Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kleszcz_ User BMW 316i & Peugeot ... Nisko | 2005-06-15 19:42:18 Doradzcie mi jaki mam kupic tlumik do bmw 316i?? Ktos sie na tym zna?? Bo ja niewiem ktory wybrac?? A od wyboru chyba duzo zalezy... ![]() ![]() |
![]() CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-15 20:00:27 odwyboru zalezy dźwiek.
Moc daje kompletny układ od kolektora. |
![]() zoom User zoom zoom | 2005-06-15 20:33:58 Jesli chcesz zeby buczal ladniutko to polecem tlumiczki z gornej polki (remus, ulter). Moj KM dlugo sie nie najezdzil i juz brzydki glos z niego jest ![]() Pozdrawiam. |
![]() CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-15 20:50:07 Ja teraz montuje do siebie km mugena zobaczymy ile to pojezdzi - tłumik taki jak ma dawid od carismy hehe. |
![]() MAJER User MAZDA 323 GTX TURBO Stalowa Wola | 2005-06-15 22:13:56 pierwszy tłumik sportowy jaki miałem to WmSport od firmy "Jacky"przez pierwsze 3 miechy chodził naprawde rlewelacyjnie poprostu muzyka dla uszów ale póznije to juz nie to samo teraz mam Ferro od draca i tez juz sie przepalił i nie ma takiego dziweku jak bym chciał .Propounje ci tłumiki albo mungena lub renomowanych firm tak jak wczesnijeszych postach były wymienane czyli remus,ulter, srebring,i supersprint .niestety wiaze sie do z duzymi kosztami bo te tłumiki nie sa tanie najtniej chyba wyjdzie ultera pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() kleszcz_ User BMW 316i & Peugeot ... Nisko | 2005-06-15 22:31:46 Dzieki za Wasze rady... Na oku mam pare tlumikow , Ulter Ale wybiore chyba wlasnie ten ![]() ![]() |
_Gallus_ Moderator Celina st202 . | 2005-06-16 09:02:01
Nawet jakby ci na mocy zalezalo, to tlumikiem nic nie zdzialasz, nawet takim jakims "wyczesanym" ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() Glazz User Viki Stalowa Wola | 2005-06-16 11:28:21 A czy ktos wie czy w okolicy (lub takiej wiekszej okolicy - ale bez przesady) ktos, albo jakas firma robi kompletne wydechy ??? Przydalo by sie jak to ktos powiedzial pare procencikow ![]() |
_Gallus_ Moderator Celina st202 . | 2005-06-16 17:48:44
Kiedys byla o tym mowa, ale juz nie pamietam kto sie tym bawi. A co do tych procencikow to tak, pisalem wczesniej, ale dopiero po tym ja sie jakies zmiany w silniku zrobi. Oryginalny uklad wydechowy na seryjnym silniku jest najlepszym rozwiazaniem, w koncu pare tys. godzin ludzie nad tym siedzieli, wiec po co cos zmieniac?? Pamietajmy ze wydech to nie tylko dzwiek, ale spaliny, cisnienie tadadatadada i cala reszta ![]() |
![]() CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-16 18:46:54 W okolicy porzaednie to koło nowego sacza .
Ale licz 1,5 -2 tys na to + 500 na porzadny dolot. Polecam firme Mg polską robia porzadnie... Co to patatajów to od razu porting głowicy i wieksze zawory bo tak to bez sensu dawac wydech to serii. |
![]() Glazz User Viki Stalowa Wola | 2005-06-18 22:45:22 No prosze ![]() ![]() |
![]() CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-18 23:26:59 Glazz kolektor porzadny dajacy moc to 700 - 1000 zł wiec cały wydech musi byc profi za 7 stów hehe. |
![]() Pingu User Opel Astra Coupe Stalowa Wola | 2005-06-24 00:14:18 Wydech do danego autka to supersprint czy remus na ktorym pisze ze to do danego autka, taki tlumik koncowy doda z 2 koni ale napewno ich nie zabierze. Ultery tez sa pod dane modele ale z ta roznica ze nie byly testowane i robione pod dokladnie ten model. Kupujac np remusa ma sie pewnosc ze byl pod dokladnie taki model robiony. Ale kosztuje. Sa tez inne tlumiki koncowe takie jak KN czy mugen ktore sa robione na oko, na dzwiek i tylko na to i kosztuja odpowiednio.
Wydech robiony pod zamowienie za 700 zl to wydech na rok czy dwa ktory nie wiadomo co z moca porobial. Wydech kompletny ktory cos tam juz ma to z 2000 zl ale za to nie mozna liczyc na zadne tlumiki i jakos wykonania jest taka ze wczesniej czy puzniej poprostu zardzewieje. Wydech konkretny pod dane autko, taki ktory na stowe da moc, nie zardzewieje, bedzie wygladal to wydatek rzedu 10000zl, choc mozna juz w polsce zrobic dobre wydechy, ktore pomoga silniczkowi i z dobrej blaszki a to wydatek 4000 wzwyz ![]() |
![]() Glazz User Viki Stalowa Wola | 2005-06-24 11:05:38 To mnie teraz Adam podbudowales ![]() Poprzestane narazie na tyche przerobkach ktore zrobilem w tym tygodniu ![]() Oczywiscie goscie ktorzy wymienili mi tlumik i pospawali zrobili to tak, ze byle prog spowalniajacy (ktorych u nas nie brakuje) lub jakis wertepek powoduje ze tlumik uderza o zderzak ![]() ![]() |
![]() CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-06-24 15:13:01 Adam troche przesadził.
Mg zrobi za neicałe 3 tys dolot i wydech custom policzony i nie zerdzewieje raczej bo i spawy i rury nierdzewka... |