| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zbych_S Espero 1,5 GLX Poniatowa | 2005-06-13 10:52:28 witam, zapala mi się lampka od silnika podczas jazdy na benzynie, sprawdziłem, wyświetla mi kod błędu 13 (czujnik tlenu lambda - przerwany obwód czujnika tlenu), sondę wymieniłem jakiś rok temu, szczerze mówiąc to nie wiem co z tym zrobić, może ktoś coś doradzi. I nie pomyliłem z kodem 12 bo najpierw jest 12 a potem 13, no i rada bym odłaczył akumulator też odpada - z góry dziękówa za wasz wysiłek intelektualny, pozdrawiam |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2005-06-17 10:03:55 mało info podałeś...
Masz gaz.??? jaką sonde załorzyłeś.??? ktoś ci coś mieszał przy kablu z sondy.?? (przedłużany naprawiany ect..??) sprawdzałeś czy nie przetarł się gdzieś przewód.???? awaria typowa przy gazie oraz przy sondach z allegro za 100zł ale dokładniejszą diagnoze mozna dać jak podasz wiecej szczegółow. |
Zbych_S Espero 1,5 GLX Poniatowa | 2005-06-17 10:47:08 Możesz mieć rację, kupiłem taką tańszą sondę za 100, a gaz mam |
Zbych_S Espero 1,5 GLX Poniatowa | 2005-06-20 09:07:44 dzięki za wyczerpującą odpowiedź, problem występuje na paliwie, aczkolwiek ostatnio coś się poprawiło (samo) i na razie nie zapala się lampka....może już tak zostanie? |
Zbych_S Espero 1,5 GLX Poniatowa | 2005-07-26 09:22:13 problem się rozwiązał ... uszkodzona sonda, dlatego na gazie było marnie a na paliwie świeciła się lampka , ale przy okazji wymieniłem kopułkę i na paliwie normalnie wcisnęło mnie w siedzenie a jak wymieniłem sondę to na gazie też całkiem fajnie się zrobiło |