| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
autaPRL-u BMW E60 , Fiat 126p Łódz | 2013-05-10 16:15:07 |
autaPRL-u BMW E60 , Fiat 126p Łódz | 2013-05-10 16:16:56 Przepraszam , chodziło mi o wersje normalną , taką jak na następnym zdjęciu. |
profil-usunięty | 2013-05-10 16:29:19 |
autaPRL-u BMW E60 , Fiat 126p Łódz | 2013-05-10 16:39:19 Raczej bardziej możliwe jest to , że będzie ten z paką . |
simon2107 Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2013-05-10 17:58:51 Przeciez jest tam napisane jak wół, że to konwersja na bazie atlasu. Dlatego taka droga-hedmejd
Cipek, robur z twojej foty jest fajny, nie wiem tylko co robia tam te dwa "pseudolachony" [ wiadomość edytowana przez: simon2107 dnia 2013-05-10 18:00:39 ] |
sroczka7 Kraków | 2013-05-10 19:49:27 No, no Simon2107 - dlaczego o swoich wątpliwościach nie piszesz na naszym forum? Tylko u "showmenów"? Chyba nie chodzi o tani poklask u kolegów, którzy do końca nie chcą się pogodzić, że na innym forum są ciekawsze informacje niż u nich.
Ja ze swej strony moge jeszcze raz potwierdzić że Robur będzie i to w skali 1:43 , w regularnej ,a nie specjalnej serii. Chyba,że coś się obsunie jak np. Trabant 1,1 (który był już nawet na oficjalnej stronie DEA), ale jego czas już wkrótce także nadejdzie. |
simon2107 Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2013-05-10 20:00:26 Dlatego, że jestem obiektywny, a nie chcę nikogo zrażać. Pozwolę sobie być niewiernym Tomaszem-uwierzę, jak zobaczę. Dla mnie jest to mało prawdopodobne, ale ostatnio w serii avtolegend ukazał się gaz 62 a zapowiadany jest 51-tylko, że podejście rosyjskiego oddziału DeA do tamtejszych klientów jest o niebo lepsze niż polskiego do ńas-w al jeszcze nie trafił się żaden demoludowy czy zgniłozachodniokapitalistyczny model-a przecież i takie tam jeździły.
Chyba, że robur, to taka zagrywka marketingowa-zobaczymy czy pójdzie-mająca sondować realne zainteresowanie serią ciężarówek do której wydania być może przymierza się DeA. Jak mawiają Amerykanie: pożywiom-uwidzim [ wiadomość edytowana przez: simon2107 dnia 2013-05-10 20:03:38 ] |
cipek rower topola | 2013-05-10 20:05:54
Też czytam to "forum" i uważam, że mają swój świat. Są ograniczeni jak palestra adwokacka. A co do tych lachonów ,to wygrzebałem fotke na biegusiu. [ wiadomość edytowana przez: cipek dnia 2013-05-10 20:08:25 ] |
Frdek Seat Toledo Buk / Sztokholm | 2013-05-10 20:09:56 Sroczka , nie tak twardo prosze .
Akurat wiem , ze nawet u "showmenow" jestes znany jako najwiarygodniejsze zrodlo przeciekow . I wiem ze tamto forum powstalo z osob wypowiadajacych sie niegdys na tym forum , ktorym nie odpowiadal poziom wypowiedzi wielu uzytkownikow . Przyjrzyjmy sie poczatkom przygody z KAPem na tym forum , co 10,15 postow , pytanie czy wiemy co bedzie potem , czytalem niedawno , wszystko od poczatku wiec wiem . Jak widac , mieli powody by odejsc . Watpliwosci sa w zwiazku iz Robur w 1:43 moglby byc zbyt drogi , i jest malo prawdopodobne iz sie ukaze . Ale Nadal jest prawdopodobne ze sie ukaze , i nikt nie podwaza twoich wypowiedzi . Sa po prostu ostrozni , by np. nie zachwycac sie czyms , co nie wiadomo czy bedzie . Simon jest takze uzytkownikiem tamtego forum , ale jednak pozostal tez i tu , i mysle ze nie wyrazil swoich watpliwosci tu ze wzgledu iz mogloby wywolac to burze zbednych komentarzy , glownie o wspomnianym wyzej "kiepskim" poziomie wypowiedzi . Mam nadzieje nikogo nie urazilem . |
simon2107 Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2013-05-10 20:14:29 Dziękuję Frdek, cieszę się, że mnie rozumiesz.
