Uszczelka tylnych drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!
W tylnych drzwiach, przy małym okienku jest uszczelka. No i problem jest taki, że zaczął mi się odrywać paseczek uszczelniający, ten co przylega bezpośrednio do nadwozia (pomiędzy wąskim okienkiem w drzwiach a trójkątną szybką). Czy ktoś wie jak to przykleić... przyspawać... generalnie sprawić, żeby trzymało się w całości? Próbowałem przykleić to Cyjanopanem, ale skleiły się tylko palce uszczelka dalej wiuwa. Czy ktoś już walczył z tym problemem? Jakoś nie mogłem znaleźć nic w wyszukiwarce.

Pozdrawiam
AndQ

Możę spróbuj silikonem uszczelniająco-klejącym

Ja kleiłme w poprzednim roku super glue. Trzyma sie do tej pory. Tylko trzeba było długo trzymac az klej wyschnie. No i uważac na palce

Cytat:
2005-06-07 12:11:52, Buba030 pisze:
Ja kleiłme w poprzednim roku super glue. Trzyma sie do tej pory. Tylko trzeba było długo trzymac az klej wyschnie. No i uważac na palce

Ale co trzyma? Palce czy uszczelka?
Powalczę z tematem i dam znać co wyszło.

Bodajze RobertS pisal kiedys, ze dobrze sprawdza sie oprocz superglue podklejenie od srodka czarna tasma izolacyjna

[quote]
2005-06-07 12:50:12, AndQ pisze:
Ale co trzyma? Palce czy uszczelka?
[quote]
uszczelka. Palce udało się ocalić.

Cytat:
2005-06-07 12:02:52, Witolo pisze:
Możę spróbuj silikonem uszczelniająco-klejącym

Ta tak mam u siebie.
Też miałem rozerwaną tą uszczelkę (20cm)
dałem silikonu od środka i juz rok jest OK

Cytat:
2005-06-07 13:57:35, kisztan pisze:
Ta tak mam u siebie. Też miałem rozerwaną tą uszczelkę (20cm) dałem silikonu od środka i juz rok jest OK

Jakiego silikonu? Bo chyba nie białego sanitarnego....

Cytat:
2005-06-07 13:53:50, Buba030 pisze:
[quote] 2005-06-07 12:50:12, AndQ pisze: Ale co trzyma? Palce czy uszczelka? [quote] uszczelka. Palce udało się ocalić.

Nooo to tak jak u mnie... ale co za cholerstwo.. palce szybko łapie a uszczelka się opiera

Cytat:
2005-06-07 15:31:27, AndQ pisze:
Jakiego silikonu? Bo chyba nie białego sanitarnego....

Zobiłem to bezbarwnyym sanitarnym.
To taki do uszczelnień przy np.ysznicach.
Taki miałem, więc takim zrobiłem.
Ale patent jest chyba dobry, bo lato i zimę przetrwał.

Witam!
Widzę, że są różne sposoby na tą uszczelkę. Swego czasu też się zastanawiałem czym to naprawić.
Moja trzymała się z jednej strony praktycznie na kilku centymetrach. Poprzedni właściciel podkleił ją taśmą izolacyjną, ale niewiele to dało. Kupiłem gumę do klejenia szyb samochodowych. Koszt niestety 29 zl, ale to była trochę lepsza guma Podkleiłem od strony wewnętrznej obie tylne uszczelki /tak na wszelki wypadek/. Jak na chwilę obecną po użytkowaniu przez 2 miesiące uszczelka wygląda jak oryginalna Więcej zapewne bedzie można powiedzieć po zimie. Zobaczymy na ile to jest trwałe.

POZDRAWIAM!

Poczekajcie z rok jeszcze... pod silikonem zagniezdzi sie wilgoc i grzyb... silikony niby sanitarne.. bla bla bla... i tak gówno czernieje... uzywam takich silikonów do uszczelniania zlewozmywaków kuchennych jak robie jakies meble... po pol roku dzwonią klienci ze im cos czernieje... od spodu... juz nie wiem czego uzywac... nalepiej podsmarowac klejem do szyb.. tym czarnym ..

Ja już nie mam tego problemu, poprzedni właściciel poobcinał je na równo z krawędzią Na szczęście nic nie przecieka tylko widać taką szparę teraz.
Tom

Cytat:
2005-06-07 12:57:27, soop pisze:
Bodajze RobertS pisal kiedys, ze dobrze sprawdza sie oprocz superglue podklejenie od srodka czarna tasma izolacyjna

tak, podkleilem taśmą i nadal dość dobrze trzyma
jednak u mnie z tylnich drzwi żadko sie korzysta...

Cytat:
2005-06-07 23:40:46, Tom69 pisze:
Ja już nie mam tego problemu, poprzedni właściciel poobcinał je na równo z krawędzią Na szczęście nic nie przecieka tylko widać taką szparę teraz. Tom

ktoś kiedyś pisał, że usuniecie tych uszczelek wywołuje straszne szumy przy szybkiej jeździe

Cytat:
2005-06-08 00:12:21, Robert_S pisze:
ktoś kiedyś pisał, że usuniecie tych uszczelek wywołuje straszne szumy przy szybkiej jeździe

I tak najwieksze szumy wywoluje sam ksztalt okien, glebokie osadzenie szyby i malo aerodynamiczne uszczelki

Przyjrzyjcie sie innym samochodom - malo ktory ma tak gleboko osadzone szyby

Cytat:
2005-06-08 00:12:21, Robert_S pisze:

Tego nie wiem, głośniejsze są opony Musiałbym się może z tyłu kiedyś przejechać, pozatym żadko jeżdzę powyżej 120km/h.
Tom