Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-06-23 18:21:53 ![]() ![]() ![]() Cromm przestawił zapłon do tyłu o jakieś 3 st. i twierdzi że jest dobrze ale........................... Jeśli chodzi o nagar to raczej stawiał bym na olej a nie paliwo Castrol LIPA!! Pozdro. |
jareksobot morag | 2005-06-23 20:19:08 witam
temat dla mnie na czasie pisałem dużo o brzęczenie w mojej cari przy rozpędzaniu przy dużym obciążeniu szczególnie na niskich obr. i dzisiaj fachman powiedziałm mi że wszystko jest ok. że to spalanie stukowe i można pokombinować z zapłonem albo włączyć auto pod komputer podczas jazdy i kontrolować wykres i potem wprowadzić korekty, zaskoczył mnie jak cholera bo ja z tym brzęczenie bujam się kilka miesięcy i nic nawet w aso nic takiego nie stwierdzili ,myślicie że to może być przyczyna? |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-06-23 22:08:47 ![]() |
![]() Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2005-06-24 10:19:26 Nie wiem czy w Carinie można edytować program ECU?
W silnikach VVTi to raczej niemożliwe. Tak jak i regulacja kąta wyprzedzenia. Z tym że jeżeli przyczyną jest nagar to żadne regulacje nie pomogą i basta! ![]() PS. Prośba do kolegów żeby podawć w poście model samochodu i typ silnika jeżeli nie ma tego w profilu. Cariny i Corolle to zupełnie różne silniki.... |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-06-24 15:14:20 mam teraz 10st. i jezdze na PB98 ze statoil , problem spalania stukowego juz mnie nie obchodzi, po prostu nic nie stuka.
W Polsce oszukuja paliwo i paliwo 98oktanow ma pewnie z 95 tychze oktanow ![]() WNiemczech na PB95 jezdzi sie tak jak u nas na PB98 nic tam nie stuka i puka a wystarczy u nas zatankowac i juz sie zaczyna...... KAFI: remontu nie mam zamiaru robic, bierze mi teraz 0.35L na 1000km |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-06-24 17:12:50 A co Ty z tym remontem???
|
jareksobot morag | 2005-06-24 20:46:22 cholerna lipa tzn czeka mnie wymiana sprzęgła diagnoza ostateczna dzisiaj sam się w tym utwierdziłem poza brzęczeniem jadąc z niewielką prędkością bez dodawania gazu wciskam sprzęgło i w momencie puszczenia następuje szrpnięcie z metalicznym odgłosem czyli wychodzi że docisk i tłumik drgań -poraszka ,oryginał 1100;a regenerowane też w toyocie 650;również zroczna gwarancja ,fakt że mogę z tym jeżdzić bo już zrobiłem ponad 31000 od pojawienia się tego brzęczenia ale nie lubię jeżdzić furą gdy wszystko nie jest ok. akurat jestem po urlopie [przejechałem 1600 km i bardziej nie brzęczy-chyba] i pusty portfel!!! |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-06-25 10:14:24 idz do Inter-team-u i kup AISIN-a cale sprzeglo kosztuje ok. 400zl , orginaly tez sa tej samej firmy ![]() zalozenie to pewnie wydatek z 200zl i juz a gdzie tam orginal... ![]() zrob tak jedz na obrotach 1000obr/m na 3 biegu i noga do podlogi na fulla jak zacznie stukac na goracym silniku to zawory do ustawienia i zaplon |