Strzala z tłumika ELX

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przy odjeciu gazu przy jezdzie strzela z tłumika, normalnie bym pomyslal ze to zaplon ale w elx nie mam pojecia co by to było... poradzcie coś!!

:/ mi strzelal jak sie kabelek z cewki do aparatu zaplonowego przypalil na rurze od bredy i zwarl z masa...

Cytat:
2005-06-14 21:57:13, 3zeR_MDS pisze:
:/ mi strzelal jak sie kabelek z cewki do aparatu zaplonowego przypalil na rurze od bredy i zwarl z masa...

ELX nie ma kabelka, ani aparatu...

po zdjeciu nogi z gazu jest strzal...a silnik pracuje normalnie

jeżeli jest to pojedyńczy strzal występujący okolo sekundy po puszczeniu gazu to w poprzednim malcu (elx'ie) mialem to samo przez caly czas jego urzytkowania (40 tys km) i nie doszedlem w koncu czym to bylo spowodowane-podejrzewam że jest to winna cut-off'a i moze warto by go bylo wymontowac i jezdzic bez

Cytat:
2005-06-14 21:39:03, VADER-QBA pisze:
Przy odjeciu gazu przy jezdzie strzela z tłumika, normalnie bym pomyslal ze to zaplon ale w elx nie mam pojecia co by to było... poradzcie coś!!

Ja mam el-a i u mnie tam można zapłon ustawić (lampa stroboskopowa) - z tego co wiem to w elx-ie też. Sprawa druga... spróbuj troche wzbogacić mieszanke to powinno przestać strzelać.

Pozdro

sprawdz mase na karoserji i na silniku.

za bogata mieszanka..
moze padł elektrozawór, podłącz to jakiegos prostownika i sprawdz czy działa, albo pozycz od kogos kto ma..

a nie jest czasem tak ze jak wykrecasz srubke od mieszanki to ja wzbogacasz..?

Cytat:
2005-06-14 22:31:16, WOYTAZ pisze:
a nie jest czasem tak ze jak wykrecasz srubke od mieszanki to ja wzbogacasz..?

chyba nie jest tak

Mi przy odjeciu z gazu zawsze strzela z tlumika lekko ale sie tym nie przejmuje