Kultowe Auta PRL-u - Archiwum 2013 - Strona 50

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Taki robur może być . http:// http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://i.ebayimg.com/t/Atlas-Robur-LD-3001-Volspolizei-Uberfall-Kommando-DDR-Massstab-1-43-/00/s/OTAwWDE2MDA%3D/%24T2eC16FHJGIE9nnWprlcBQZ)GK1MPg~~60_12.JPG&imgrefurl=http://www.ebay.co.uk/itm/Atlas-Robur-LD-3001-Volkspolizei-Uberfall-Kommando-DDR-Masstab-1-43-/120992678516&h=281&w=500&sz=44&tbnid=I8e3evsF8qOcGM:&tbnh=68&tbnw=121&prev=/search%3Fq%3Drobur%2Bw%2B1%253B43%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=robur+w+1%3B43&usg=__BuxJLK_5vkzKdQMGKTJAy9bb1-Q=&docid=Sh7aowDu4zJyYM&hl=pl&sa=X&ei=igCNUer5F8qitAb5v4FA&ved=0CDEQ9QEwAQ&dur=412

Przepraszam , chodziło mi o wersje normalną , taką jak na następnym zdjęciu.

Roburów w skali 1:43 dostępnych na Ebay'u są dwie wersje.

Mikrobus

Robur_LO3000FR.JPG

i z paką

Robur_LD3001Pritsche.JPG

Raczej bardziej możliwe jest to , że będzie ten z paką .

Wydaje mi się ,że jak już pojadą jedną wersją to wzorem Trabantów ,Wartburgów i innych If, wrzucą oba dwa.

Jeszcze bardzo popularna była taka wersja

[ wiadomość edytowana przez: cipek dnia 2013-05-10 16:55:45 ]

Cytat:
2013-05-10 16:15:07, autaPRL-u pisze:
Taki robur może być . http:// http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://i.ebayimg.com/t/Atlas-Robur-LD-3001-Volspolizei-Uberfall-Kommando-DDR-Massstab-1-43-/00/s/OTAwWDE2MDA%3D/%24T2eC16FHJGIE9nnWprlcBQZ)GK1MPg~~60_12.JPG&imgrefurl=http://www.ebay.co.uk/itm/Atlas-Robur-LD-3001-Volkspolizei-Uberfall-Kommando-DDR-Masstab-1-43-/120992678516&h=281&w=500&sz=44&tbnid=I8e3evsF8qOcGM:&tbnh=68&tbnw=121&prev=/search%3Fq%3Drobur%2Bw%2B1%253B43%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=robur+w+1%3B43&usg=__BuxJLK_5vkzKdQMGKTJAy9bb1-Q=&docid=Sh7aowDu4zJyYM&hl=pl&sa=X&ei=igCNUer5F8qitAb5v4FA&ved=0CDEQ9QEwAQ&dur=412

Przeciez jest tam napisane jak wół, że to konwersja na bazie atlasu. Dlatego taka droga-hedmejd
Cipek, robur z twojej foty jest fajny, nie wiem tylko co robia tam te dwa "pseudolachony"

[ wiadomość edytowana przez: simon2107 dnia 2013-05-10 18:00:39 ]

Cytat:
2013-05-10 17:58:51, simon2107 pisze:
Cipek, robur z twojej foty jest fajny, nie wiem tylko co robia tam te dwa "pseudolachony" [ wiadomość edytowana przez: simon2107 dnia 2013-05-10 18:00:39 ]

A tam , innego zdjecia znalezc nie mogl . Chociaz widze ze to na polskich blachach , i ladny kolor niebieski , to niektorzy moga patrzec nie na to co trzeba . mam na mysli
Cytat:
2013-05-10 17:58:51, simon2107 pisze: "pseudolachony"

Chociaz , moze to tylko jakies "modelki" ktore sie przypadkowo w kadr wepchnely

Zostaw zdjecie , Bardzo ladny Robur .

No, no Simon2107 - dlaczego o swoich wątpliwościach nie piszesz na naszym forum? Tylko u "showmenów"? Chyba nie chodzi o tani poklask u kolegów, którzy do końca nie chcą się pogodzić, że na innym forum są ciekawsze informacje niż u nich.
Ja ze swej strony moge jeszcze raz potwierdzić że Robur będzie i to w skali 1:43 , w regularnej ,a nie specjalnej serii.
Chyba,że coś się obsunie jak np. Trabant 1,1 (który był już nawet na oficjalnej stronie DEA), ale jego czas już wkrótce także nadejdzie.

