Kultowe AUTA PRL-u - Archiwum 2008-2009 - Strona 48.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mieszku, takie pytania mam do Ciebie:
- 2101 - ten bagażnik na dachu miałeś w standardzie, czy to przeszczep?
- 2102 - ma otwierany bagażnik?
- Niva - jaki producent?

DoLiN:
ad1. 2101 - bagażnik dachowy oryginalny, model zakupiony z pudełkiem na targowisku kilkanaście lat temu, producent Tantal/Radon USSR
ad2. 2102 - klapa w kombi oczywiście otwierana, model sygnowany A11 a więc już swego rodzaju rarytas, pochodzenie jak wyżej, była też kombica z bagażnikiem i pochodne,
ad3. Niva - producent Tantal/Radon USSR.

Mam taką samą 2101, szczerze mówiąc, niewiedziałem, że była opcja z bagażnikiem. Ja kupowałem jeszcze za komuny, w pudełeczku w sklepie. Do kompletu mam jeszcze Czajkę, ten sam producent
Dzięki za info!

Modele żigulki robiono jeszcze w wersji milicja, poczta cccp, straż pożarna, rajdowa i iluś tam lecie Saratowa bodajże. Do wyboru, do koloru Akurat modele samochodów made in ussr to mój ulubiony temat.

null

PF 125p Milcja -''Nie lubię poniedziałku" , co koledzy no taką wersie ?

Cytat:
2009-02-14 22:38:57, Mieszko1976 pisze:
Modele żigulki robiono jeszcze w wersji milicja, poczta cccp, straż pożarna, rajdowa i iluś tam lecie Saratowa bodajże. Do wyboru, do koloru Akurat modele samochodów made in ussr to mój ulubiony temat.

A może Wiesz, czy z tej serii była wydana Wołga M21/22? I czy Masz może jakieś jej zdjęcie? Ta która była w DEA mi się nie podobała (przedni grill, mało chromu). Pamiętam, że M24 była różna (chyba kilka rosyjskich firm ją produkowało), do Czajki nie miałem się o co przyczepić...

To chyba nikt z Nas? Moim zdaniem z lekka żałosne:
http://www.allegro.pl/item557203076_wypadek_lada_nie_fiat_125_wolga_polonez_warszawa.html

Cytat:
2009-02-15 01:21:27, 1313 pisze:
To chyba nikt z Nas? Moim zdaniem z lekka żałosne: http://www.allegro.pl/item557203076_wypadek_lada_nie_fiat_125_wolga_polonez_warszawa.html

Chyba gościu nazdepnął na tą ładę i teraz próbuje ratować sytuację

Jestem niecierpliwy ,czy ktoś dostał prenumeratę z ostatnimi modelami .POZDROWIONKA

Cytat:
2009-02-15 10:00:54, papaj100 pisze:
[...] czy ktoś dostał prenumeratę z ostatnimi modelami [...]

Do mnie doszła w piątek przesyłka z numerami 11 i 12. Nieuszkodzona, jak wszystkie do tej pory. Widocznie mam szczęście w stosunku do kolegów prenumeratorów, a i listonosza porządnego .
Wartburg - w zasadzie nie mam uwag. Jest taki, jakiego oczekiwałem.
Fiat - może dałoby się żyć, gdyby nie to nieszczęsne przetłoczenie na masce . Na tył to już w ogóle nie patrzę.
A myślałem, że to Polonez wyznaczył poziom najsłabszego wykonania ...
Z daleka Fiat wygląda jak najbardziej OK.

Na osłodę rozczarowania kupiłem sobie Skodę Favorit z Abrexu.

[ wiadomość edytowana przez: SlawekH dnia 2009-02-15 11:41:57 ]

I jak skodzianka wykonana ?? Sam mam zamiar sobie taką kupić ale się wacham :/

Cytat:
2009-02-15 01:21:27, 1313 pisze:
To chyba nikt z Nas? Moim zdaniem z lekka żałosne: http://www.allegro.pl/item557203076_wypadek_lada_nie_fiat_125_wolga_polonez_warszawa.html

Żal do takich zabaw z młotkiem mógł użyć jakiegoś hotweelsa a nie prawie że najlepszy model z kolekcji.Jeszcze da się go uratować trochę szpachli i coś wyjdzie.

Cytat:
DoLiN:
A może Wiesz, czy z tej serii była wydana Wołga M21/22? I czy Masz może jakieś jej zdjęcie? Ta która była w DEA mi się nie podobała (przedni grill, mało chromu). Pamiętam, że M24 była różna (chyba kilka rosyjskich firm ją produkowało), do Czajki nie miałem się o co przyczepić...

Wołga GAZ M21/22 nie była w ofercie masowych producentów modeli. Produkował ją/produkuje obecnie (?) Kherson Models z Ukrainy (ich ogórek szedł niedawno na allegro za kosmiczne pieniądze). Była wersja cywilna, strażacka, kombi GAZ 22b i kombi ambulans. Oni tez produkowali model Pobiedy. Jeśli to te modele są w książce Winiarskiego "Miniaturowe samochody", to jakość słabsza niż IXO (autor przy zdjęciach pisze, że producent nieznany, koła modele mają typowe dla modeli produkcji USSR).

Cytat:
2009-02-15 11:44:15, MaSCot pisze:
I jak skodzianka wykonana ??

Dopiero jest w drodze do mnie. Jak dojdzie, dam znać jak z wykonaniem .

Cytat:
2009-02-15 11:39:13, SlawekH pisze:
(...)Wartburg - w zasadzie nie mam uwag. Jest taki, jakiego oczekiwałem. (...)

U mnie Warbi tragicznie Niedokładnie pomalowany, wgniecenie na masce i dachu, ruszające się światło z przodu, porysowany zderzak przedni, przejechany czymś na dole (lakier) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak tak mają wyglądać kolejne niemieckie to ja dziękuję! Jak patrzę na 312tkę to żal mi pieniędzy i tego, że go nie obejrzałem dokładniej przed zapłatą!

http://www.allegro.pl/item557840533_kultowe_lada_pick_up_ixo_1_43.html

ładna ładzianka. haha.

Ktoś pytał o modele Wołg itd:
Modeliki Kherson Models:
Kolekcja skłądająca się z K M.

Coś [M-20 MO]wyszło z mojego warsztatu,proszę o nr tablic ,które by pasowały

W piątek doszły do mnie zaległe numery 5 i 6 a także czwarta przesyłka z 9 i 10, jako że 11 i 12 zakupiłem w kiosku tym samym mam komplet teraz czekam na gablotkę

Cytat:
2009-02-15 19:00:01, MaSCot pisze:
http://www.allegro.pl/item557840533_kultowe_lada_pick_up_ixo_1_43.html ładna ładzianka. haha.

Żal. Kierunkowskazy o ile się nie mylę z plasteliny , model pomalowany chyba pędzlem.Po prostu gorzej się nie da.