MotoNews.pl

Malowanie lusterka.. Czy wiecie ile to kosztuje?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej!
Wychodzę dzisiaj rano pod dom patrzę na moją ome i co? Coś nie tak z lustereczkiem!?! Patrzę za wycieraczkę wizytówka.. Na wizytówce napis "bardzo proszę o telefon w sprawie uszkodzonego lusterka"
Myślę sobie? XXI wiek.. Dajecie wiarę? Bardziej bym się spodziewał w naszym kraju tego że gość zarzucał by mi że źle zaparkowałem auto a tu taka uprzejmość.. Moja radość nie trwała jednak długo gdyż sąsiadka z naprzeciwka opowiedziała mi cała sytuację.. Okazało się że gość miał takie szczęście że jechał za nim radiowóz policji Spisali go na miejscu..
Mam jednak mimo wszystko nadzieję, że tego typu wzorowe zachowanie będzie coraz częstszym w naszym kraju..
A teraz do rzeczy..
Możecie mi pomóc w wycenie szkody?
Ile około za elektryczne podgrzewane lustereczko do omy A no i ile lakierownie?

...

...

Ja u siebie malowalem lusterko i zaplacilem stowke.

ja malowałem 2 do nubiry i dałem 140 u znajomka.

Ale jaki lakierek panowie?
Ja mam perełke..

srebrny metalic

jedz do serwisu, niech Ci wymienia, pomaluja, zamontuja, wystawia rachunek i do goscia w serwisie jeszcze gwarancje dostaniesz, jak Ci skrzacza malowanie

lusterko uzywane okolo 150zl ( calosc)
malowanie od 75-120zl

kolego jez do gościa jak chcesz zarobić jeszcze spisz sobie z gościem papierek o zaistniałej kolizji. Warunek musi byś w PZU ubezpieczony (OC) i za to lustereczko dostaniesz ok 600 - 700 zł
Allegro 120 za lusterko elektryczne + jak dobrze sobie dobierzesz lakier w sprayu (sikkens) + lakier bezbarwny + podkład do plastiku wyjdzie Ciebie 220 zł reszta na przepicie z kolegami z LOBA na jakimś zjeździe hehehehehehehehee.
A tak jak masz dużo czasu to bądz miły dla sprawcy kolizji....

Lustereczko to ja akurat mam
Gościa spisała policja to na upartego moge mu kazać pisać oświadczenie i juz..tyle ze to sąsiad i na dobra sprawe jak goscia napietnuje to jeszcze ze złości każe jakimś nurkom urwać mi obydwa
Dzięki za rady!
Jutro rano spotkam się z gościem i zaproponuje mu chyba ze 300 płaci i się rozchodzimy.. A jak mu nie pasuje to niech pisze papiery i z ubezpieczenia pociągniemy.. Faktycznie z 700 bym wyciągnoł

Skąd wy macie te ceny?
Ja na giełdzie w Pruszczu Gdańskim kupiłem elektryczne za 70 zł (wywoławcza 100) a koledze w ostatnią niedzielę za 90 zł, (wywoławcza 120) malowanie to góra 50 zł.
Zaznaczam, że nie bawię się w jakieś urywane z wystającym kablami. Pełne z mocowaniem do drzwi.

50 to kosztuje lakier a gdzie robocizna??
pisałem ze mam perełke