Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-06-14 23:09:11 No właśnie. Brak tzw. klimy w Wiejskim Golfie zmusza mnie do otwierania w gorące dni okien. A, że zdziadziałem już chyba, to i zaczyna mi coraz bardziej przeszkadzać wiater wiejący mi prosto w ucho, powodujący nieznośne łopotanie powiek, suchość spojówek i takietam ![]() ![]() Więc jak -> daje to coś, czy to taki zbędny bajer (jeśli tak, to nie będę tego montował, bo wolę Golfa bez fajerweków plasujących mnie po złej stronie dresu, a jeśli cóś zamontuję na zewnątrz, to raczej z uwagi na praktyczne zastosowanie)? Będę dźwięczny za Wasze opinie ![]() |
![]() dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-06-14 23:14:22 nie wiem jak w "wiejskim golfie" ( ![]() ![]() ![]() |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-06-14 23:21:49 Mariusz,otwieraj okno na full, zimny łokiec
taka pozycja pasuje do golfika ![]() jeszcze umcy umcy joke ![]() a tak serio, to mysle ze to nie atrapa kiedys Góral miał jakiś kontakt z przedstawicielem Heko, oni robia te owiewki i chyba conieco to pomaga pzdr p.s jak dobrze miec klime ![]() [ wiadomość edytowana przez: Grzesiek dnia 2005-06-14 23:22:13 ] |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-06-14 23:27:24 Wiejski ma podobny kształt szyb jak Samarka.
Zatrzymują, to znaczy wieje nadal, ale strumień powietrza jest wolniejszy ? Czy nie tworzą się jakieś zawirowania? To się wkłada między szybę a uszczelkę? Czy nic nie przecieka? Czy toto się nie obluzowuje? |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-06-14 23:36:15
... neonik pod autem i przy dyszach spryskiwaczy, brewki nad reflektorami, nalepka Pioneer na szybie, etc. i jest fun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-06-14 23:40:49
Mam szyberdach, ale toto szumi niesamowicie, gdy jest otwarte, wieje tylko gdzieś górą i rozwiewa mi pieczołowicie ułożone resztki włosów ![]() Mam elektryczne szyby i sobie otwieram, przymykam, domykam, zamykam, naprzemian i jednocześnie, do połowy i w 3/4, etc. Ale wieje mocno i na dłuższa metę jest to męcząco-wqrzające... Myślalem, ze owiewki coś tutaj zaradzą... |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-06-14 23:42:29 Wujek miał takie owiewki w Polonezie HEKO i ciągle je musiał poprawiać, bo się wysuwały, ale to było w poprzednim wieku ![]() A dobra rada to otworzyć na maxa okno w tylnych drzwiach i uchylić z przodu. Ja zawsze tak jeżdże i niec mi w ucho nie wieje, a w srodku jest bardzo przyjemnie. |
![]() 1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2005-06-14 23:49:47 One najbardziej to zdaja egzamin w lato jak pada deszcz...
Mozesz uchylic okno i sie nie bac ze Ci napada albo uprzejmy iny kierowca nawali wody do samochodu!! |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-06-14 23:57:52
Hmm... no tego nie próbowałem. Może toto być ciekawą propozycją ![]() ![]() Tylko -> rozumiem na ukos te okna -> uchylone kierowcy z przodu i z tyłu na oścież to okno z prawej? |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-06-15 00:02:48 Po tej samej stronie otwierasz okna - nie przemęczasz się a efekt murowany ![]() A szyberdach też jest bardzo fają rzecza przez okrągły rok. |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-06-15 00:06:34
No - nie zauważyłem tekstu o Golfi Country, ale - przyznaję się bez bicia - nie czytam wszystkich postów od deski do deski, ba części - jeśli tytul mnie nie sqsi ![]() ![]() A włoski... nooo... jeszcze trochę mam, ale... lubię żeby sobie leżały grzecznie, niż powiewały na wietrze ![]() ![]() |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2005-06-15 00:22:53 Ja juz kupilem auto z takim bajerem i musze przyznac, ze fajna rzecz. Pomaga przy delikatnym deszczu, uchyleniu okna itp. - z tego co widze to wlasnie tego oczekujesz, wiec moge z powodzeniem polecic. Ja mam zamontowane na silikonie z tego co widze - trzyma sie bez zarzutu, nic nie przecieka, a i wygladem nawet nie straszy. A zatem polecam ! |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-06-15 02:04:34 opinie sa rozne, wiec dorzuce moja - mialem heko i luzowaly sie, co jakis czas poprawialem.
Wielkich efektow ich zalozenia nie odczulem szczerze mowiac, moze troche mniej zawirowan robilo sie z tylu... wazne bylo natomiast to, ze latem zostawialem sobie szparke w oknie - i tak nikt by tam paluchow nie wsadzil! |
![]() Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2005-06-15 13:23:22 Ja mialem u siebie jakis czas mocno przyciremnone. Pozbylem sie ich jednak miedzy innymi dlatego, ze mocno ograniczaly widocznosc (poszerzaly slupek przedni). Poza tym moze mialem jakies felerne lub nieprawidlowo zalozone, ale moim zdaniem znacznie wzrosl poziom szumow, nawet przy zamknietych oknach. I teraz jezdze juz bez... ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-06-15 23:45:19 W pon/wt. powinienem mieć już owiewki u siebie (gość ma mi wysłać z krakowa w pt. wieczorem), to se popróbuję jak się z takim czymś jeździ ![]() |
![]() MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-06-15 23:47:34 Stary - owiewki sprzedają w Wawie ![]() ![]() |
![]() Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2005-06-15 23:55:32 W moich nie bylo blaszek tylko naklejny kawalek tasmy dwustronnej (ok 2cm dlugosci). |