Kultowe Auta PRL-u i Złota Kolekcja - archiwum 2015 - Strona 49

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2015-06-01 21:42:23, kaprl pisze:
No i jeszcze inne lampy przednie, alo to mały pryszcz Czekam na moskala z niecierpliwością

Są inne? Patrząc na to zdjęcie wyglądają jakby były okrągłe. Serio przyglądałem się uważnie zdjęciu z zapowiedzi i nie zauważyłem żeby były inne.

Wprawdzie nie z KAP, ale ten sam producent.
Zdjęcia modeli Moskwicza z IXO. Na liście m.in. 412. Na zdjęciu widać dokładnie przód modelu.

IXO AZLK

[ wiadomość edytowana przez: msch00 dnia 2015-06-02 18:57:18 ]

Jak pojawiła się już aaktualizacja zwykłych numerów to Teraz czas na wydanie specjalne liczę na uaza mmilicję pozdrawiam
albo specjalny hydromil w 1/72

[ wiadomość edytowana przez: marianok53 dnia 2015-06-02 20:02:32 ]

KAP - Nr 175 - VOLKSWAGEN T2

...i taka ciekawostka: hologram na opakowaniu "Officialle Licensed by Volkswagen i "Prawa zastrzeżone Volkswagen AG"

Czy ktoś ma Bus Collection z Atlasu?
Jakie autobusy się ukazują w kolejności po Jelczu 043?

Katastrofa ten T2 jak beznadziejna zabawka, a nie żaden model

Dla prównania, model Premium ClassiXXs za 35 €
KAP od razu taki oczywiście być nie musi, a nawet nie może. No ale naprawdę poszli na przeraźliwą łatwiznę

[ wiadomość edytowana przez: mAbZ dnia 2015-06-03 17:59:29 ]

Może powiesz co ci konkretnie nie pasuje? Bo wiadomo, że model za 35€ a model za 27zł będzie lepszy szczegółami . To pojechałeś nieźle....

Ksztaty, proporcje CAŁEGO przodu, przede wszystkim przednie reflektory.
Powinny być w takich bardzo charakterystycznych zagłębieniach,
ale w modelu KAP reflektory są tak wielkie, że zagłębień prawie nie widać.
I płaskie, a powinny być z chromowanymi pierścieniami i to niezależnie od rocznika
To wybrzuszenie na przodzie też w modelu KAP jest zbyt kwadratowe.
Rogi są zaokrąglone, ale powinny dużo bardziej. Itd. itd.
Przednia szyba też skopana.
Już o detalach jak ramki okien bocznych, klamka czy wloty powietrza nie mówię bo to nie ta półka cenowa.

Proporcje z boku też skopane maksymalnie np. kształt i wielkość okien, profil błotników, zwłaszcza tylnego.
Tył też dramat, jakby przedszkolak starał się odwzorować T2.
No po prostu jak dla mnie - masakra a nie model "kolekcjonerski"

A ja będę zadowolony z modelu. Według mnie jest fajny, pasuje do kolekcji i nic mnie w nim nie razi. Zresztą czego można się spodziewać za te parę złotych? Ludzie przestańcie narzekać, cieszcie się tym co macie.

Cytat:
2015-06-03 20:27:10, kadrowiec pisze:
A ja będę zadowolony z modelu. Według mnie jest fajny, pasuje do kolekcji i nic mnie w nim nie razi. Zresztą czego można się spodziewać za te parę złotych? Ludzie przestańcie narzekać, cieszcie się tym co macie.

..prawie identycznie napisałem na "konkurencyjnym forum ! Może bardziej uzasadniłem swój punkt widzenia.

Piotrze mnie cieszy każdy model w serii Jedynie kilka modeli mi nie pasuje np Melkus i Sachsenring Jedynie przykro mi, że tak mało aut jest z lat 50-tych i to, że pewnie nie doczekamy się kilku nie wydanych Nys, Żuków, Tarpanów, Warszaw i Syren oraz radzieckich ciężarówek, które budowały w zasadzie PRL. Ale nic - cieszmy się tym co mamy bo gdyby nie Dea byśmy nie mieli może takiej serii. Czesi i Węgrzy już nie mają swoich kultowych aut, a na stronie węgierskiej jest informacja, że seria jest zakończona.

Koledzy dajcie proszę zapowiedzi renault

Ja mam ukochanego 125p w pełnej bajerze i ostatnio o mało co mi go nie ukradli, aby się zabezpieczyć, zacząłem szukać jakiegoś ac na wszelki wypadek, MASAKRA! Okazało się, ze w Polsce nie ma AC na klasyki, przez kumpla kumpla doszedłem, ze niedawno warta wprowadziła takie ubezpieczenie i już do nich napisałem, czekam na rzeczoznawcę, ale to niesamowite, ze takie samochody ubezpiecza tylko jedna firma! W Juesej czy u Niemca każdy ma to w standardzie, tylko u nas posucha!

Skoro tylko jedna firma ma te ubezpieczenia, to i bez reklamy powinna dac sobie rade, bo nie ma konkurencji xD

Polecam usunac tego posta... ktokolwiek niech sie tym zajmie :p

pliss...

Kolego ro007 pokaż tego swojego klasyka.

Fakt wygląda to jak reklama.
My tu rozmawiamy o modelach 1:43.
Jak chcesz o klasykach w pełnym wymiarze to chyba inny dział lub forum ? Pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: szymcio190 dnia 2015-06-05 09:52:42 ]

Mój dziadek miał Żuka. Pamiętam tę frajdę! Do dziś, gdy zdarzy mi się zobaczyć Żuka, łza kręci się w oku

[ wiadomość edytowana przez: Piotr96 dnia 2015-06-05 11:10:16 ]

Cytat:
2015-06-04 13:36:29, kadrowiec pisze:
Koledzy dajcie proszę zapowiedzi renault

...proszę bardzo !

Pytałem, czy ktoś ma Bus Collection z Atlasu?
Jakie autobusy faktycznie się ukazują w kolejności po Jelczu 043?

Cytat:
2015-06-05 20:07:21, Meduza pisze:
Pytałem, czy ktoś ma Bus Collection z Atlasu? Jakie autobusy faktycznie się ukazują w kolejności po Jelczu 043?

..może to forum Ci coś podpowie ? motoshowminiatura.pl

Czy ktoś z Was kupił Gaz 69 JEEP?