Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-06-10 09:31:26 Cytuję za www.gazeta.pl:
|
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-06-10 09:44:24 Lesiu, wiem to od lat ![]() jeszcze jak chodzilem do szkolki - to takimi kwirtami moglem tapetowac chate - bo uczelnia zapomniala o parkingach. I co - ani razu nie bylem nawet wzywany do zaplaty! zreszta - te kwity wystawiaja straznicy miejscy - a kin oni sa? nikim! ciecie! |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-06-10 10:14:57 Ja tez to wiedziałem, ale może nie każdy wiedział ![]() ![]() |
![]() simon2107 ŁADZIARZ Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2005-06-10 12:56:07 A wiecie co mnie najbardziej wk**wia? To,że jak człowiek chce kupić taką kartę płatnego parkowania,to nigdzie nie ma ciecia,który by je sprzedawał. Czekam na takiego,kręce się(a nigdzie w pobliżu nie ma kiosku w którym mógłbym kartę kupić). Opuszczam więc autko na 5 minut,przychodzę a za wycieraczką co? Kwit od parkingowego. Nie wiem jak u Was,ale w Olsztynie to prawdziwa partyzantka. Jeszcze dodam,że ostatnio parkując na parkingu przed salonem skody w Olsztynie zastałem po powrocie mandat za wycieraczką. Dziwne,dotąd wydawało mi się,że parkingi dla klientów,to parkingi wolne od takich opłat. Widocznie w Olsztynie jest inaczej ![]() |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-06-10 13:04:44 Kurcze faktycznie płatne parkowaine to zmora, współczuje mieszkającym w miastach, gdzie płaci się za parkowanie. Gdynia na całe szczęscie nie prowadzi polityki eliminacji samochodów z centrum miasta i wszystkie parkingi mamy za free (oprócz tych strzeżonych - prywatnych). Pewnie i nas to kiedyś bedzie czekać, ale miejmy nadzieje, ze nie.... |
![]() mcbrain SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 3d Warszawa / Wejherowo | 2005-06-10 13:38:31 Z własnego doświadczenia wiem, że w Gdańsku w centrum parkingi są płatne od poniedziałku do piątku od 9 do 17. Ale też nie są płatne wtedy, kiedy parkomat zapchany jest pieniędzmi (a to się dość często szczególnie w okolichach Podmłyńskiej zdarza). A koszt o ile pamięć mnie nie myli to 1 pln za godzinę czyli jeszcze znośnie. Mam nadzieję, że ceny nie pokręciłem, bo dawno już tam nie parkowałem ![]() |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-06-10 14:00:37 Największze złodziejstwo jest w Sopocie.... ![]() |
![]() Wergilius SYMPATYCZNY GOŚĆ Kraków | 2005-06-10 14:04:37
No zycze żeby nie ale takiej okazji do zbierania pieniędzy to chyba jednak nikt nie przepuści. W Krakowie są strefy i parkowanie jest płatne tz jest jak się znajdzie jakieś miejsce żeby zaparkować. Oststnio porzuciłem auto na wysepce zresztą inni też tam zostawili i oczywiście wykupiłem od Pana pilnującege strefy kwitek. A ceny są następujące 1zł za pierwsze półgodziny, godzina kosztuje 3zł i nie ma możliwości dokupienia po półgodzinie kolejnego kwitu za 1zł na następne półgodziny no chyba że się przeparkuje auto. |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-06-10 17:29:20 Ja się spotykam z tym, że oprócz mandatu/wezwania do zapłaty za wycieraczką ma się także blokadę na kołach. Wtedy trzeba zadzwonić i wezwać Straż Miejską i wtedy Panowie Strażnicy (lub Panie) wypisują mandat osobiście i ... już trudno postawić tezę o bezskutecznym doręczeniu wezwania.
Nie ukrywam też, że wcale nie jestem przeciwny karaniu źle parkujących. Staje jeden z drugim w zatoczce autobusowej, blokuje wyjazd z bramy, stoi w innym niedozwolonym miejscu -> niech płaci (wie, ze źle robi i musi liczyć się z konsekwencjami). Sam też czasami muszę zapłacić... Wg mnie -> szkoda, ze nie mogą skutecznie wtykac świstka za wycieraczkę... Jak kiedyś nie mogłem wyjechać z bramy (a śpieszyłem się w ważnej sprawie), bo jakiś gość sobie tam zaparkował auto, to sam bym najchętniej pomógł Straży wpakowac skutecznie wezwanie przez dziurę w wybitej przeze mnie na tę okoliczność szybie ![]() |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-06-10 18:08:02 Mariusznia, masz troche racji,tylko chyb tu bardziej chodzi o płacenie za parkowanie, w miejscach dozwolonych ipłacenie za to.
