MotoNews.pl

ODCINANIE DOPŁYWU PALIWA???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam występujący nieregularnie problem:

-nie mogę uruchomić silnika - rozrusznik kręci, iskra jest, filtry, świece nowe, cały układ świeżo po przegłądzie...
Za dwudziestym razem udaje się choć nieco szarpie i dziwnie pracuje na początku.

-podczas jazdy przy przyspieszaniu gaśnie i nic nie daje ratowanie się redukcją biegów w celu samozapłonu. Jak się zatrzymam i ponowie próbę z rozrusznika najczęściej odpala.
Zauważyłem też, że próbując go zapalić jeśli przesunę samochód na rozruszniku i biegu to po tym zabiegu udaje się zapalić.

PYTANIE: czy to pompa paliwa? (przekaźnik działa w momencie włączenia stacyjki i wyłącza się po sek. w momencie kręcenia rozrusznikiem. Czy pompa paliwa sprzężona jest jakoś z układem jezdnym? Na rezerwie paliwa samochód odzyskuje parę koni...zawsze tak jest jak kończy się paliwo!
Co Wy na to???
Pozdrawiam
EDIS4

moze lozyska w pompie sie zarly,albo zapchany filtr paliwa.

Cytat:
2005-06-07 15:06:41, maciek701 pisze:
moze lozyska w pompie sie zarly,albo zapchany filtr paliwa.

Łożyska powiadasz?? hmmm...filtr paliwa oczywiście też mam nowy, chyba, że jest ich kilka?

Hej miałem dokładnie tak samo jak ty i napisze smutną rzecz Szykuj sie na wymiane pompki paliwowej bo już jej dni są policzone.dzieje się tak że pompka się zawiesza i nie umie
"załapać " a jak samochodem troche potrzęsie to ona sie odblokowuje i dlatego później zapala. Więc życze powodzenia bo wymiana pompki paliwa w Esim po przechlapana sprawa
Pozdrawiam Nowik

Cytat:
2005-06-07 20:35:59, Nowik24 pisze:
Hej miałem dokładnie tak samo jak ty i napisze smutną rzecz Szykuj sie na wymiane pompki paliwowej bo już jej dni są policzone.dzieje się tak że pompka się zawiesza i nie umie "załapać " a jak samochodem troche potrzęsie to ona sie odblokowuje i dlatego później zapala. Więc życze powodzenia bo wymiana pompki paliwa w Esim po przechlapana sprawa Pozdrawiam Nowik

niekoniecznie...ja mialem ten sam problem, zawiozlem do diagnosty i okazlo sie ze to nie pompa, bo z poczatku tez myslalelsimy ze pompa do wymiany.Okazalo sie ze to wina elekrtyki, poprostu odcinalo czasem pradv do pompy

Przewody pod samochodem trzeba posprawdzać. Może coś zaśniedziało.

...dobrze, że przynajmniej potwierdzacie moje podejrzenia!
Gdzie biegnie ta wiązka pod podłogą (prawa, lewa str)?
Czy cały dywan trzeba ściągać, żeby to sprawdzić???

Chyba tunelem. Ale pewniej z prawej strony.

Rozumiem, że tunel jest od strony kabiny...nie od spodu???

Si

no to czeka mnie zabawa