| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Marcin_J Espero 1.5 Gniezno | 2005-06-16 08:16:25 Nerwy mi puszczają. Co jakiś czas stawała mi tylna prawa szyba. Silnik ani gugu. Czyszczenie przełącznika nic nie dawało. Po jakimś czasie wracało do normy samo z siebie.
Teraz padło na maxa tzn. nie dziła ani z przełącznika w drzwiach tylnych ani z konsoli kierowcy. Czy te włączniki są jakoś powiązane tzn. jeden nie działa to drugi tez nie? Jak sprawdzić na krótko czy silnika szlak nie trafił najlepiej bez rozbierania drzwi. Zaczynam mieć dosyć niewdzięcznika. Tak dobrze jak ma moje Espero to niejeden człowiek nie ma. Cały czas wypicowane, wypastowane, często olej zmieniany, mało śmigane i jak mi coś takiego wywija to mu obiecuję, że idzie do żyda ale jak mi przejdzie to znowu zostaje. |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-06-16 08:30:02 A mnie np. nie kontaktuje dobrze wtyczka panelu sterowania szybami. Wyjalem, wyczyscilem elegancko wszystkie styki papierem sciernym, zakladam i nie swieca mi 3 diodki i nie dziala mi guzik centralnego i ktores szyby.
Zdjalem, zalozylem jeszcze raz - nie dziala juz tylko lewa tylna szyba. Poruszalem jeszcze wtyczka az wszystko nie zaczelo dzialac i na razie mam spokoj. Czasami przygasaja diodki od tylnych okien i c.z., ale wtedy ruszam wtyczka, albo... wale z piesci w boczek
Nie mam pojecia jak te styki we wtyczce moga nie kontaktowac, ale to raczej ich wina. Oczywisice w samym panelu styki tez sie upalaja... Lipa, ale da sie z tym zyc |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-06-16 09:40:15 jak nie dziala przelacznik w tlnej szybie to moze (nie musi) unieruchomic przelacznik w drzwiach kierowcy
najlepiej przeloz przelacznik od tylnej szyby z drugich drzwii i tym sposobem obadasz czy to przelacznik... sprawdzic czy to silnik mozesz podajac napiecie na zolty i niebieski przewod trzeba tylko pamietac zeby na jeden podac mase a na drugi plus pzdr |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-06-16 10:23:31 To na 99% pekniety przewód pomiędzy słupkiem a drzwiami.
W espero kable tylnych drzwi poprowadzone są idiotycznie - każde zamknięcie/otwarcie tylnych drzwi powoduje znaczne wyginanie/prostowanie wiązki kabli. Prędzej czy później musi to pęknąć. W przednich drzwiach wiązka przy otwieraniu tylko nieco się skręca, dlatego tam kable wytrzymują znacznie dłużej. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-06-16 10:24:58 Z tylną prawą szybą mam kłopot od ponad roku,,,,,jak się cholra zamknęła tak ani drgnie z przełącznika w drzwiach pasażera nie mówiąc już o głównym panelu sterującym od kierowcy. I co??? naszukałam się , naszukałam , dywagowałam co z tym zrobić,,,,i wziął się za to wreszcie elektryk,,,,i naprawił to na słowne 3 minuty, bo przez tyle czasu działała szyba. Zakupiłam więc nowy przełącznik założyłam go i ,,,,,,dalej kicha,,,,,,,,nie działa !!!!!!!!!
Szlag trafia na taki stan rzeczy,,,,,,,,i co z tym zrobić? Dodać należy, że kable wdrzwiach były przetarte więc zostały poddane reanimacji i polutowane,,,,,,a szyba jak niedziałała(no sorry działała 3 minuty) to niedziała nadal ,,,,wrrrrrrrrrr,,,,,
[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-16 10:38:02 ] |
Tom69 Passek B4 Combi Piaseczno | 2005-06-16 10:34:38 No ja ostatnio mierzyłem napięcie na przełączniku podczas zamykania okna, wyszło....9V Niedługo przerobię wszystkie szyby na przekaźniki lub jakiś może elektroniczny układ odwracający napięcie na silniki szyb.
Tom |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-06-16 10:38:03 [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2005-06-16 10:38:56 ] |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-06-16 11:56:30 a u mnie nie dziala prawa przednia, rozebralem, przeczyscilem styki, dzialalo 3 dni, rozebralem razem z panelem kierowcy, przeczyscilem i znowu 3 dni. mam to w dupie ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-06-16 15:17:22
Coś mi się wydaje że to przyzwyczajenie z jakiś list dyskusyjnych albo innych średniowiecznych wynalazków |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-06-16 17:38:47 mam pytanie..czy problemy z tymi przelacznikami nie zdarzaja czasem tym ktorzy w swojej historii nie raz rozbierali drzwi np celem zmian glosnikow albo podswietlenia?..mi przez 8lat jedyne co sie stalo (po za przepalaniem zaroweczek podswietlenia przyciskow wokol zegarow) to padniety silownik centrala w lewych tylnych..wymienilem silownik oraz wiazke do tylnych drzwi i nie ma zadnych problemow..ani z przodu ani z tylu..nawet podswietlenie przyciskow w tylnych drzwiach jest jeszcze oryginalne |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-06-16 17:40:28 Drzwi pasażerów rozbierałem tak ze 3 razy z powodu rudej (jeden dzień czyszczenia, drugi dzień malowania itd.), a drzwi kierowcy to chyba z 10 razy i póki co wszystko bez problemów działa jak należy. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-06-17 11:47:44
Jak masz problem z tą kurwicą na to,,,,,,,,,to napisz do "Przyjaciółki",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-06-17 11:59:07 [quote]
2005-06-16 14:53:54, piotr_ek pisze: PS. Kiniusia - kurwica mnie bierze jak widzę te Twoje ,,,,,,,,,,,,,,,, - jakieś przyzwyczajenie z maszyny do pisania Łucznik? [quote] pierdolnij sie w leb, drogi Piotrku, zanim napiszesz cos w podobnym tonie nastepnym razem w kierunku kobiety. jesli kiedykolwiek sie spotkamy to nie radze odzywac sie w podobnym tonie do jakiejkolwiek kobiety w mojej obecnosci. mozesz po tym duzo stracic (zebow). |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-06-17 12:22:10
Cwikus Dziękuję. [ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-17 12:23:05 ] |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-06-17 12:25:12 Ćwikus = pantoflarz!
Mężczyźni nie piszą do Przyjaciółki tylko do Przyjaciula. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-06-18 12:52:54
To samo jest w Corollce, fajny bajerek |