MotoNews.pl

Crash Test Poloneza... - Strona 5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pasy sie nie wysliznely, ale wyciagnely - ok. 20 cm - to jak najbardziej normalne - w ten sposob pas pochlania energie ciala. Rzecz jasna taki pas po zderzeniu jest do wyrzucenia - uzycie grozi smiercia.
W Polonezie bezpieczenstwo znacznie poprawilyby napinacze pasow, ale coz pomarzyc mozna. Moze nawet manekin kierowcy nie dotknlby glowa kierownicy.
Na marginesie - siadajcie jak najdalej od kierownicy, oczywiscie tak aby moc swobodnie nia krecic bez odrywania plecow od oparcia.

Pozdrawiam
Adamus

Cytat:
2005-07-05 16:17:38, adamus pisze:
Pasy sie nie wysliznely, ale wyciagnely - ok. 20 cm - to jak najbardziej normalne - w ten sposob pas pochlania energie ciala. Rzecz jasna taki pas po zderzeniu jest do wyrzucenia - uzycie grozi smiercia. W Polonezie bezpieczenstwo znacznie poprawilyby napinacze pasow, ale coz pomarzyc mozna. Moze nawet manekin kierowcy nie dotknlby glowa kierownicy. Na marginesie - siadajcie jak najdalej od kierownicy, oczywiscie tak aby moc swobodnie nia krecic bez odrywania plecow od oparcia. Pozdrawiam Adamus

jednym slowem dlugoręcy znowu mają lepiej :-/ :-/ :-/

Cytat:
adamus Wysłany: 2005-07-05 16:17:38
...Na marginesie - siadajcie jak najdalej od kierownicy, oczywiscie tak aby moc swobodnie nia krecic bez odrywania plecow od oparcia.

Pozdrawiam
Adamus

no ja tak jezdze powod...dlugie grabie cierpia pasazerowie ale zadko zabieram komplet osob na pokladale w koncu to ja mam miec wygodnie a nie pasazer...

czy ktoś moze ma tenartykul gdzie albo fotki ?!?!

Cytat:
Na moim serwerze dzieki kol. Jojo pojawil sie nowy artykuł:
Crash Test Poloneza (1.31 MB)

-----------------
FSO Seicento 19.06.2005
www.centomania.pl

Czy ma ktoś może ten artykuł gdzieś albo jakies fotki na ten temat?

Kliknij TU a później TU

Cytat:
2006-06-05 21:11:37, krasu3 pisze:
Czy ma ktoś może ten artykuł gdzieś albo jakies fotki na ten temat?

Krasu, Ty planujesz jechać na stłuczke gdzieś czy jak?

Wklejam i tu Wisi u mnie na ścianie. Rok z tego co wiem 1978, miejsce PiMOT, prędkość 52,7 albo ok 56 km/h.

Image Hosted by ImageShack.us

a czy ma ktoś może jeszcze jakiś link do filmu z crash testem polda? bo stare linki nie dzialają, a z chęcią bym sobie film obejrzał...

To ja jeszcze raz to tu wrzucę - wprawdzie już jest poniżej ale to jest jakby większe. No i tamto okładki nie ma.

Image Hosted by ImageShack.us

tyle ze mi nie chodzilo o linki do skanów, tylko o link do filmu

Cytat:
2006-06-07 17:39:36, ya-net pisze:
a czy ma ktoś może jeszcze jakiś link do filmu z crash testem polda? bo stare linki nie dzialają, a z chęcią bym sobie film obejrzał...

na starym kompie, w starej pracy miałem, jak nie zapomne to mailem wysle

Mam na kompie crash test poloneza. Plik zajmuje 4MB. Jak ktoś chętny to moge wysłać mailem.

ja jestem chętny

na ftp mavericka
http://jmoby.zabki.net.pl/fsoak/filmy/Crashtest%20poloneza.avi

wielkie dzieki!

dla porownania Lada 2107_crash

Fiat 125 kombi

szkoda ze ten kombi taki zgnity byl.

z tego co pamietam to nie był zgnity, tak czytałem w AŚ