MotoNews.pl
11 07 Zgłoś Się - i inne polskie seriale (21856/5) - Strona 47

07 Zgłoś Się - i inne polskie seriale - Strona 47

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zaczyna się

własnie leci na "kino Polska" "prywatne śledztwo"-dobra muzyczka , i kilka efektownych scen z drogi (a i są " mityczne" cywilne milicyjne Pn i DF )

tak sobie ostatnio oglądałem po raz 3596873495 zmienników i w odcinku "obywatel monte christo" zauważylem kolejną nieścisłość.

na początku odcinka gdy nagrywają "spadkobierców grunwaldu" załoga zaczyna się burzyć, ze jest wolna sobota i godzina PIĄTA. chwilę póżniej dzwoni do reżysera barewicza z budki telefonicznej w berlinie zachodnim obywatel m. c. zobaczcie, która jest godzina na zegarze ulicznym w berlinie...

Eee Admi, to norma u Barei.Podejrzewam, ze podobne "kruczki" znajdziesz w kazdym odcinku Zmiennikow jak i innych filmach Stanislawa Barei.
Poza tym - czasy byly inne to w Berlinie godzina tez inna

"WSZYSCY JESTEśMY CHRYSTUSAMI"

[ wiadomość edytowana przez: LeszekTe dnia 2006-06-03 21:53:26 ]

dobre!!!))) od razu przypomniałmi się epizod "dnia pasażera"-tylko skleroza czy to było w.....??????

Może ktos sobie przemaluje DF-a na "Anioły Straże"

Cytat:
2006-06-03 21:40:50, maku pisze:
dobre!!!))) od razu przypomniałmi się epizod "dnia pasażera"-tylko skleroza czy to było w.....??????

dzień pieszego pasażera-miś

Widziałem dziś w Media Markcie w Toruniu na DVD film pt.: 07 zgłoś się - Zamknąć za sobą drzwi "Limitowana Edycja" - ciekawe czy różni się czymś od wersji odcinkowej z telewizji. Nie wiem czy warto wydawać 29.90 zł.

To jest pełnometrazowy film... Warto naprawdę.. Bo jest jedna dluga akcja Zobacz sam

Cytat:
2006-03-26 15:10:26, kaovietz pisze:
Poza tym - czasy byly inne to w Berlinie godzina tez inna

W Berlinie Zachodnim!

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

We wtorek na TVP2 o godź. 20.00. pierwsza częśc serialu "Zmiennicy", kultowego filmu wszystkich miłosników DF-a 125p.
Pozdrawiam

Qrva - bede w raichu :/

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2006-06-23 15:53:02, OLO pisze:
Qrva - bede w raichu :/

to Ci nagram na DvD

Cytat:
2006-06-23 14:18:48, Dobson pisze:
We wtorek na TVP2 o godź. 20.00. pierwsza częśc serialu "Zmiennicy", kultowego filmu wszystkich miłosników DF-a 125p. Pozdrawiam

No taa... Wakacje

A może "07..." też powtarzają.
Chętnie bym obejrzał.

Cytat:
2006-06-23 19:02:34, jacekes pisze:
A może "07..." też powtarzają. Chętnie bym obejrzał.

Zdążą To całe dwa miesiące i kilka programów telewizji TVP.

Po dlugich poszukiwaniach udalo mi sie poznac troche historii zoltej taryfy z serialu Zmiennicy.
Otoz auto to rzeczywiscie jezdzilo kiedys w Wawie na taxi i pochodzilo chyba z 1978 albo 1979 roku. Po tych kilku latach w roku 1986 mialo isc na zlom , ale ostatecznie zostalo ( prawdopodobnie ) oferowane ekipie serialu na jego potrzeby. Po zakonczeniu zdjec odbyla sie licytacja i auto kupil jakis handlarz z Gniezna , gdzie bylo naprawiane w warsztacie ojca jednego z ludzi ktorzy pomogli mi poznac jego historie. Bylo to napewno to auto bo ten gosc chwalil sie ze kupil go z jakiegos serialu , poza tym mialo charaktreystyczna naklejke NGK na desce rozdzielczej i niebieski pasek z gwiazdkami chyba pod kokpitem. Dalej nie wiadomo jakie byly losy tego autka. Prawdopodobnie poszlo gdzies dalej w Polske , wiec jest duze prawdopodbienstwo ze jeszcze moze gdzies istniec ... Tyle udalo mi sie w ciagu pol roku dowiedziec i to czasami przypadkowo dzieki zyczliwym ludziom , bo w wytworni filmów fabularnych , dawnym MPT i Urzedach nie maja o tym Fiacie pojecia. Pozdrawiam wszystkich fanów serialu Zmiennicy

P.S. Dodam jeszcze jako ciekawostke ze auto bylo podobno juz w momencie przekazania go do serialu w nie najlepszym stanie technicznym

Dziś o poranku w kanale "Ale Kino" leciał film pt. "Skradziona Kolekcja". FIlm ogólnie o cienkiej fabule, w przeciwieństwie do książki (Upiorny Legat) na motywach której stworzono ten obraz. Jednakże wartymi obejrzenia były sceny, w których występowały PF125p, zespół Auto Rodeo ujeżdżający je (dwa koła, parę zawijasów na ręcznym, pościg na trasie łazienkowskiej itp). Kolejne ciekawe migawki z lat 70-tych, z "kantami"w roli głównej.

Pozdrawiam
Rafał