| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2005-06-15 22:23:50 ja znam sposób na kowala ale jest jeszcze lepszy tylko trudniejszy i pracochłonny.
1 to taki zapraszasz kolege do pomocy co trzyma łoma i naciska do dołu wahacz. (to na kowala) 2 bardziej pracochłonny popuszczasz śruby od wahacza i wtedy to możesz whacz wyginać o 180 stopni wiec jak włożysz spręzyne podjeżdzasz z lewarkiem pod wahacz do gory ponosisz przykręcasz śrube od teleskopu i dokręcasz śruby wahaczy i wymiana skończona. pozdrawiam |
![]() mirekk Opel OMEGA Świdnica | 2005-06-16 08:44:24 dzięki za pomoc.. po pracy biorę się do luzowania wahacza
|
brewka83 Opel Omega A Sedan Zawiercie | 2006-06-16 19:09:32 Witam!Ja ta sprawe przerabialem jakies 2 miechy temu!Niestety tez meczylem sie z tym dosc dlugo ale przyszedl znajomy ktory to robil i doradzil mi dosc szybki patent!No wiec sciagasz kola, pozniej odkrecasz amorki i najlepiej drazek stabilizacyjny od wahacza a na sam koniec (oczywiscie najlepiej miec w tym przypadku kanal) odkrecasz caly most, ktroy jest przykrecony do budy 4 srubami!Wtedy dupa usiadzie Ci na tyle ze nie ma zadnego problemu ze sprezynkami!Wczesniej co ja sie nawojowalem z jedna sprezynka to niech ja szlak trafi!A pozniej druga to wlozylem doslownie w 5 minut i bez wysilku! Mam nadzieje ze ta rada Ci sie przyda!Pozdrawiam Tomek |