Lusterko wsteczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i stało się. Moje lewe lusterko wsteczne przestało się regulować w górę i w dół. CO mogło się stać jest to wina silniczka czy może tylko okablowania a może jakas inna przyczyna jeśli możecie pomóżcie. Powiedzcie co mogło się stać i jak się dobrać do ustroistwa.. Dzięki za pomoc

a jakie to dokładnie autko? I czy drugie lusterko da się regulować?

podpinam się pod pytanie Joka89

Oma B nie jest to kwestia przycisku bo prawe działa tylko lewe niechodzi w góle i w dól
powqiedzcie tylko jak sie do tego dobrac reszte sobie raczej sprawdze i naprawie

mam właśnie identyczny problem. Tylko że Omega A i prawe lusterko Byłbym wdzięczny za wskazówki bo sam też nie wiem jak się do tego zabrać, a nie chcę niczego połamać
z góry dzięki

Te przełączniki są niezbyt żywotne i dośc skomplikowane. Sam juz jeden u siebie zatłukłem
Proponowałbym jednak najpierw sprawdzić złącze od przełącznika. Tylko że trzeba wypruc poszycie - a przynajmniej odkręcić podłokietnik i odchylić u góry przy podszybiu.

tylko że włacznik jest opk bo prawe dział tylko lewe nie i tu jest pies pogzebany. Może inaczej zadam pytanie Kto wie jak rozebrać lusterko ?? OMA B

miałem podobny problem z prawym lusterkiem w omci B
poruszałem kablami i złączem, które znajduje się po lewej stronie od drzwi (patrząc od wewnątrz) zaraz za miejscem w którym kable wchodzą do drzwi. WD40 i po sprawie

Cytat:
2005-06-08 22:15:53, Joka89 pisze:
Oma B nie jest to kwestia przycisku bo prawe działa tylko lewe niechodzi w góle i w dól powqiedzcie tylko jak sie do tego dobrac reszte sobie raczej sprawdze i naprawie

wklad lusterka wystarczy umiejetnie pociagnac jest przymocowany na zatrzaski wciskowe, bynajmniej tak jest u mnie, reszte musisz oblukac samemu

... oczywiście należy pociągnąć ten wkład odpowiednio delikatnie, coby po naprawie jeszcze "szklarza" nie odwiedzać

Pozdro