Fotki - Strona 43

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
sie nieznam

Niewiedzialem ze w pozniejszych wersjach takie byly , calkiem ciekawe ;]

Cytat:
2006-09-04 00:02:38, adasco pisze:
a przod? Nie jest czasem sztywny? a w ogole - to belka rulzz, co nie Arsen?

nie wiem jak w innych 4 napedowcach ale w AUDI Quattro zawieszenie z przodu i z tylu jest "takie samo"... w sensie ze tyle wyglada tak jakby bylo przygotowane do "bycia skretnym"

Witam
Nikt nic nie pomylił, zastosowano do zawieszenia i napędu tylniej osi standartowe elementy z przedniego zawieszenia tej Łady, (kolumny Mc Pherson, półośki, może wachacze, itd..), tylnia oś nie jest skrętna, jeden z drązków tam zastosowanych własnie uniemożliwia (blokuje) skręt kól tylnich, myslę że ten rysunek ukazuje napęd AWD, a mechanizmy przedniej osi są uproszczone na tym rysunku, z pewnością zastosowano z przodu standartowe układy skrętu i zawieszenia, rysunek skupia się na TYLNIM zawieszeniu

Sheriff miał racje. Jest to takie autko, jakie Rosjanie musze konstruować, nie raz czytałem, że wielu Rosjan domaga sie takich pojazdów, i może to zaboli miłośników klasyki, ale właśnie tylni napęd to jedyny powód dla którego produkuje sie jeszcze modele 05 06 07 w tak wielkiej gamie. Wielu ludzi w trudnym wiejskim terenie wybiera właśnie te samochody i bardzo chwali ich właściwości w jeździe po ichnych drogach. Kalina na grafice ma silnik 1,8 z 16 zaworami a zawias został zmieniony ponieważ standardowa tylne belka nie pozwala umieścić wału napędowego. Kiedyś pisałem o Ladzie 110 4x4 z specjalnie zmodyfikowana skrzynia, i przeniesieniem napędowym podobnym do golfa synchro. Tamte projekt był protoplasta dla Kaliny. Zawieszenie przednie jest praktycznie identyczne jak w serii a jedyna różnica to zastosowanie nowego wahacza, gdyż te normalne nie zmieściłyby się. Zwróćmy tez uwagę na, moim zdaniem, fajne nakładki na nadkola i zderzaki a`la Subaru Forester.
DEx

Tical co was tak wygina?

o cos foty niechce pokazac, zobaczcie w profilu Tical'a

[ wiadomość edytowana przez: sparky7 dnia 2006-09-05 12:59:04 ]

Cytat:
2006-09-05 12:58:20, sparky7 pisze:
Tical co was tak wygina? o cos foty niechce pokazac, zobaczcie w profilu Tical'a

Leszek_Gdynia,
DAWNO, DAWNO TEMU ... 11.02.2006 Krycho zamiescil zdjecie Zlotych Tarasow noca (specjalnie dla Ciebie).
Dzis ... 07.09.2006 robal zamiescil zdjecie Zlotych Tarasow z gory (specjalnie dla Ciebie)!

tak sobie "surfowalem" po necie i znalazłem dwie fajne fotki:

1. tak wygladaja zawodnicy sumo kiedy sa mlodzi (mali)

2. tak wygladala mloda Victoria Beckham (zanim nalezala do SpiceGirls!!!)
P.S. obecna Victoria ma w angielskich gazetach zdjecia w rownie "zaduzych" okularach !!! )))

Lada 21103 z 2003r za 6800 USD

piekna 2112 z 2003 za 7300$

2123 1999r

[ wiadomość edytowana przez: sparky7 dnia 2006-09-07 08:04:11 ]

Dex, schowaj to zdjęcie. JAk Fruwak zobaczy to znów będzie dyskusja...

co z tym zdjeciem nie tak?
jak sie dobrze przyjrzysz, zauwazysz samochod...

Cytat:
2006-09-07 19:33:47, adasco pisze:
co z tym zdjeciem nie tak? jak sie dobrze przyjrzysz, zauwazysz samochod...

mi chodziło o parasol... nie pasuje tematycznie

@ Robal - dzieki wielkie, ale Zlote tarasy robia jednak wieksze wrazenie od strony DC. ale i tak wielkie dzieki za pamieć.

A ta pomarańczowa łada ma przynitowane wycieraczki do ramion no i oczywiscie brak chromowanych ringow wokol reflektorow

No mi też rzuciły sie w oczy te okrągłe reflektory , ale dałem fotę tyko po to aby pokazać brak znaczka na grilu.
DEx

mo0ze ja jestemm po 5 piwach ale cipkafajne jestb

Tez to jej mowiłem jak robiłem fotki.

Cytat:
2006-09-07 23:02:18, mwarchalowski pisze:
Tez to jej mowiłem jak robiłem fotki.

po tylu piwach to sie nie mowi tylko robia

a czy to nie jest przypadkiem imitacja znaczka z royca bo tak jakos na srodku i na przodzie maski jest zainstalowane.Fajny tunig