u nas są takie karty parkingowe,wypełniasz date,godzine, wkładasz na podszybie, chodzą takie łepki i patrzą czy jest karta czy nie, jak nie ma to pierw pisza 5 minutowe upomnienie, jak do tej pory nie przyjdziesz piszą nie wiem co bo tego nie czytam,ponieważ ulotki odrazu do smietnika wyrzucam, nazwijmy to mandat. drugi przypadek to parkowanie w miejscu niedozwolonym, tu juz "rządzi" straż wiejska straż wiejska daje kwitki za wycieraczkę i czasem zakłada blokady-jak jeszcze mają, które spadają po wypuszczeniu z koła powietrza ![]() mozna tez zadzwonic, niech zdejmują to żelastwo i mandatu nie otrzymac, nalezy tylko wszystko dobrze rozegrać. nie bede się tu rozpisywał nad sposobami, jak ktoś chce niech poczyta forum policyjne IFP, tam takich sytuacji jest od cholery i mozna się naprawdę ciekawych rzeczy dowiedzieć straż wiejska wystawia tzw mandaty zaoczne których to policja nie stosuje prawie wcale,bo wiedzą,że są one nie do udowodnienia, chyba ze klient przyjdzie i sie przyzna, co się bardzo rzadko zdarza. oczywiscie, jezeli ktoś staje jak baran,zastawia wyjazd z bramy,posesji,czy blokuje wyjazd innym to go zholowac w cholere, jestem jak najbardziej za ![]() |
![]() MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-06-10 18:54:46 Ja myślę tak jak Grzesiek - wyjazdy z bram są najgorsze jak jakaś głupia pi...a zaparkuje tak, że nie da się wyjechać, to jestem za ![]() ![]() |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-06-10 19:20:14 Jakis miesiac temu dostalem w wawie pierwszy taki kwitek, chociaz zawsze oplacalem parkowanie, tym razem przedluzyla sie jakas konferencja i spoznilem sie 20 min.
Zaplacic oczywiscie nie mam zamiaru. Jak glosi wiejska plotka, kontrolerzy maja te swoje psiony i jezeli stwierdza 3 razy nieoplacony mandat = blokada (chociaz slyszalem ze niektorzy maja nawet kilkadziesiat nieoplaconych i zadnej blokady nie uswiadczyli) Sciagalnosc tych mandatow to cos kolo 10-20%, wezwania doreczaja tylko wtedy, gdy uda im sie ustalic wlasciciela, ale baze danych to maja sprzed ladnych kilku lat. |
![]() MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-06-10 19:22:51
czyli wystarczy zmieniać często samochód ![]() |
![]() simon2107 ŁADZIARZ Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2005-06-11 15:21:00
Albo,co jakiś czas przerejestrować samochodzik na innego członka rodziny i przy okazji zmienić blachy na nowe.Przy czym taka operacja byłaby opłacalna powyżej 40 mandatów ![]() |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-06-13 21:26:17 Ja o tym wiedziałem, ale mi się nie udało. Jadę, oczywiście bez pasów nagle patrze skreca za mną policja. Zapiąć nie było jak, żeby nie było skapy, więc genialny pomysł - pierwszy lepszy parking i choda z samochodu. Jak pomyślałem tak zrobiłem (w pośpiechu nawet nie zamknąłem auta, że o wyłączeniu radia nie wspomnę), niestety zostałem dorwany po 500 metrach (na pieszo).
100zł i 2 punkty za niemanie pasów. ![]() |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-06-13 21:34:30
Najlepsza historia jaką ostatnio słyszałem, bueheheheh ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-06-13 21:40:09 Ale niestety prawdziwe, ale się wtedy zdołowałem bo nie miałem już absolutnie żadnej kasy a do wypłaty daleko. I też jak za pierwszym razem miałem zapięte pasy cały czas tylko pod koniec jazdy odpiolem. A jeszcze jakby tego było mało obydwa mandaty dostałem od tego samego policjanta. |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-06-13 21:55:50 hahahaha, dobre
u nas za pasy nie trzymają ja od dzwonka jeżdze cały czas w pasach, bez nich jakos dziwnie się czuję. |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-06-13 21:57:15 Ja już teraz też zapinam. |