Kłowa skrzynia biegów - zdjęcia potrzebne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, ma ktos moze fotke małej colotti ze zdjetym deklem i najlepiej ze zdjetym tylem? chodzi mi o ustawienie kol zebatych bo cos mi nie pasuja jak skladam to

A może coś będzie na stronie colotti.com .

Ostatnio doceniłem zaletę posiadania cyfraka przy okazji remontu gaźniczka w Rys - owym 132. Fotki z cyfry pozwoliły bezbłędnie złozyć elementy dźwigni na osi przepustnicy. POLECAM !!! Zwłaszcza jak się cos skłąda po paru dniach - tygodniach, niezastąpiona rzecz. Kiedyś mój kumpel śmiał się że do zapamiętania układu sprężynek w tylnym hamulcu bębnowym (samoregulator luzu szczęk) przydałby sie polaroid żeby pstryknąć zdjęcie. A tu pare lat i cyfraki dają szersze możliwości.
Poszukaj gdzieś przekroju tej colotki lub rysunku z katalogu częsci zamiennych - tzw eksplodującego rysunku, wtedy uda Ci się zajażyć jak co było zamontowane.
Powodzenia!!!

mam juz praiwe zlozona tylko chyba stracilem gdzies jedna zebatke ogolnie dumalem nad tym pare dobrych godzin i zlozylem i rozlozylem to dziadostwo ze 147 razy zanim zaczelo cos przypominac skrzynie biegow

Podziwiam ja pare lat temu rozłożyłęm skrzynie 4rke z DFa ... wujek mechanik okazał się niezbędny dalszych działań hehe

pozdr

Może spróbuj skontaktować się z Tadkiem Myszkierem. Sądzę, że on zna dosyć dobrze te skrzynie.

sorki odpowiedz troszke nie na troszke temat ale - mam znajomego ktory kolka ze skrzyni zawsze zakladal na sznurek w takiej kolejnosci w jakiej je zdejmowal a potem na odwrot wszystko jak zakladal to mial po kolei

z Tadziem temat omawialem, to od niego jest skrzynka, dam sobie rade, po prostu mam mala niepewnosc ale jak nie edzie fotek to tez to poskladam. co do patentu z sznurkiem to wiem ze tak powinienem zrobic ale olalem sprawe i teraz mialem malego zonka przynajmniej dokladnie naucze sie skladac takie skrzynki

Trochę zaOTpuję
Wczoraj byłem na wyścigu górskim w Załużu (Tyrawa Wołoska)
Polonez Myszkiera robił taką masakrę na zakrętach..... lepszy był tylko Stecu i jeden gostek Malaczem.
Styl jazdy, przełączanie biegów i ten cudowny jęk - ja chcę taką skrzynkę.....
Po prostu pełen RESPECT

Cytat:
2005-06-20 20:46:25, vazyl pisze:
i ten cudowny jęk - ja chcę taką skrzynkę..... Po prostu pełen RESPECT

nie tylko ty

ale zastanawiam czy tym sie w korkach jeździć

Tomek Myszkier kolejny raz wygrał klasę HS. W poprzednim wyścigu objechał m.in. Porsche 911 i Mercedesa 450 SLC.
Polonez Piotra Zaleskiego, którym jeździ Tomek już wkrótce ma być wzmocniony do ok. 180 KM.