MotoNews.pl

Jaka spawarka / migomat do malucha - Strona 5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ja polecam Einhella ale te z allegro to też już chinskie stare 170Turbo einhell spawa o wiele lepiej jak jakieś 250A Bester na 3 trafo

ja mam taki i goraco polecam MIDI MIG 210/2

fotka:

a tu dane techniczne... poszukac nizej na
STRONIE
cena 1950 poltora roku temu... teraz pewnie taka sama bo kumpel niedawno taki kupowal i tyle samo kosztowal i tez bardzo zadowolony...
aha jeszcze jedna zaleta to dlugi waz i bardzo dobrej jakosci pistolet, drut nawet przy pozaginanym wezu idzie jak maslo

kazdy chwali co ma ja mam bestera, pospawal juz duzo i jakos zadnych problemow, przegrzal sie jak spawalem z maks pradem dosc dlugo non stop a tak prawie nigdy nie ma potrzeby. A z podajnikiem tez ni ma problemow.
A i dodam ze chyba w supermarkecie byl kupowany

nie chwale sie tylko znam 4 osoby co maja ta spawarke i kazda uwaza ze za ta cene jest to najbardziej profesjanalny i wszechstronny sprzecior jaki mozna dostac

Cytat:
2008-06-24 07:50:25, KrauzeR pisze:
nie chwale sie tylko znam 4 osoby co maja ta spawarke i kazda uwaza ze za ta cene jest to najbardziej profesjanalny i wszechstronny sprzecior jaki mozna dostac

a powiedz jak sie tym spawa tzn spawales cienkie czy gube blachy?
bno widze ze faktycznie parametrami niegardzi 195A max

a czy ilosc stopni regulacji pradu spawania i podawania drutu sa wystarczajace?
ma 2 porzewody zasilajace na 220 i 400V?

a co to jest za firma tego miga?

a przewod do gazu tez jest?
z tego co widze to jest nieduzych rozmiarow czyli jest bardzo mobilny

a rozwazales tzn porwnywales inne migi z tej firmy jak kupowales jest cos jescze wyzej niz ten klasa i parametrami? w jakiej kwocie

a co na poczatek trzeba kupic jakies dysze cos w tym stylu?

a jaki mdrutem spawanie stalowym?

[ wiadomość edytowana przez: zawodnik dnia 2008-06-24 09:52:44 ]

Cytat:

a powiedz jak sie tym spawa tzn spawales cienkie czy gube blachy?
bno widze ze faktycznie parametrami niegardzi 195A max

spawalem od cienkich do okolo 6mm, i to i to sie dobrze spawa
Cytat:

a czy ilosc stopni regulacji pradu spawania i podawania drutu sa wystarczajace?
ma 2 porzewody zasilajace na 220 i 400V?

stopni ma 9, z czego 6 na 2 fazach a wszytskie 9 dziala na sile
Cytat:

a co to jest za firma tego miga?

firma nie wiem jaka ale niby w UE robione
Cytat:

a przewod do gazu tez jest?
z tego co widze to jest nieduzych rozmiarow czyli jest bardzo mobilny

przewod do gazu jest. dodatkowo gratis reduktor i mi dali jeszcze przylbice w cenie
Cytat:

a rozwazales tzn porwnywales inne migi z tej firmy jak kupowales jest cos jescze wyzej niz ten klasa i parametrami? w jakiej kwocie

no patrzylem na drozsze ale nie chcialem przekroczyc 2000, a nic lepszego nei znalazlem
Cytat:

a co na poczatek trzeba kupic jakies dysze cos w tym stylu?

butle z gazem i drut
Cytat:

a jaki mdrutem spawanie stalowym?

ja spawam 0.8

Ja sobie spawam Power Mat 160 za 900zł i śmiga całkiem miło od kilku miesięcy , wyspawałem całego malucha i jest dobrze jak narazie;]

