Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2008-06-18 19:19:04 Nie zamierzam tu polemizować powiem krótko:
Po pierwsze łatwo komuś wytykać niedoróbki i punktować po skończonej pracy ale mówiąc "a" należy powiedzieć "B" a o tym że pieniądze za auto do końca nie zostały wypłacone wedle umowy już nigdzie nie wspomniano, ale to już mój błąd że wydałem auto na słowo honoru... Druga sprawa nie namawiałem Cię abyś wykonywał to auto u nas spokojnie mogę stwierdzić że nawet to odradzałem (mówiłem że to jest wóz z którym zawsze trzeba bedzie robić, będzie się psuł i koszta będą dwa razy takie jak zakładałeś...) Po trzecie bez wyjątku wszystkie sprawy elektryczne wykonywał elektronik, który z nami współpracuje(ktoś powie że nieważne bo to my go firmujemy) spoko zatem dałem Jankiemu do niego numer podałem adres wytłumaczyłem jak do niego dojechać, aby sam mógł tam pojechać i zobaczyć jego pracę co zresztą wykonał i wtedy nie miał zastrzeżeń. Pierwsze awarie elektryczne czyli spalenie się wzbudzenia na altku pojawiły się po montażu już przez własciciela hebla. [ wiadomość edytowana przez: kaza dnia 2008-06-18 19:19:57 ] |
![]() Qba745 F&F Sympatyk F&F czyli Fiat Fiori ... Bielsko-Biała | 2008-06-18 21:02:52 Zuraw mądrze gadasz, tylko wiesz, nie łatwo jest naprawić spierdolone auto od podstaw... ja widziałem swoje nie komentowałem i nie wtrącam sie w czyjeś sprawy. Sport & swap garage...:/ |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2008-06-18 21:05:41 A co im da wyjaśnianie na priv. Skoro nikt nic o tym nie wie to jedna strona ( strona która jak widać niewątpliwe oszukała, lub też zrobiła swoją robotę nieprofesjonalnie ), może zlewać sobie temat. A tak przynajmniej jak wyjdą brudy to ktoś się poważnie zastanowi żeby zostawić tam samochód. |
![]() kania_ F&F Sympatyk 125p Krakow/Trzebinia | 2008-06-18 21:28:04 Tu się zgodze z Koniem jesli sie dogadac nie moga twarza w twarz (to priv to bez sens) i watek rozwinął sie w tą strone to niech polecą fakty z jednej strony i drugiej strony. Wtedy kazdy moze spojrzec swoim okiem na sprawe i wyciągnąc wnioski.
p.s. Ja mam tylko pytanie jesli to nie tajemnica ile kosztowal ten maluch tak "pod kluczyk" cena zakupu auta , silnika i mody? |
![]() Krzyh00 F&F Sympatyk low not slow -------------- | 2008-06-18 21:29:50 35 tys zl? spadlem z krzesła... co tam tyle kosztowalo? przeciez za ta kase mozna miec subaru ![]() |
![]() kania_ F&F Sympatyk 125p Krakow/Trzebinia | 2008-06-18 22:13:18 A o co biega z Porthosem? |
fsosport Rzeszów | 2008-06-18 22:20:02
poczytaj sobie ostatnie 2 strony i zgrubsza będziesz wiedział o co biega http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=192779&c=257&f=25 |
![]() kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2008-06-18 23:32:44 Janki jak wygniesz wahacz malucha w rękach to klękam przed tobą na kolanach u mnie takie wahacze(dolne) jeżdżą ponad 4 lata i tylko raz jeden się pokrzywił jak zapiąłem kołem 80 w drzewo na tychach , odnośnie błotników faktycznie różnią się między sobą, były robione ręcznie nie przez wytłaczarkę.
