Komputer gazowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam instalacje na śrube, ale kupiłem juz komputer i w sobotę będę montował stąd moje pytanie do osób , które maja już instalke z kompem.
W którym miejscu jest zamontowany silniczek krokowy , tzn chodzi mi o odległość mikser-parownik , i w jakiej pozycji(pionowej czy może byc poziomo itp? Drugie pytanie: gdzie macie całą centralke (komputer) w srodku kabiny czy popd maską? Może ktoś ma jakies zdjęcia gdzie to widac , głownie chodzi mi o silniczek krokowy.
Z góry dzięki za pomoc.

ja mam silnik krokowy pionowo i dosc blisko miksera..a komputer pod maska w okolicach zbiorniczka spryskiwacza

Nie wiem czy to ma znaczenie w jakiej pozycji znajduje sie silniczek krokowy. U mnie jest poziomo. Wazne, zeby byl jak najblizej miksera.

Komputer od gazu mam przy akumulatorze.

Jak jak jeszcze miałem silniczek krokowy bo mi komp gazu padł, to miałem go w odległości około 25 cm od miksera.
A jaki komputer gazowy kupiłeś?
jak założysz daj znac jak spalanie,dynamika itp, bo sam się zastanawiam czy dokupywac czy śrubę zostawić

Zapraszam do Lipna mozna obejrzec w realu

Kupiłem BINGO S4 i teraz przymierzam się do zainstalowania tego bo moje spalanie po regulacji u róznych ludzi nie schodzi poniżej 15l/100km w miescie , trasa około 10l/100km
Dzięki za informacje.
Jak zamontuję i sprawdze jak sie z tym jeździ to napisze. No i mam nadzieję , że spalanie chociaz troche wejdzie w odpowiedni poziom (mnie zadowoliłoby około 12l/100km po mieście , ale może byc mniej ).

Także jak zainstalujesz to prosze o wnikliwe testy i podzielenie się na forum nimi
Ja wczoraj byłem u gazownika sprawdzić mieszankę, pogadałem z nim na temat właśnie montażu kompa, ontwierdzi że raczej spalania nie obniży. Dlatego sam jestem ciekaw jak bedzie u ciebie

Cytat:
2005-06-08 23:09:18, maltoron pisze:
Zapraszam do Lipna mozna obejrzec w realu

Dzieki za zaproszenie. Moze kiedys....na razie nigdzie sie nie wybieram z przyczyn niezaleznych ode mnie.

Cytat:
2005-06-08 21:20:58, QLogic pisze:
... Wazne, zeby byl jak najblizej miksera. ..

Właśnie kiedys się nad tym zastanawiałem.
Ja mam silniczek krokowy zaraz za parownikiem (20cm),
Czyli dokładnie odwrotnie.
Więc wynika z tego, że powinienem obrócić węża i będzie OK?

Cytat:
2005-06-09 11:37:50, kisztan pisze:
Właśnie kiedys się nad tym zastanawiałem. Ja mam silniczek krokowy zaraz za parownikiem (20cm), Czyli dokładnie odwrotnie. Więc wynika z tego, że powinienem obrócić węża i będzie OK?

No więc jak koledzy klubowicze? Blisko miksera czy parownika? Jak lepiej?

Ja też mam praktycznie przy samym parowniku, będzie chyba mniej niż 20cm i działa. Tak jest chyba lepiej bo gaz nie ulega dodatkowym zakłóceniom, fluktuacjom w samym wężu a jest go kawałek

to chyba tez od odleglosci miedzy parownikiem a mikserem?
ja mam zamontowane blisko miksera...

Bardzo ciekawy temat. Tez jestem na tym etapie, rowniez mam spalanie 15litrow, ale mysle o AL700.
Cena chyba 285 zł w Katowicach, montaż 100.
Ile zaplaciłeś za BINGO??

A silnik krokowy?
Ja bym stawiał blisko miksera, a mikser blisko przepustnicy, wtedy ilość bezwładnego gazu będzie najmniejsza.

pozycja silniczka krokowego jest raczej mało istotna ale nawet lepiej wyglada w pozycji poziomej,a zamontowany powinien byc jak najblizej miksera a mikser oczywiscie przy przepustnicy czyli na kolektorze i wtedy mamy najlepsze efekty. a co do kompa to polecam BINGO M gdyz w razie czego to ma mozliwosc palenia na gazie. Po zamontyowaniu elektroniki spalanie spadło i co lepsze to zyskałem na mocy

nie chce sie chwalic..ale moj zdajsie dosc kiepski komp tartarini rowniez ma tryb odpalania na gazie

ja tez nie dla chwalenia ale dla stwierdzenia iz BINGO M jest lepsze od S co nie znaczy ze inne sa do czegos tam(czyt: kitu)

AL-700 rownież może palic na gazie.

Cytat:
2005-06-09 15:30:46, Lee pisze:
Bardzo ciekawy temat. Tez jestem na tym etapie, rowniez mam spalanie 15litrow, ale mysle o AL700. Cena chyba 285 zł w Katowicach, montaż 100. Ile zaplaciłeś za BINGO?? A silnik krokowy? Ja bym stawiał blisko miksera, a mikser blisko przepustnicy, wtedy ilość bezwładnego gazu będzie najmniejsza.

Za BINGO zapłaciłem 330 zł wraz z przesyłka , montował będę sam (u mnie w Płocku montaz 150 zł).
Ja rozpatrywałem tez albo AL700 albo Bingo , ale zdecydowałem się na Bingo głownie z tego powodu , ze niedaleko mnie jest zakład gdzie montuja BINGO , więc w razie czego mogą coś pomóc w późniejszym ustawieniu itp. A AL700 w Płocku nie znalazłem gdzie montują.

Cytat:
2005-06-09 16:09:15, Biznes pisze:
... a co do kompa to polecam BINGO M gdyz w razie czego to ma mozliwosc palenia na gazie.....

Rozpatrywałem taka mozliwość ale zdecydowałem sie na BINGO S4 ze wzgledu na wbudowany emulator wtrysków , a BINGO M z tego co wiem nie ma tej opcji i trzeba emulator montowac oddzielnie.
A odpalanie na gazie....no cóz wszytsko ma swoje plusy i minusy. Mam nadzieję, że nie trafi sie mi sytuacja awaryjna.....

Chłopaki od BINGO wypuścili lub lada moment wypuszczą wersje BINGO z awaryjnym odpalaniem na gazie. Proponuje do nich zadzwonić.