Pozdrawiam |
sroczka7 Kraków | 2013-05-10 20:46:35 Frdek - wierzę ,że czytałeś nasze forum od początku, ale wybacz - nie czytałeś chyba tego drugiego - dowiedziałbyś się tam ,ze epitety pod moim adresem "dyletant", "miszcz", czy "sraczka" i to uzywane nie przez nowicjuszy, ale przez najstarszych forumowiczów, wręcz założycieli forum, nie należą do żadkości - to zrezstą jeden z powodów nie uczestniczenia przeze mnie w tym forum - i nie chodzi tu o obrazanie się ale o dobre wychowanie. I w tym kierunku był skierowany mój post. Myślę, że to zrozumiesz, bo sam nie pewnie nie chciałbyś żeby o Tobie tak pisano, tym bardziej gdybyś wielokrotnie udowodnił ,ze masz rację i nie zmyslasz.
Niestety nie mogę napisać kim jestem, ale mogę jak zawsze do tej pory to pisałem - potwierdzić, że wszystkie moje wiadomości są prawdziwe (a nie jak to "tam" piszą -"wyssane z palca"), ale bardzo chetnie mogę na ich temat polemizować - ale na naszym forum - po co robic to za czyimiś plecami na innym forum? |
autaPRL-u BMW E60 , Fiat 126p Łódz | 2013-05-10 20:51:15 Sroczka7 jesteś pewny że ten robur ukaże się w normalnych w 1:43???A moze jeszcze masz info kiedy aktualizacja??
Pozdrawiam . |
marianok53 piekary | 2013-05-10 20:54:18 Inni na forach tak narzekaja na Sroczke a tez sie modla by szybko podal jakies informacje na motonewsie i potem narzekaja i obrazaja ze taki se prorok!!
Sroczka dla nas jest facetem ktory ma pewne zrodlo informacji i szczerze sie dzieli Dziekujemy ci bardzo!!
Sroczka a masz moze info dot. Robura czy bedzie to model z paka!! Analizujac modele Kap-u moge pomyslec ze robur bedzie bez paki najwiekszy model dostawczaka zuk a11b byl bez paki
Pozdrawiam i czekam na twoje info PS> dla niedowiarkow z motoshowa!! Pewne zrodlo powiedzialo wczoraj ze aktualizacja specjala bedzie dzisaj i co?? [ wiadomość edytowana przez: marianok53 dnia 2013-05-10 20:55:22 ] |
simon2107 Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2013-05-10 20:55:33 Nie, no to super dobre wychowanie-gryźć kogoś, kto jednak powraca "do macierzy", bo inni, do których masz pretensję, nie zaglądają na motonewsa i nie można im "dokopać". Wybacz sroczka, ale ja na tym forum jestem od bardzo dawna, jeszcze jako klubowicz Lada Klub Polska i nie zamierzam stąd wybywać, tylko dlatego, że masz personalne żale do osób z motoshow, które Cię obrażają. Ja nie uznaję zbiorowej odpowiedzialności, więc swoje pretensje skieruj do właściwych osób a ode mnie się o...EOT [ wiadomość edytowana przez: simon2107 dnia 2013-05-10 20:56:32 ] |
Frdek Seat Toledo Buk / Sztokholm | 2013-05-10 20:59:42 Rozumiem , i tez czytelem slowa jakie byly zucane pod twoim haslem . Po prostu , nie kazdy wiezy komus od razu kiedy sie pojawi i da super newsy , teraz kiedy wiedza ze wiele zeczy twoich sie spelnia , inaczej o tobie mysla (wiem bo tez bylem na tamtym forum) .
