Nagłośnienie Clio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !! mam pytanie: co sądzicie o takim sprzęcie :

- JBL CS 265 e - przód drzwi, tył drzwi
- JBL CS 396 e - półka
- JBL CS 1200 T - Tuba
- Blaupunkt BGA 250 - wzmacniacz

Odpiszcie prosze bo zastanawiam sie czy nie nagłośnić sobie tym mojego Clio !!

Zależy Stary czego oczekujesz po tym sprzęcie, napewno narobi hałasu ale jakościowo nic specjalnego, taka "podstawówka", jak dla mnie to troche za dużo chcesz głośników nawkładac do swojego Clio...przód drzwi, tył drzwi, półka...jejku jejku lepiej postawic na jakośc niz ilość...ale to tylko moje zdanie i nie musisz sie z nim zgadzać.
Tak żeby było troche bardziej optymistycznie to powiem że i tak dobrze zrobisz kupując sprzęt dobrj firmy ( wymieniony przez Ciebie JBL ) choćby był podstawową serią, niz jakbys miał pchać kase w jakieś kolorowe , 1000watowe "NoName'y" ( jak firmy Alp..., Bosch..., CD..., i wiele wiele innych które o dziwo nieźle daja sobie rade na Allegro ).

Pozdro.

No to co proponujesz ??

CLIO to nieduży samochód, proponowałbym stare, dobre i sprawdzone podejście: odseparowany zestaw na przód, sub do bagażnika, pożądny wzmacniacz który to wszystko zasili i troche kaski na wygłuszenie autka.
A co konkretnie mógłbym polecic?? Tutaj niestety ogromna role odgrywa kasa jaka jestes w stanie przeznaczyc na ten szczytny cel. Asortyment firm dostepny na rynku i rozpiętość cenowa produktów sa tak duże że nia ma "złotego środka".

Pozdro.

mam do wydania 1400 zł

aha jeszcze jedno .. na półke nic nie dawac ??

Podstawa to wzmak, niedrogi i w miare dobry bo musi jeszcze wystarczyc kasy na głośniki, ja skusiłbym sie na ten, ale może byc i inny jeśli znajdziesz cos co zainteresuje Cie w podobnej cenie. następnie głośniki na przód, np Rainbow na początek powinno być OK. , a teraz czas na subik, może coś takiego Rockford, ale nie jestem pewien czy wzmak poudźwignie lub cos takiego JL Audio, a reszta kasy na podstawowe wygłuszenie i montaż, chociaż na porządne kable trzeba będzie pewnie jeszcze parę złotych dorzucić...

Narka.

A jak stwierdzisz że mało to możesz dozbierać na cos na półkę ale mi sie wydaje że szkoda ją ciąć.

Siema Rookie1984 !!

Kupilem w koncu ten odseparowany zestaw JBL gto 506ce na przód, na pólke JBL cs 396 e, wzmacniacz blaupunkta 400 Vatów i skrzynie 500 Vat JBL cs 12, co o tym myslisz ?

Słuchaj Stary, twoja kasa twój wybór, jesli odpowiada Ci muzyka płynąca z tego zestawu to znaczy że wszystko jest OK. Co ja mysle o tym zestawie ?? Kurcze nie wiem, nie słyszałem zadnego z tych głośników...poza tym moje zdanie nie gra tutaj żadnej roli, ważne żeby tobie odpowiadało to co zakupiłeś i żebys po kilku tygodniach odsłuchu nie zaczął sie zastanawiac czy nie można było zrobić tego lepiej ( a jak wiadomo zawsze można i tutaj właśnie zaczyna sie choroba zwana Car-Audio ), więc jeśli wszystko gra jak należy to nie pozostaje mi nic innego jak pogratulowac udanego zakupu i życzyc miłego słuchania.

Pozdro.

No to naglosnienie daje rade ..... jak dla mnie wypas .. czysty dzwiek, bas tez niczego sobie ..... PIEKNIE 100% zadowolenia