E36-gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
założyłem gaz w e36 316i- firmy BRC
mam problemy z przełączaniem z beznyny na gaz - przy 3000 obrotów oraz mocno szarpie. Czy można z tym coś zrobić??

Przełączenie na gaz nie następuje wtedy jak silnik osiąga 3000 obr ale jak z tych 3000 zaczyna zchodzić, wiec jeśli w tym monencie zaczynasz dodoawać gazu występuje efekt czkawki (może strzelić nawet w kolektor bo przez chwile silnik nie dostaje żadnego paliwa) proponuje abyś zmieniał na gaz jak auto stoi i temperatura silnika musi być min 10 Stopni. A zmiane na gaz podczas jazdy sie nauczysz bo jak ja sie nauczyłem to i ty dasz rade kwestia wprawy i wyczucia auta.

Cytat:
2005-06-15 21:49:52, tomp pisze:
Witam założyłem gaz w e36 316i- firmy BRC mam problemy z przełączaniem z beznyny na gaz - przy 3000 obrotów oraz mocno szarpie. Czy można z tym coś zrobić??

jedz do gazownika w centralce jest potencjometr i można se ustawic zmiane przy ilu si e che o szrpanie tez mona zlikwidowac

Podłącze się do tematu mam zamiar założyć gaz do e36 tak jak ty powiedz jaka to instalacja zwykła ze śrubą czy z silnikiem krokowym ile zapłaciłeś?

wymień kable wysokiego napiecia.

Tia wymień kable, świece i pół silnika.. jak dla mnie tto na początek regulacja!

Cytat:
jaka to instalacja zwykła ze śrubą czy z silnikiem krokowym ile zapłaciłeś?

Silnik "krokowy" jest częscia silnika auta, a nie instalacji gazowej..

Cytat:
2005-06-15 23:05:55, draiwer5 pisze:
jedz do gazownika w centralce jest potencjometr i można se ustawic zmiane przy ilu si e che o szrpanie tez mona zlikwidowac

potencjometr zjechany w dół na maksa - niżej się już nie da
na początku było ok 2500 a teraz jest 3000 obrotów

Cytat:
2005-06-16 11:31:16, piotrfire pisze:
Podłącze się do tematu mam zamiar założyć gaz do e36 tak jak ty powiedz jaka to instalacja zwykła ze śrubą czy z silnikiem krokowym ile zapłaciłeś?

instalacja zwykła firmy BRC- zbiornik w kole - 1800

Cytat:

Na poczatek powiedz jaki masz silnik w tej swojej E-36. Jezeli 4 cylindry to najlepszym rozwiazaniem jest sekwencja z wloskimi wtryskiwaczami (sequent) ktora bedzie Cie kosztowac ok 3500zl. Warto w to zainwestowac bo sprawuje sie znakomicie i wogole auta nie zwalnia (sam taka posiadam). Jezeli masz silnik 6 garow to zwykla II generacji Cie wyniesie taniej niz sekwencja (no bo do 6 cylindrow instalacja sequent to ok 4200zl) i auto tez bedzie sunelo jak sie dobrze instalacje wyreguluje. Dobrze jeszcze do zwyklej instalacji zalozyc tzw gwizdki ktore przy ewentualnym strzale uchronia twoj przeplywomierz przed uszkodzeniem.

[ wiadomość edytowana przez: gie_rappa dnia 2005-06-17 19:05:20 ]

myślę o zwykłej instalacji we Wrocku za instalkę BRC z komputerem zaproponowali mi 1600 z butlą w kole myślę że to dobra oferta. Ale mam pytanie jak BMW znosi gaz?

PEwnie chcesz zalozyc do tej swojej 316. Jezeli tak to prosze, nie rob tego swojej BMW jezeli chcesz zalozyc zwykla. Spadnie Ci moc do ponizej 100KM i nie bedzie sie wkrecal na obroty jak na benzynie. Bmw znosi instalacje gazowa tak jak kazde inne auto z wielopunktowym wtryskiem paliwa. Jezeli masz dobra instalacje to jest wszystko pieknie, jezeli lipna to... lepiej nie pisac. Nie chce przekonywac na chama, ale zaloz sekwencje a na pewno nie pozalujesz, to jest wydatek ktory potem procentuje (sekwencyjny wtrysk bierze tez mniej gazu i instalacji nie trzeba czesto serwisowac)

ja tam bym zakladal zwykla instalacje do takiej e36, za malo warta zeby ladowac w nia jeszcze 3500-4000zl chyba ze ktos do konca zycia (jej lub jego) bedzie nia jezdzil. poza tym 316 i tak nie jest na wyscigi i pewnie jedyna instalacja ktora by to zmienila to NOS nie gaz.

Popieram Tola.

Ja też popieram tola w końcu to auto dla mojej żony jej nie potrzeba 100 KM żona jest tylko jedna

Cytat:
2005-06-18 00:24:51, piotrfire pisze:
Ja też popieram tola w końcu to auto dla mojej żony jej nie potrzeba 100 KM żona jest tylko jedna

nie bierz sekwencji do tego auta, na zwykłej też będzie normalnie jeździć. A fakt, żone ma się jedno(zazwyczaj)

Cytat:
Ja też popieram tola w końcu to auto dla mojej żony

Piotrfire, trzeba bylo od razu mowic ze dla zony to bym sie nie rozpisywal o sekwencji. Mimo tego ja nie jestem zwolennikiem zwyklych instalacji ale to tylko moje skromne zdanie

Cytat:
2005-06-17 23:01:49, piotrfire pisze:
myślę o zwykłej instalacji we Wrocku za instalkę BRC z komputerem zaproponowali mi 1600 z butlą w kole myślę że to dobra oferta. Ale mam pytanie jak BMW znosi gaz?

a w ogole sprawdziles ile pali benzyny przy stylu jazdy twojej zony i przy jej przebiegach? czy warto w ogole gaz zakladac?