Kto mi pomoże wyjąć radio??????????????? Bardzo pilne.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Własnie kupiłem radio mp3. Ale jest problem. Nie umiem wyjąć orginalnego z Esperaka. Coś tam trzyma. Bardzo prosił bym o pomoc i dokładną instrukcję jak je wyjąć. Dzięki z góry!!

nie no tak to sobie nie pogadamy powiedz co za radio masz w samochodzie najpierw..prawdopodobnie potrzeba tzw kluczy serwisowych ktore dostaje sie kupujac nowe radio..sprawdz czy po obu stronach panelu nie masz jakichs otworow..przy naszej konstrukcji kieszeni w samochodzie nie ma mozliwosci przykrecenia radia wiec jest ono albo na wcisk albo wlasnie na takie klucze serwisowe

Jest takie coś ale tylko po lewej stronie. Próbowałem tam coś z tym robić ale nic nie wyszło.

powiedz dokladnie jakie masz radio..firma i model

Bo to chyba ma wejść, a nie wyjść. JACO - temat dla Ciebie!!!

polmo sound pex 6550. Coś takiego pisze na nim.

Młotek , przecinak i wyjąc je po kawałku

wyjmij zslepke ktora masz miedzy radiem a panelem sterowania nawiewem..to ci ulatwi dostep

hehe dzięki. Tyle to ja wiedziałem

Ja swoje mam przykręcone śrubą z tyłu radia do metalowego elementu deski rozdzielczej. Bez częściowego demontażu deski (panela wentylacji) tego nie wyjmiesz.

a moje targam bez problemu - zawsze dzwiga ise "chwytnik' i to wypycha radio, wychodzi cale az po kostke (kable)

Jeżeli stare radio jest na straty,to podważaj śrubokrętami z obu stron,na siłę,aż coś puści-kieszeń albo zaczepy w radiu. Kupując nowe radio powinieneś dostać również nową półkieszeń

z reguły wymagane są dwa "klucze" do wyjęcia radia !!!....na pewno dołaczone do nowego sprzęta więc spróbuj je wykorzystać do wytargania tego co jest !! ....ściągnij rameczkę z radia (mam nadzieję że jest ściągalna jak w prawie wszsytkich radyjach?) po bokach powinny być prostokątne, pionowe otwory o wym. tak z grubsza 1-2mmx8-10 mm- tam trzeba wsunąć te blaszki (dość głeboko..ze 3 cm ) i spróbować wysuwać radyjo (tylko faktycznie sprawdź czy nie jest przykręcony tył !!....zapikuj z latarką pod konsolę i może wylukasz?)
......musi się udać!....Powodzenia!

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-06-16 00:21:39 ]

Skoro nie możesz go normalnie wyjąc to oznacza że jest panelowe a nie kieszeń ? Czy może zwykłe, nawet nie panelowe ? W panelowych POD PANELEM są otwory albo 1 szt. pionowe podłużne wąskie (szerokość mniejsza niż monety 2 zł) albo 2 szt. okrągłe o średnicy coś ze 2-3 mm. Jeżeli są okrągłe włóż kawałek pręta - drutu o takiej średnicy tylko trochę twardego coby sie nie zgiął, jeżeli płaskie to kawałki blachy - co ważne tak jak napisał bogdan1 : otwory są po obu stronach. Ja mam jeden klucz więc najpierw wkładam jeden klucz i wyciagam trochę z jednej strony, później wkładam z drugiej i wyciągam już całość. Czasem radio może być przykręcone - musisz połozyć się obok pedałów i zajrzeć - powinieneś to bez problemu zobaczyć - jeśli jest przykręcone to płaska 10 da radę.