Trzeba też sprawdzić czy idzie dostać części zamienne do wyrobu typy made in EU

Cytat:
2008-06-24 21:40:20, deeejaaay pisze:
Ja sobie spawam Power Mat 160 za 900zł i śmiga całkiem miło od kilku miesięcy , wyspawałem całego malucha i jest dobrze jak narazie;]

wreszcie znalazłem kogoś kto spawa wyrobami z dalekiego wschodu

zastanawiam się właśnie czy jest to coś warte

jak się tym , spawa , czy stabilnie podaje drut , czy nie przegrzewa się , jak ocenisz max amperaż w porównaniu z tym co deklaruje producent

Powiem tak, najpierw ojciec kolegi sobie sprawił takie coś jak power mat, tylko 180 , ja mam power mat 160 jak dla mnie spawa sie dobrze, regulacja drutu działa, stabilność podawania drutu jest dobra, spawałem 3 h na pełnym amperażu i jest ok . Z mojej strony polecam tego miga .

Czy jest na forum osoba, która korzysta/ła z telmiga 170/1 Telwina i mogłaby podzielić się swoją opinią na jego temat? Jestem zainteresowany zakupem tego właśnie sprzętu lub bestera o podobnych parametrach.

KrauzeR powiem ci ze mnei przekonales do tego 210/2 tylko ceny sa troche wyzsze najnizsza to 2250 parametryu w tosunku do bestera ma o niebo lepsze i wiecej regulacji i wogole podjanik tez widze z eneizly jest no to teraz trzeba tylko go zamowic

[ wiadomość edytowana przez: zawodnik dnia 2008-06-28 08:29:42 ]

a skad masz te ceny ? z ich strony ?

Cytat:
2008-06-28 09:09:02, KrauzeR pisze:
a skad masz te ceny ? z ich strony ?

nie u nich ten mig kosztuje 2520

a tu ,i tu kosztuje 2250

najlpiej zadzwon do spawu do sklepu bo calkiem inne ceny maja podane na stronie a calkiem inne w sklepie

Cytat:
2008-06-29 10:16:39, KrauzeR pisze:
najlpiej zadzwon do spawu do sklepu bo calkiem inne ceny maja podane na stronie a calkiem inne w sklepie

tak musze wlasnie zrobic

no mig juz jest u mni polozyl juz cos (napewno nei spawy)

KrauzeR powiedz mi jakie kombinacje ustawiasz tzn
jaka szybkosc drutu + prad i co spawasz (jaka grubosc) na 220 i na 400V
jakies przuyklady jak bys podal bo nie wiem czy dobzre go ustawiam

druta zakupilem 0,8 a powiedz mi ejszcze na jaka wartosc ustawic naciag drutu na podjaniku?

spawam w oslonie meiszanki argon+co2

ustawiasz na oko posuw drutu tak aby nie odpychało drutem jak za szybko i nie bombolwało jak za wolno, po zmniejszeniu produ zwykle nie trzeba nic korygować bo to samo już wolniej podaje drut chyba że kupiłeś jakąś dziwną spawarke i tego nie ma..

kupoilem midi mig 210/2 mam osobno rgulacje pradu i posow drutu takze raczej zmniejszajac prad drut tzreba tez zwolnic ?

Cytat:
2008-07-26 22:20:53, zawodnik pisze:
kupoilem midi mig 210/2 mam osobno rgulacje pradu i posow drutu takze raczej zmniejszajac prad drut tzreba tez zwolnic ?

odkręć obudowe i zobacz czy od przełącznika prądu spod każdego styku idzie kabelek do elektroniki albo łopatologicznie ustaw prad ma maxa zobacz jak szybko drut jedzie daj prąd na jedynke to powinien mocno zwolnić jak tego nie ma to powodzenia z ciągłym kręceniu gałkami. To co opisuje to prymityw myślałem że wszystkie już to mają, niemieckie migomaty same w czasie spawania korygują posuw drutu