OPEL KADETT jaki silnik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam pytanko. Posiadam KADETTA D z silnikiem 1.6. Interesuje mnie wymiana silnika na 2 litrowy. Czy podejdzie mi moze od Omegi? Jesli nie to od czego bedzie dobry? Dzieki. Pozdrawiam.

A czemu z omegi ? Nie znam sie na oplach ale nawet ja wiem ze byly kadety gsi chyba wlasnie 2.0 ... zapytaj u opli beda wiedziec na pewno wiecej

pozdr

dokładnie- od kadeta GSI najlepiej. bo nie wiadomo czy nie będzie trzeba zmieniać mocowań przy adaptacjii silnika z omegi-a od kadeta GSI powinien pasować bez problemu.

jesli masz diesla to bedzie sie to wiazalo takze ze zmiana skrzyni (inne przelozenia, lepiej wykorzystasz silnik jesli wrzucisz np F16). nie wiem jak wyglada sprawa silnikow z omegi ale wiem ze spokojnie mozesz wrzucic C20NE (2.0 8V - 115KM, jezdzily w asconach c, kadettach gsi, astrach gsi, vectrach gt), C20XE (2.0 16V - 150KM, jezdzily w astrach gsi 16V, calibrach 16V, moze w czyms jeszcze ale nie wiem). jesli zdecydujesz sie na mocniejszy to pomysl o upgradzie hamulcow no i moze zawieszenia. zapraszam na forum OPEL KLUB POLSKA

pzdr