Co ma wspolnego Bond i Fiat 125 :) - Strona 5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mnie najbardziej utkwił w pamieci odcinek,jak z Włoch do Polski przyjechał płatny morderca i jego przemyslenia na temat naszego kraju.
Na poczcie z książką tel"co oni jedzą te książki..."
I drugie"tu nawet k... sa niegrzeczne..."

W "07 zgłoś się" dobry był też drobny pijaczek Rudzielec (grał go Wiesław Drzewicz) :

"- Piwo albo setkę. Zrozumcie człowieka, którego suszy. Jesteście podobno milicją ludową"

A"Zmiennicy" to wiadomo,nie ma nic lepszego
Rzeczywiście dużo niedoróbek,pokazane jest jak łapią gume a za oknem widać 2-pasmówkę,nastepne ujęcie,Fiat zatrzymuje się na jakiejś bocznej betonowej drodze
Ale ja mógłbym go oglądac godzinami
Najlepsze odcinki,to"Safari",Rewiński w zalanym mieszkaniu,nie pamiętam tytułu i"Obywatel Monte-Christo",to ten z Mercedesem na granicy,jest genialny,chyba go sobie dzisiaj na video obejrzę,zwłaszcza korek oleju z parafiny-genialne
Pamiętam też tą piosenkę na końcu odcinka,nie chodzi o ta tytułowa,tekst znam na pamięć

Tak to jakos szło

Załóżmy,ze niejaki X przed laty dał Ci w kosć
Załóżmy,że miał wredny pysk,lecz możliwości dość.

Załóżmy,że ten drań i cham wnet walnie głową w mur
Lub własnoręcznie sobie sam zawiąże mocny sznur

(..........)w przyrodzie nic nie ginie wszak to tylko kwestia czasu.

Teraz mi to bardzo po głowie chodzi,bo mi też jeden taki X podpadł,no ale to inna sprawa,w kazdym razie ten odcinek mógłbym oglądać w nieskończoność

Myślę że każdy z nas (miłosników FSO) powinien mieć w swojej domowej Videotece, ten serial nagrany, jak i Zmienników a moze kiedyś wydadzą go również na DVD jak Czterech Pancernych

ja przynajmniej poniedziałki rezerwuje sobie w TV na "07 zgłos się"

" - Panie wolny pan jest? Do "Piekiełka" poproszę. Na krwawy befsztyk"

Aluzja Barei z "Bruneta wieczorową porą":
(nauczycielka do dzieci):
"-A tu widzicie budujemy nową tradycję, na włoskiej licencji zresztą, kto wrzuci pięniążek ,to tutaj wróci...
-(Himilsbach do chłopczyka)-A ty dlaczego nie wrzuciłeś?
-Bo ja tu więcej nie chce wrócić.
-Głupek (puka go w czoło)."

Mię sie to kojarzy z pewną marką samochodu ...

A reżyser w "Obywatelu Monte Christo" miał za oddanie merca "nam" dostać talon na poloneza, ale niestety, zawiódł "nasze" zaufanie i będziemy musieli spojrzeć na niego przez inną optykę.

Bareja był genialny...

Eee tam, mi w zmiennikach najbardziej podobał się 132 Kowalewskiego - wiecie zboczenie modelowe. A co do "07..." to w jednej z scen na lotnisku policja ma 132 1800 .

No i oczywiście fiat 132 którym jeździła pani Michalikowa (w ostatnim odcinku za siedzeniem kierowcy )
Tiaaa. Por. Jaszczuk to był gosć. Ale że Zającównę wyrwał...

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Nie pamiętam ale to chyba ten sam... złoty?

Srebrnawo-złoty WIO cośtam, miał takiego potworka na szybie.

Cytat:
2003-06-18 14:17:35, wioorek pisze:
A reżyser w "Obywatelu Monte Christo" miał za oddanie merca "nam" dostać talon na poloneza, ale niestety, zawiódł "nasze" zaufanie i będziemy musieli spojrzeć na niego przez inną optykę.

Bareja był genialny...

Nie talon,to on miał przyobiecany wcześniej,ale skoro miał Mercedesa,to mu talon cofnęli,a w zamian jakis przydział duży na paliwo,do tego Merca

Panowie,sensacja!
W poniedziałek tak koło trzeciej włączam telewizor, a tam pf jamnik kabriolet popyla po Trasie łazienkowskiej. Okazało się, że to był serial "Rodzina Leśniewskich". Wojciech Młynarski woził tym autem dzieci. Z boku napis "Syrena". Nawet numery zapisałem WI-23-17.

Tak jest! Mialem nawet nagrany ten fragment.

Podobno w serialu dla dzieci "7 zyczen" byl frgment z hali FSO, a na tasmie ponoc wisialy Polonezy 3-drzwiowe (albo Coupe). Kto wie czy ten serial gdzies powtarzaja teraz w TV?

Pozdrowka
Adamus

Cytat:
Podobno w serialu dla dzieci "7 zyczen" byl frgment z hali FSO, a na tasmie ponoc wisialy Polonezy 3-drzwiowe (albo Coupe). Kto wie czy ten serial gdzies powtarzaja teraz w TV?

będe mial to na uwadze i jak zobacze w programie to dam znac,
ps: bardzo lubie ten serial

W "7 życzeń"(A.D. 1984) bodajże w trzecim albo czwartym odcinku główny bohater przychodzi do taty do fabryki i jest scena, jak panowie inżynierowie siedzą w ,moim zdaniem, Coupe bo pamiętam gruby słupek. Ten polonez tatusia to był jakiś ekstra, srebrny, na czerwonych numerach,z AUTOALARMEM

Kochana TVP powtarzała go niedawno,więc musi się znowu trochę odleżeć...

Najlepsza scena z "07 zgłoś się' to jak Borewicz i Jaszczuk z piskiem opon Białym Polonezem podjeżdzaja na Okęcie, a tam stoi sobie niebieski z biała czapką:
-Gdzie obywatel uczył sie jeździć?
- W komendzie stołecznej. - odpowiada Sławek
- A obywatel? - pytanie do Jaszczuka
- Ja nie mam prawa jazdy! - odpowiada Jaszczuk
Na to nadchodzi Pilot PLL i mówi:
- Co piszesz list do brata?
- Wiem! Piszę powoli bo czytam powoli!

W ostatnim odcinku 07, w Borewiczu Borewicza nie było prawej wycieraczki (z całym ramieniem gdzieś odpadła, pewnie od zawrotnej prędkości)

No to ja na koniec tak:

Faktycznie, nie miał wycieraczki, zapytałem się: "Sławek, gdzie masz wycierak??"..ale nie odpowiedział, pewnie skupiony był na pani prokutrator