MotoNews.pl

DZIAŁ ---- CAR AUDIO - Strona 5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie jestem maniakiem audio w aucie !!! wiec nie potrzebuje cudów ale musze miec CD !!! zmieniarka kosztuje 70 pln !!1 to chyba nie majatek !!!

Co sądzicie o fabrycznych radiach ?? Może jakieś propozycje ??

Alpine
Blaupunkt
Clarion
JVC
Kenwood
Panasonic
Pioneer
Sony..........................??

BLAUPUNKT
BECKER
CLARION

CLARION
ALPINE

dobra dobra .... panooowie .... ale DLACZEGO ??
macie takie ??
może mały opisik ....zachęta do KUPNA ...hmmmmmm

jakie macie modele ?? jak to GRA ??

ja w aucie mam fabrycznego philipsa car400, jako radio gra dobrze, dynamika dźwięku jak dla mnie poprawna, wiele ciekawych funkcji, niestety nie ma CD. Wczesniej w corsie miałem pioniera 4x50W na końcówkach mosfetowych, rewelacja. Planuję zakupić radio CDR500, podobno bardzo dobrze gra.

ja mam cdr500 siemensVDO -jak na orginalne glosniki wystarczajace
- nie czyta mp3

sam mam alpine CDA-9835R to jest wysoki model wart w granicach 2000-2500 ale sa tez tansze dobre modele alpine 7894RB albo CDA 9815RB w cenach od 800 do 1500 w tym zakresie cenowym sa kakretne wypasy wczesniej mialem clarion DZX-855 MP ale mialem wypadek i zostal uszkodzony mialem tez radia z innych firm ale te uwazam za naleprze

dokladnie Alpine i Clarion... duzo expertow mowi ze to najlepsze firmy, choc kazda kiedys miala cos ekstra
Sony C90 albo Sony C910... tylko ze to stare radia i dla niewtajemniczonych moga wydawac sie kiepskie bo niema mp3 i swiecidelem ale jakosc brzmienia rewelacyjna..
tak jak np Alpine CDA-7939, albo 7909...
z nowszych to tylko Alpine i Clarion, i wyzsze Pioneer...

Ja mam soniaka CDX-C8000R to jest model HI-END i niebył przewidziany na polski rynek i gra całkiem przyjemnie ale faktycznie tak jak koledzy mówią CLARION i ALPINE

jestem ciekawy jak sprawuje sie ich sprzęt CAR-AUDIO ?? ??

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=62472&c=35&f=18&start=0

Tu jest dział CA. Ale ja bym nie polecał BOSCHMANN

UPS...faktycznie dzieki

BOSCHMANN - miał ktoś styczność z tąfirmą ??

jakies opinie ??

ciekawe to SONY !!

Mam głosniki tej firmy
nie polecam

jakie? jaki model? jaka średnica ... napisz ich dane !!

Cytat:
2006-04-04 21:42:55, tomazzi1980 pisze:
BOSCHMANN - miał ktoś styczność z tąfirmą ?? jakies opinie ??

Raczej low-end, chociaz (wbrew pozorom) nie calkiem.

Tu masz oficjalna strone: BM Audio Labs

Tutaj pare testow na lamach AutoHifi: Boschmann testy

Robia ogolnie raczej slabe glosniki. Natomiast wzmacniacze, w swojej klasie cenowej, oferuja spora moc. Nie jest to z pewnoscia sprzet audiofilski , ale za te cene moze byc i napewno nie ustepuje tanim produktom magnat, macaudio i innego podobnego pokroju zabawkom.

W domu nadal wala mi sie pare klockow BMAL. Z mojego doswiadczenia:

4-kanalowka PCH-4480LX napedzalem zestaw przedni DLS Reference R6A (co za profanacja

) - i musze przyznac, ze wzmacniacz radzil sobie dobrze. Nie brakowalo mu nigdy mocy, zeby napedzic bardzo masywne i moco-zerne woofery Reference a dzwiek byl co najmniej poprawny.

Robilem takze eksperyment: dwukanalowke PCH-3300FX podlaczylem pod subwoofer Rockford Fosgate RFR2210. Dwucewkowy przetwornik podpialem tak, ze wzmacniacz na zmostkowanych kanalach pracowal przy 2 omach. I NIE SPLONAL! Przy duzym obciazeniu przechodzil w tryb awaryjny (protection), ale pozostaje sprawny do dzisiaj.

Reasumujac: Boschmann IMO oferuje dobry stosunek tego, co sie dostaje, do ceny, jaka sie za to placi. Nie jest to taki szmelc, na jaki niektorzy go kreuja. Oczywiscie jezeli ktos szuka audiofilskich wrazen - niech szuka ich gdzie indziej.

Napisalem Ci pare slow w dziale CA.

Wybór dobrego radia ma sens moim zadaniem tylko wtedy jeżeli wnęterze jest dobrze wyciszone, bez tego nawet najlepszy sprzęet się nie sprawdzi. No chyba że ktoś lubi "łupankę" to wtedy co innego