Kod 44 a gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam pytanie czy kod 44 to "zbyt uboga mieszanka" ??
silnik c20ne omega a motronic i tu mam problem jaki ,wiem ze ma gniazdo z dwoma rzedami przylaczy blad pojawia mi sie gdy jade na gazie ale tylko gdy silnik jest dosc mocno nagrzany zaczyna poprostu przerywac gdy ponownie nacisne pedal przyspieszenia znowu jest ok ,instalacja 2 generacji voila (nowa) u gazownika wychodzi ze jest idealnie Co najgorsze pojawia sie to tylko czasami!!! nie udalo mi sie narazie zmusic mojej omy zeby ten blad wyskoczyl gdy jestem u gazownika i podpiety jest komputer
Pomocy!!! co moge jeszcze sprawdzic
Stiker

jezeli blad pojawia sie na krocej niz 30s
to nie jest on rejestrowany przez kompa
poniewaz jest to chwilowy blad i jezeli tak masz to ja bym sie raczej nie przejmowal
jednak przyczyny szukalbym w instalacji gazowej
domniewam ze problem masz jezeli jedziesz na gazie
i nie wystepuje on na benzynce
pozdro

blad pojawia sie tylko na gazie i to max na 1-3sekundy ale komputer go zapamietal , a w instalacji gazowej juz nie moge nic wiecej sprawdzic byla zalozona w bardzo dobrym zakladzie i jeszcze u znajomego posprawdzalismy co sie dalo dodatkowo wymienilismy dla pewnosci komputer od gazu i dalej jest to samo ustawienia komputera gazu sa ok (znajomy zakladal a pojechalem jeszcze po jakims czasie do innego warsztatu gdzie sprawdzili i stwierdzili ze jest ok)

skoro pojawia sie tylko na gazie wiec cos nie jest jednak ok z gazem bo jakby bylo to by sie nie pojawial

kolo sie zmyka cos musi byc spierd.... z LPG i tyle

kiedys mignal mi 44 po zatankowaniu juchowego gasu. ale tylko raz...
napisz jaka to dokladnie instalka. voila to zdaje sie model komputera elpigazu. masz emulator wtrysku czy przekazniczek?

teoretycznie tak pojawia sie na gazie na benzynie nie czyli problem jest po stronie gazu ale z tego co wiem gaz jest bardzo czuly na niedomagania np instalacji el auta (przyklad np kable czy swiece na benie jedzie ok a na gazie juz nie a wina jest nie gazu tylko swiec czy kabli) zaczynam przez to myslec ze cos moze byc nie tak z elektryka w aucie mam jeszcze w omie problem z centralnym zamkiem fabrycznym pojawia sie tez tylko gdy auto jest cieple i tez tylko czasami sprawdzilem dokladnie centralka jest ok (zalozylem inna jest to samo) poodpinalem kazde drzwi z osobna (lacznie z czujnikami w drzwiach)i problem jest za kazdym razem
Tylko ze auto niby bylo sprawdzone przez elektryka i jest ok a problemy dalej sa wiec zastanawiam sie co moglo zostac przeoczone za kazda podpowiedz bede wdzieczny
ladowanie sprawdzone (wymieniony regulator na nowy)
masa auta i silnika bdb
gdzie tylko sie dalo sprawdzone styki instalacji elektrycznej

sprawdz czy masz voile czy voile plus. jeżeli masz plus możesz mieć włączoną funkcje samodiagnozy. jeżeli masz to włączone to niech ci to wyłaczy bo wtedy łapiesz błędy choć by od gorszego gazu. ta funkcja to standard w leonardo ale słyszałem że niektóre voile plus też ją mają. ogólnie to elpi którego zawsze chwale bo sie nie psuje. i jest gut pozdro

mam voile plus i jest funkcja samodniagnozy wylaczona
ale juz sie wyjasnilo pojechalem tylko kawalek autem znowu przerwal ale dokladnie obok zakladu montujacego gaz wjechalem i po podpieciu okazalo sie ze sonda czasami sie zawiesza do tej pory co sprawdzalismy chodzila a tu niespodzianka stoi po jakims czasie zaczela znowu dzialac ale przyczyna jest znaleziona pozostaje mi tylko centralny zamek ale to juz inna bajka

gaz - uboga mieszanka-brak mozliwości regulacji przez system bo gaz-wyższa temperatura spalania-zawory, tłoki ale najpierw uszczelka pod glowicą.