A wypowiedz jednego z kolegow o informacjach "wyssanych z palca" dotyczylo tylko Robura , bo nigdy jeszcze nie bylo ciezarowki w 1:43 w Kapie . I , nikt nie uwiezy , puki nie ujrzy . Rozmawialem i wiem o co chodzi z tym "wyssanym z palca" . W takiej skali , w standardowej cenie jest nie do konca oplacalne . I teraz pytam sie , wiesz moze czy Robur bedzie drozszy , czy w normalnej cenie ? |
caspar xxx | 2013-05-10 21:04:47 Witam kolegów Jako, że dawno nie pisałem tu na forum, to ostatnia aktualizacja ujawniona przez kolegę Sroczkę7 bardzo mnie ucieszyła i postanowiłem zabrać głos.
Nysa N61 M Tropic - bardzo mnie cieszy, bo to potwierdza, że polskie prototypy są ostatecznie zatwierdzone, oraz że DeA wysłuchało "życzeniady" w sprawie większej ilości NYS a tych łącznie z prototypami było sporo; Fiat 125p Jamnik - już kiedyś był wspominany i fajnie, że wreszcie będzie, nawet trudno, że na 99% będzie biały ;
Warszawa 201F - wreszcie się pojawi, pierwsze przecieki już były, niestety blister zniekształca i okaże się, czy z tyłu nie jest zbyt zaokrąglona... Kolego Sroczka7 jak byś mógł rozwiać wątpliwości, który model ROBURA będzie? Ja osobiście bardzo liczę na autobus LO3000 i skrzyniowy LD 3001. Może to zwiastować wyczekiwaną AVIĘ
I co z hakiem z hakiem w TARPANIE 233? Czy to oznacza, że będzie do niego w numerze specjalnym przyczepa? Z góry dziękuje za odpowiedź
![]() |
Frdek Seat Toledo Buk / Sztokholm | 2013-05-10 21:16:36 Sroczka7 , Simon2107 , ochloncie troche .
Sroczka , to ze kiedys lub nawet teraz , zdarza sie komus ciebie obrazic , nie znaczy ze nalezy rezygnowac z pisania na danym forum , czy cos takiemu . Nigdy nie ma pewnosci ze cos sie ukaze czy cos innego . Plany sie zmieniaja , czego dowodem jest np. Trabant 1.1 Zapowiedziany - tak Na stronie sie pokazal - tak Ukazal sie w sprzedazy - nie A Robur , to juz inna bajka , ciezarowka . Dotad nigdy nie bylo ciezarowki . I logicznym jest tlumaczenie ze kolega z motoshow napisal ze jest to "wyssane z palca" by uniknac dyskusji : - o skali - o kosztach - o kolorze - o wersji - o powodzie ukazania - gdybania czy aby na pewno sie ukaze - marudzenia czy aby na pewno powinien byc w kap - o "oplacalnosci" produkcji "takiego" gabarytowego modelu ... Czego efektem bylaby klotnia i chaos na "powazanym " forum , nie majac 100% pewnosci czy bedzie czy nie . I zapewniam , nie mialo cie to w zaden sposob urazic .
[ wiadomość edytowana przez: Frdek dnia 2013-05-10 21:17:47 ] |
cipek rower topola | 2013-05-10 22:32:48 Cała awantura o kilka gram jakiegoś taniego stopu metalu(prawdopodobnie znalu) i plastiku.
Rosjanie też mają w swojej serii ciężarówki i w tej samej cenie. Jeszcze dodam ,że trzeba wyfrezować trochę większą forme. |