Elektryczne luisterka MKVII.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Rozbierał ktoś elektryczne lusterka w MKVII ? Podgrzewane jest samo luterko czy ten element do którego się je montuje.
Kupiłem własnie kompletne lusterka ale wkłady w nich są nieoryginalne i obawiam się ze z ogrzewania nici.

Jeśli pogrzewany jest wkład to ile może taki kosztować ?

Pozdrawiam
CODI

Na Allegro do każdego lusterka matryca podgrzewająca za jakieś 10 zł, trzeba tylko dopasować.

wkład szklany

Cytat:
Rozbierał ktoś elektryczne lusterka w MKVII

Z tego co pamiętam to Borys przerabiał sobie zwykłe na podgrzewane i trochę roboty z tym było (strat również) a zwłaszcza z podklejaniem maty grzejnej

Folia grzewcza jest przyklejona od tyłu. Mogę mieć jak coś

Wilku jestem zwolennikiem oryginałów. Jak nie kupię elektrycznych wkładów (pewnie nie kupię bo juz kasy nie mam) to spróbujęz ta folią.
Najlejam ją pod lusterko ale jak wtedy lustro montuję do trzymadła ?
To które wziąłem od Ciebie ma naklejone po prostu szkiełka i to zwykłym klejem....gdzie tu włozyć folię ?

Pozdrawiam
CODI

Folia grzewcza jest dwustronnie klejąca. Przynajmniej oryginał, bo rozbierałem u siebie. Natomiast niedawno rozmawiałem z kolegą, i ma dostęp do hurtowni sprowadzającej oryginalne wkłady grzewcze. I to wychodzi taniej niż uniwersalne z Allegro.

Ciekawe rzeczy mówicie też bym z chęcią moje manualki wyposażył w ogrzewanie bo essi pod chmurką stoi i lustereczka parują. A jak z instalacją do tego podgrzewania, bo samo sie nie zagrzeje przecież czy już coś jest fabrycznie ?? Mam MK7 3D

Trzeba sprawdzić, czy masz kabelki w drzwiach.

A mógłbyś kolegi zapytac ile taka przyjemność by kosztowała ?

Z góry dziękuję !

Pozdrawiam
CODI

Circa 10 zł/szt.

Cytat:
2005-06-10 08:41:02, WilK pisze:
Trzeba sprawdzić, czy masz kabelki w drzwiach.

No to muszę oblookać dzięki za info

No to chyba będę zainteresowany
Daj mi namiary na gościa !
Chyba że nie chcesz się podzielić to obgadamy przy okazji

Pozdrawiam
CODI

Cytat:
2005-06-10 11:19:44, CODI pisze:
No to chyba będę zainteresowany Daj mi namiary na gościa ! Chyba że nie chcesz się podzielić to obgadamy przy okazji Pozdrawiam CODI

Piotrze - mowisz o calych wkladach do lusterek czy tylko tych specjalnych foliach grzejnych??

O foliach. Lusterko, bynajmniej u mnie składa się z "zawieszenia" czyli części nakładanej na mechanizm, dwustronnie klejącej folii grzejnej i lustra właściwego.

to ja chyba tez bylbym zainteresowany tymi foliami - bo zanim znajde lusterka elektryczne w satysfakcjonujacej mnie cenie to...

Oki Pawle. Zorientuję się jak zamówienie "hurtowe" by wyglądało.