne ciekawe fotki kitcarów to chetnie bym sobie je zobaczyl( wrzyucajcie je do tego wontku) |
![]() krasu3 Polonez Katowice | 2006-04-30 21:21:59 |