Dlatego, że jestem obiektywny, a nie chcę nikogo zrażać. Pozwolę sobie być niewiernym Tomaszem-uwierzę, jak zobaczę. Dla mnie jest to mało prawdopodobne, ale ostatnio w serii avtolegend ukazał się gaz 62 a zapowiadany jest 51-tylko, że podejście rosyjskiego oddziału DeA do tamtejszych klientów jest o niebo lepsze niż polskiego do ńas-w al jeszcze nie trafił się żaden demoludowy czy zgniłozachodniokapitalistyczny model-a przecież i takie tam jeździły.
Chyba, że robur, to taka zagrywka marketingowa-zobaczymy czy pójdzie-mająca sondować realne zainteresowanie serią ciężarówek do której wydania być może przymierza się DeA.
Jak mawiają Amerykanie: pożywiom-uwidzim

[ wiadomość edytowana przez: simon2107 dnia 2013-05-10 20:03:38 ]

Cytat:
2013-05-10 19:49:27, sroczka7 pisze:
No, no Simon2107 - dlaczego o swoich wątpliwościach nie piszesz na naszym forum? Tylko u "showmenów"? Chyba nie chodzi o tani poklask u kolegów, którzy do końca nie chcą się pogodzić, że na innym forum są ciekawsze informacje niż u nich. Ja ze swej strony moge jeszcze raz potwierdzić że Robur będzie i to w skali 1:43 , w regularnej ,a nie specjalnej serii. Chyba,że coś się obsunie jak np. Trabant 1,1 (który był już nawet na oficjalnej stronie DEA), ale jego czas już wkrótce także nadejdzie.

Też czytam to "forum" i uważam, że mają swój świat.
Są ograniczeni jak palestra adwokacka.
A co do tych lachonów ,to wygrzebałem fotke na biegusiu.

[ wiadomość edytowana przez: cipek dnia 2013-05-10 20:08:25 ]

Sroczka , nie tak twardo prosze .

Akurat wiem , ze nawet u "showmenow" jestes znany jako najwiarygodniejsze zrodlo przeciekow . I wiem ze tamto forum powstalo z osob wypowiadajacych sie niegdys na tym forum , ktorym nie odpowiadal poziom wypowiedzi wielu uzytkownikow .

Przyjrzyjmy sie poczatkom przygody z KAPem na tym forum , co 10,15 postow , pytanie czy wiemy co bedzie potem , czytalem niedawno , wszystko od poczatku wiec wiem . Jak widac , mieli powody by odejsc .

Watpliwosci sa w zwiazku iz Robur w 1:43 moglby byc zbyt drogi , i jest malo prawdopodobne iz sie ukaze . Ale Nadal jest prawdopodobne ze sie ukaze , i nikt nie podwaza twoich wypowiedzi .
Sa po prostu ostrozni , by np. nie zachwycac sie czyms , co nie wiadomo czy bedzie .

Simon jest takze uzytkownikiem tamtego forum , ale jednak pozostal tez i tu , i mysle ze nie wyrazil swoich watpliwosci tu ze wzgledu iz mogloby wywolac to burze zbednych komentarzy , glownie o wspomnianym wyzej "kiepskim" poziomie wypowiedzi .

Mam nadzieje nikogo nie urazilem .

Dziękuję Frdek, cieszę się, że mnie rozumiesz.
Pozdrawiam

Frdek - wierzę ,że czytałeś nasze forum od początku, ale wybacz - nie czytałeś chyba tego drugiego - dowiedziałbyś się tam ,ze epitety pod moim adresem "dyletant", "miszcz", czy "sraczka" i to uzywane nie przez nowicjuszy, ale przez najstarszych forumowiczów, wręcz założycieli forum, nie należą do żadkości - to zrezstą jeden z powodów nie uczestniczenia przeze mnie w tym forum - i nie chodzi tu o obrazanie się ale o dobre wychowanie. I w tym kierunku był skierowany mój post. Myślę, że to zrozumiesz, bo sam nie pewnie nie chciałbyś żeby o Tobie tak pisano, tym bardziej gdybyś wielokrotnie udowodnił ,ze masz rację i nie zmyslasz.
Niestety nie mogę napisać kim jestem, ale mogę jak zawsze do tej pory to pisałem - potwierdzić, że wszystkie moje wiadomości są prawdziwe (a nie jak to "tam" piszą -"wyssane z palca"), ale bardzo chetnie mogę na ich temat polemizować - ale na naszym forum - po co robic to za czyimiś plecami na innym forum?

Sroczka7 jesteś pewny że ten robur ukaże się w normalnych w 1:43???A moze jeszcze masz info kiedy aktualizacja??
Pozdrawiam .

Inni na forach tak narzekaja na Sroczke a tez sie modla by szybko podal jakies informacje na motonewsie i potem narzekaja i obrazaja ze taki se prorok!!
Sroczka dla nas jest facetem ktory ma pewne zrodlo informacji i szczerze sie dzieli Dziekujemy ci bardzo!!

