| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gregorb Honda Olsztyn | 2005-06-15 17:22:52 Czy ktos moze mi cos poradzic ? |
michu808 Omega B Caravan Trzcianka | 2005-06-17 12:04:09 z tym spadaniem obrotów do ok 500 i ustaleniem sie ich na ok 850 ta mam bardzo podobnie tez w hondzie civic. Nie stwarza to większych problemów na postoju ale podczas jazdy potrafi ą tak nisko spaść że auto zgaśnie( nie zawsze). Z tą różnicą że u mnie na benzynce tez spadaja do ok 500 i potem wzrastają do 850 (oczywiście na benzynce nie gaśnie podczas jazdy). |
jachuk Poznań | 2005-12-10 16:11:55 Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś znalazł odpowiedź na pto pytanie ze spadającymi obrotami.... ponieważ mam to samo. Obroty po prostu falują. Jeśli ktoś wie jakie jest rozwiązanie to prosze o odpowiedź tu lub na maila jachuk@poczta.onet.pl
DZIEKI SERDECZNE |
is155 IS 200 Dziergowice | 2005-12-12 20:29:45 Po pierwsze sprawdż czy nie masz za ubogiej mieszanki,a przy takim sprawdzaniu trzeba zwrócić uwagę na wszystkie parametry a nie tylko na CO(ważnym parametrem jest O2)
Po drugie skontroluj czy na otwory odpowietrzające drugi stopień reduktora nie działa silny strumień powietrza np.podczas jazdy lub na postoju choćby z włączającego się wentylatora chłodnicy Po trzecie sprawdż czy kanał obejściowy przepustnicy jest drożny(warto nieraz go przemyć benzyną estrakcyjną i przedmuchac sprężonym powietrzem) Napisz więcej o modelu instalacji gazowej zamontowanej w twoim aucie |