[S] szyby z poliwęglanu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jestem w stanie rozpocząć większą produkcję szybek z poliwęglanu. Narazie dwie ida do Armaty i mam nadzieje ze niedlugo na forum znajda sie fotki jak to wyglada live.
Co do szczegółów: liczę, że za 4 szyby boczne (tył-przód) z wysyłką zamknę się w 150 PLN więc taki będzie koszt tych szybek. Nie mierzyłem jeszcze dokładnie jak to będzie wyglądać z szybą tylnią , ale mogę w sumie z 90% pewnością w tej chwili powiedzieć, że za tylnia szybę + tylnie boczne będzie tyle samo czyli 150. jesli byliby chętni wtedy zaczynam robić. Najchętniej robiłbym po 2 komplety za jednym zamachem. Myśle, że czas oczekiwania 9żeby było dobrze zrobione) to około 5-7 dni wliczając w to czas przesyłki. Jeśli byłoby jakieś zainteresowanie dawajcie znać.

P.S. Istnieje jeszcze tansza opcja ale tylko na tył tzn plexi. Wtedy koszt wynosi 80 pln za komplet

[ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2005-06-08 23:35:19 ]

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-06-20 11:23:24 ]

jak ja chcialem po 80 zl sprzedawac poliweglan za tylne boczne i tylna to zostalem zjebany ze drogo itd wiec wiesz.. znajac zycie wszyscy najchetniej chcieli by za darmo dostac takie szybki...

z ciekawosci- jaka grubosc?

2 mm...jedyna sluszna. powiem ci ze juz chetni sa...

poliwęglan z tyłu to rozumiem ale w drzwiach??
nikt sie za zawodach nie czepia??
bo to raczej nie przejdzie w niektórych miastach na BK
jak to jest??

poliweglan jest dopuszczony przez polskie prawo jako material na szyby to z jakiej paki maja sie przyczepiac?

Cytat:
2005-06-09 00:10:45, 3zeR_MDS pisze:
poliweglan jest dopuszczony przez polskie prawo jako material na szyby to z jakiej paki maja sie przyczepiac?

to pan niebieski ci nie wpieprzy mandata za poliwęglan??
a skąd on bedzie wiedział ze to poliwelan jest a nie plastik??
jak mu to wytłumaczysz ??

mam na to papiery a jak mi udowodni ze to plastik a nie poliweglan? pozatym miales w rekach poli kiedys?

Cytat:
2005-06-09 00:13:46, 3zeR_MDS pisze:
mam na to papiery a jak mi udowodni ze to plastik a nie poliweglan? pozatym miales w rekach poli kiedys?

mam na tyle poliwęglan, se posuzkaj fotek mego boba gdzies nizej na forum powinny być, bo ja mam troche stracha w drzwi zakładać poli na nity a jak mnie czapną to dowód leci albo na BK mnie nie puszczą i co??

skoro jest dozwolony przez prawo to czemu dowod ma poleciec? teraz juz ide spac jutro dokonczymy polemike

konczac wczorajsza dyskusje: nie rozumiem o co dymic moga na BK. po pierwsze poli jest duzo wytrzymalsze od szkla i przy dzwonie albo dachu taka szyba sie nie posypie tak jak szklana. po drugie sa na to atesty niepalnosci wiec nie stanowi to zadnego zagrozenia

Cytat:
2005-06-09 12:29:35, 3zeR_MDS pisze:
konczac wczorajsza dyskusje: nie rozumiem o co dymic moga na BK. po pierwsze poli jest duzo wytrzymalsze od szkla i przy dzwonie albo dachu taka szyba sie nie posypie tak jak szklana. po drugie sa na to atesty niepalnosci wiec nie stanowi to zadnego zagrozenia

a sam atest to można kupić od ciebie?? i jaka to cena jest??

atestu samego nie bardzo :/

to jest wyciag z dziennika ustaw. moim zdaniem poli spelnia wszystkie te warunki:
5. Szyby pojazdu:

1) nie powinny dawać ostrych odprysków w razie rozbicia; przednia szyba powinna zapewnić kierowcy pełną i wyraźną widoczność bez zniekształcenia obrazu, a w razie rozbicia - zapewniać jeszcze dostateczną widoczność drogi;

2) powinny być umocowane w taki sposób lub sporządzone z takiego tworzywa, aby w razie konieczności istniała możliwość wyjścia na zewnątrz pojazdu co najmniej przez jeden otwór okienny z każdej strony pojazdu;

3) powinny być ocechowane w miejscu widocznym z zewnątrz pojazdu; przepis stosuje się do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1968 r.;

4) przednie powinny mieć współczynnik przepuszczania światła nie mniejszy niż 75%, natomiast przednie boczne nie mniejszy niż 70%;

5) nie powinny odbijać światła w sposób powodujący oślepianie innych uczestników ruchu drogowego.

Cytat:
2005-06-09 12:36:14, 3zeR_MDS pisze:
2) powinny być umocowane w taki sposób lub sporządzone z takiego tworzywa, aby w razie konieczności istniała możliwość wyjścia na zewnątrz pojazdu co najmniej przez jeden otwór okienny z każdej strony pojazdu

niby spełnia te wszystkie przepisy ale jak chcesz zamocować poli zeby spałniało cytowany punkt?? NITY RACZEJ ODPADAJĄ BO NIE WYPCHNIESZ ZANITOWANEGO POLI Z DRZWI

Ja bym się bardziej martwił tym punktem:
3) powinny być ocechowane w miejscu widocznym z zewnątrz pojazdu; przepis stosuje się do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1968 r.;

Cytat:
2005-06-09 20:29:23, Race_D pisze:
Ja bym się bardziej martwił tym punktem: 3) powinny być ocechowane w miejscu widocznym z zewnątrz pojazdu; przepis stosuje się do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1968 r.;

da sie zrobic rejs

A w jaki sposob montuje sie te szyby w drzwiach? Jak rozumiem, zastepuja tylko te czesc ktora sie opuszcza, trojkaty pozostaja bez zmian (nie mowie tu o Elegantach)? Tylne boczne i tylna siedza normalnie w uczelkach?

przednie zastępują całkowicie trójkąt i opuszczaną cześć , wywalasz wszystkie mechanizmy ramki itd i wklejasz na stałe szybe

wymyslilem moze nawet lepszy sposob na montarz przednich szyb. musze go sprawdzic

Sorry za ot ale da sie zrobic atest.
Wsadzacie szyby z poliweglanu i idziecie do drukarni.
Tam wam zrobią atest na szyby naklejany od środka na mocnej folii.
Dzieki temu nikt sie nei przyczepi bo widac atest z zewnatrz a od srodka nikt nie bedzie sprawdzał.
Sprawdzone w sierrze kolegi w której z tyłu sa 2 szyby z plexii
koszt naklejek to jakos 80 gr sztuka chyba...

Cytat:
2005-06-12 16:52:40, CZUCZU pisze:
Sorry za ot ale da sie zrobic atest. Wsadzacie szyby z poliweglanu i idziecie do drukarni. Tam wam zrobią atest na szyby naklejany od środka na mocnej folii. Dzieki temu nikt sie nei przyczepi bo widac atest z zewnatrz a od srodka nikt nie bedzie sprawdzał. Sprawdzone w sierrze kolegi w której z tyłu sa 2 szyby z plexii koszt naklejek to jakos 80 gr sztuka chyba...

no dobra ale co mam powiedziec? panie wydrukuj mi naklejke z napisem ATESTOWANE?