Sroczka a masz moze info dot. Robura czy bedzie to model z paka!!
Analizujac modele Kap-u moge pomyslec ze robur bedzie bez paki najwiekszy model dostawczaka zuk a11b byl bez paki

Pozdrawiam i czekam na twoje info

PS> dla niedowiarkow z motoshowa!! Pewne zrodlo powiedzialo wczoraj ze aktualizacja specjala bedzie dzisaj i co??

[ wiadomość edytowana przez: marianok53 dnia 2013-05-10 20:55:22 ]

Nie, no to super dobre wychowanie-gryźć kogoś, kto jednak powraca "do macierzy", bo inni, do których masz pretensję, nie zaglądają na motonewsa i nie można im "dokopać". Wybacz sroczka, ale ja na tym forum jestem od bardzo dawna, jeszcze jako klubowicz Lada Klub Polska i nie zamierzam stąd wybywać, tylko dlatego, że masz personalne żale do osób z motoshow, które Cię obrażają. Ja nie uznaję zbiorowej odpowiedzialności, więc swoje pretensje skieruj do właściwych osób a ode mnie się o...EOT

[ wiadomość edytowana przez: simon2107 dnia 2013-05-10 20:56:32 ]

Rozumiem , i tez czytelem slowa jakie byly zucane pod twoim haslem . Po prostu , nie kazdy wiezy komus od razu kiedy sie pojawi i da super newsy , teraz kiedy wiedza ze wiele zeczy twoich sie spelnia , inaczej o tobie mysla (wiem bo tez bylem na tamtym forum) .

A wypowiedz jednego z kolegow o informacjach "wyssanych z palca" dotyczylo tylko Robura , bo nigdy jeszcze nie bylo ciezarowki w 1:43 w Kapie . I , nikt nie uwiezy , puki nie ujrzy .

Rozmawialem i wiem o co chodzi z tym "wyssanym z palca" . W takiej skali , w standardowej cenie jest nie do konca oplacalne . I teraz pytam sie , wiesz moze czy Robur bedzie drozszy , czy w normalnej cenie ?

Witam kolegów Jako, że dawno nie pisałem tu na forum, to ostatnia aktualizacja ujawniona przez kolegę Sroczkę7 bardzo mnie ucieszyła i postanowiłem zabrać głos.

Nysa N61 M Tropic - bardzo mnie cieszy, bo to potwierdza, że polskie prototypy są ostatecznie zatwierdzone, oraz że DeA wysłuchało "życzeniady" w sprawie większej ilości NYS a tych łącznie z prototypami było sporo;

Fiat 125p Jamnik - już kiedyś był wspominany i fajnie, że wreszcie będzie, nawet trudno, że na 99% będzie biały ;

Warszawa 201F - wreszcie się pojawi, pierwsze przecieki już były, niestety blister zniekształca i okaże się, czy z tyłu nie jest zbyt zaokrąglona...

Kolego Sroczka7 jak byś mógł rozwiać wątpliwości, który model ROBURA będzie? Ja osobiście bardzo liczę na autobus LO3000 i skrzyniowy LD 3001. Może to zwiastować wyczekiwaną AVIĘ

I co z hakiem z hakiem w TARPANIE 233? Czy to oznacza, że będzie do niego w numerze specjalnym przyczepa?
Z góry dziękuje za odpowiedź

Sroczka7 , Simon2107 , ochloncie troche .

Sroczka , to ze kiedys lub nawet teraz , zdarza sie komus ciebie obrazic , nie znaczy ze nalezy rezygnowac z pisania na danym forum , czy cos takiemu . Nigdy nie ma pewnosci ze cos sie ukaze czy cos innego . Plany sie zmieniaja , czego dowodem jest np. Trabant 1.1

Zapowiedziany - tak
Na stronie sie pokazal - tak
Ukazal sie w sprzedazy - nie

A Robur , to juz inna bajka , ciezarowka . Dotad nigdy nie bylo ciezarowki . I logicznym jest tlumaczenie ze kolega z motoshow napisal ze jest to "wyssane z palca" by uniknac dyskusji :

- o skali

- o kosztach

- o kolorze

- o wersji

- o powodzie ukazania

- gdybania czy aby na pewno sie ukaze

- marudzenia czy aby na pewno powinien byc w kap

- o "oplacalnosci" produkcji "takiego" gabarytowego modelu

... Czego efektem bylaby klotnia i chaos na "powazanym " forum , nie majac 100% pewnosci czy bedzie czy nie . I zapewniam , nie mialo cie to w zaden sposob urazic .

[ wiadomość edytowana przez: Frdek dnia 2013-05-10 21:17:47 ]

Cała awantura o kilka gram jakiegoś taniego stopu metalu(prawdopodobnie znalu) i plastiku.
Rosjanie też mają w swojej serii ciężarówki i w tej samej cenie.
Jeszcze dodam ,że trzeba wyfrezować trochę większą forme.