Tak też jest u mnie w aucie, aby to dostrzec trzeba się mocno przyglądnąć. Sprawa ze śrubą wypłynęła 3 tygodnie po odebraniu auta ode mnie, sory nie obraź się ale ja nie mam pewności że wy już tego nie dokręcaliście. Teraz dla całej reszty odnośnie kosztów jeśli już prać brudy, mnie nie interesuje ile cię to auto wyszło bo to tez nie moja sprawa jedyne co mnie interesuje to tyle że za budowę u mnie zapłaciłeś 11tys zł, nie liczę części akcesoriów itd. Silnik sam do mnie zadzwoniłes i męczyłeś mnie chyba z tydzień czemu nie zaprzeczysz, nie chciałem sprzedać, w końcu powiedziałem ok sprzedam ci go , notabene zdecydowałeś się na niego jak już w aucie wisiał 1.3, czego efektem była kompletna przebudowa (inne podłużnice itd), ale ok dobrze widziałeś skąd mam ten silnik, powiedziałem ci że nie jezdziłem nim jedyne co odpaliłem go mierzyłem kompresję i zrobiłem może z 500m tą cromą w której on siedział, gwarancja rozruchowa była. Silnik w malcu odpalił, były 2 mankamenty pierwszy wydmuchana uszczelka wydechu oraz zapieczony zawór sprężarki, usterki usunęliśmy. po tym jak już przejechał 400km lub więcej zaczęła cieknąć pompa wody, to chyba jest element który się zużywa, prędzej lub później się to wymienia. Ale nie widzę powodu dla którego miałbym tyrać pół dnia w garażu i wymieniać to za darmo, ale spoko nie miałem ochoty się kłócić wiecej olałem temat. Reasumując masz zastrzeżenia do naszej roboty, ja mam zastrzeżenie do ciebie jako do klienta, nauczyłem się że jeśli chodzi o kase to nie można nikomu ufać. PS Poochacz pompa nie pada od tego że wóz się grzeje tylko od tego że chodzi na sucho i się rozszczelni lub np pasek może być za mocno napięty lub z przebiegu jak było w tym przypadku trudno mi to stwierdzić. |
![]() Spawn_ad F&F Sympatyk Fiat 126p 1,0 Rybnik | 2008-06-18 23:58:01 Kazik strasznie nie fair i po swinsku pogrywasz z Yankeem....twierdzisz,że łatwo jest wytykać niedoróbki, dobra zgadzam się ale czym innym są niedoróbki a czym innym poważne usterki wynikające z braku profesjonalizmu, niedbalstwa itp. Czy wg Ciebie wkładanie śrub starych z rozwalonym gwintem które były wbijane w łączenie zwrotnicy z amorkiem czy nakrętkach ze zużytym teflonem, ogolnie rzecz ujmujac wady zawieszenia to niedoróbki?! Przecież przez zaoszczędzenie 10zł na srubach mogło dojść do tragedii, dobrze wiedziałeś do czego ma służyć ten malec. Piszesz ze Yankee mogl nie oddawac do Was auta, ale oddał i liczył na profesjonalizm o którym zapewniasz na swojej stronie cytat:
"Nasza firma istnieje już od prawie 30lat, służąc swoim klientom radą, doświadczeniem oraz fachowym sprzętem.Szeroka gama oferowanych usług gwarantuje, że każdy klient zostanie należycie obsłużony. Od kilku lat specjalizujemy się również w budowie samochodów prototypowych oraz oraz przygotowywaniu samochodów do sportu wyczynowego." Piszesz:"ale nie widzę powodu dla którego miałbym tyrać pół dnia w garażu i wymieniać to za darmo" , przecież Ty za to auto odpowiadasz z tytułu gwarancji i rękojmi. Rzucasz się o 1000zł a przecież Yanek ma prawo żądać od Ciebie usunięcia tych wad na Twoj koszt!! . Pisze to bo nie podoba mi się jak pogrywasz z Yankiem próbując zrzucić na niego winę .Najłatwiej jest wine zrzucić na drugą osobę a najtrudniej samemu przyznać się do błędu. P.S. nie wspominam kwestii mojego auta w tym temacie. które z przykrością musze stwierdzić również zostało nienależycie wykonane (nie chodzi tu nawet o mocowanie). Zastanów się Kazik nad swoim postępowaniem.... |
![]() 5Turbo F&F Wolny Słuchacz :) Promot Mondial 84 & ... Zabrze | 2008-06-18 23:59:20 Swiece ze skody rzadza!! Fajna fuszera za taka kase. W tym kraju trzeba wszystko samemu robic zeby miec porzadnie. |
![]() CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2008-06-19 00:04:27 szkoda słyszeć że to już trzecia podobna akcja ze strony kazika, nie dobrze jest palić za sobą mosty ![]() |
![]() Mariusz126p F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p GŁOSKÓW | 2008-06-19 00:17:49 Jesli moge to nie pierze takie cos ze strony Kazy kiedys Sebastian kupil od niego maluszka mial byc git super ekstra mial miec splanowana glowice porobione jakieś tam tuningi nic niebylo grzebane w silniku ale to nic .
po jakims czasie zostaly wyslane do Bielska wloty powietra co by je powiekrzyc o chwyty zostaly nam przyslane te same wloty tyle ze przyozdobione w ............ przecietą na pol tace na ktorej pewnie serwuje sie wedline na przyjeciach ........ ![]() ![]() ![]() |