Temperatura silnika 0 st.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wracam sobie wczoraj z pracy, patrze w pewnym momencie na wskaznik temperatury, a tam 0 stopni.

odebralem dziecko z przedszkola, ruszam do domu, to samo, czyli wskazan brak.

w pewnej chwili, nie wiadomo dlaczego, nie wadomo jak, ale wskazania zaczely sie pojawiac (nagle jakie 95 st.).

czy duzy (jak duzy) wydatek mnie czeka w najblizszej przyszlosci?

150 zeta na wróżkę

Możesz mieć nie kontaktujące styki przy wkaźniku, może Ci czujnik temperatury padać, może masz iglo i pingwina pod maską?

Cytat:
150 zeta na wróżkę

wiem, ze informacji podalem niewiele, ale nie bardzo wiedzialem, o czym napisac. raz dziala, raz nie dziala - dzis np. dzialalo jak nalezy. jednym slowem - ciekawie.

Cytat:
Możesz mieć nie kontaktujące styki przy wkaźniku, może Ci czujnik temperatury padać,

gdzie szukac tego czujnika - moze to wlasnie tam ze stykami jest np. cos nie tak. no chyba, ze pada calkiem.

Cytat:
może masz iglo i pingwina pod maską?

dokladnie 2000 pingwinow - i czasami musza ostro pedalowac.

[ wiadomość edytowana przez: towtys dnia 2005-06-14 10:48:36 ]

Cytat:
2005-06-14 10:30:47, miklo pisze:... może masz iglo i pingwina pod maską?

gdzie szukac tego czujnika (po lewej, po prawej stronie silnika)? jak wyglada?

Wpisz w profilu, jaki masz silnik, to może będzie łatwiej... Nie zaszkodzi też rocznik (na przyszłość).

Cytat:
2005-06-14 13:58:51, miklo pisze:
... jaki masz silnik, to może będzie łatwiej ...

X20SE

Czujnik do wskaźnika na desce: ok. całe ok 15pln

Mam taki nawet, ale IMO szkoda fatygi z pocztą itd.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

hehe
Coś mi sie wydaje, i jest to bardzo charakterystyczne dla tego typu spraw, że czujnik działa, bo taki termistorek nie może raz działać raz nie. Jak się psuje, to zwyczajnie przekłamuje cały czas.
Na początek sprawdź kabelek do tegoż czujnika, bo chyab polskie doły go obluzowały...

wszystko fajnie - tylko gdzie ten czujnik jest w aucie?

w moim c20ne jest w obudowie termostatu. pewnie w x20se jest podobnie... do czujnika idzie 1 kabelek mocowany na wsuwke...

ps. glowy nie dam, ze x20se jest identycznie jak w c20ne...
ps2. mialem kiedys problem ze stykeim wlasnie na tej wsuwce. obcialem kawalek przewodu i zalozylem nowa wsuwke...

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2005-06-14 17:30:04 ]

jest w tym samym co we wspomnianym przez ciebie c20ne. co wiecej trzymal sie na "slowo honoru". byc moze po niedawnej wymianie termostatu tak zostalo. zcisnalem koncowke, nalozylem, zobaczymy.

wielkie dzieki za pomoc!

A u mnie od jakiegoś czasu wciąż pokazuje około 40-50 stopni. wymieniłem tremostat i dalej jest tak samo. Też nie wiem co zrobić. Chyba zacznę szukać czujnika. Pozdrawiam

czujnik mozesz podmienic praktycznie z kazdego opla z przelomu lat 80-90. ja np. mam od corsy a c12nz z 92 roku...