Malujemy listwe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym sobie pomalować listwe na czarno która jest w zderzaku w E36. Mój poprzednik już ją malował i teraz są odpryski i wogóle. Co mi poradzicie w tej sprawie oprócz zakupu farby w "szpreyu". Zciągać starą warstwe lakieru?? Jak tak to jak to zrobić??

Przymiezam sie do tego samego ale nei z powodu odpryskow ale z powodu wymiany dwuch list i teraz czesc jest polakierowana a czesc nie. Co do samego malowania ,farba w sprayu, oczywiscie przeszlifowac stara farbe na listwie najpierw specjalny podklad na plastik by nie schodzila farba a pozniej lakierujesz i to wszystko chyba, jesli sie myle prosze o wskazowki

proponuje zakup podkładu do tworzywa bo jak tego nie zrobisz to bedziesz miał to samo co zrobił poprzednik

I zastanów sie czy chcesz to robic sam skoro zadajesz takie pytania (bez urazy oczywiscie) bo wbrew pozorom poprawki, a co dopiero malowanie całego elementu nie jest taki łatwe i trzeba troche o tym wiedziec... sam sie o tym przekonałem jak pogadałem z lakiernikiem własnie w zwiazku z poprawkami w mojej..

wiec najlepiej pogadaj ze szpecem.. jak stwierdzisz ze dasz rade i zrobisz to bez zacieków etc to rób jak nie to zlec mu to poprostu

pzdr

P.S. hehe troche sie spóźniłem za ZABA ...

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2005-06-10 22:49:29 ]

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2005-06-10 22:50:04 ]

A co do szlifowania to przeszlifować drobniutkim papierem zciernym czy czymś innym??

Bardzo drobnym zeby nie porobic zadziorow glebokich.

Najpierw zerwij cały stary lakier, zwykłym papierem ściernym, następnie papier wodny i wygładzasz, następnie odtłuszczasz, dajesz podkład oraz kolor. Jest bardzo fajna, specjalna farba MOTIP, własnie do zerzaków i listw, ma idealni edobrany kolor i strukture. 100 razy lepsza niż zwykła matowa czarna farba. Pozatym jest znacznie wytrzymalsza. Cena około 30zł za 500ml

hehe powodzenia