Woda w miejscu kola zapasowego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wiec mam problem w miejscu kola zapasowego mam po deszczach sporo wody a niemoge dojsc skad ona sie bierze moze mieliscie podobny problem

mi leciala woda z uszczelki przy szybie na dole w rogach... bylo troche pordzewiale pod uszczelka. ale jak wyczyscilem i zamalowalem to od tej pory mam sucho w bagazniku

uszczelki mam oki i niewiem co jeszcze moze byc przyczyna

Bardzo proste - miałem ten sam problem. Pod kołem zapasowym są takie kurki służące do tego, że jeżeli chowasz mokre zapasowe koło po korzystaniu z niego to je odkrecasz zeby woda zleciała. u mnie one były poprostu dziurawe bo guma była sparciała ze starości. po wymianie korków na nowe nie było problemu.
Myslę, że to moze być przyczyną tej wody.

P.S. nie warto przymykać oka na tą wode bo potem cała zapasówka bedzie w rdzy i jak przyjdzie co do czego i bedzie trzeba ją wyjąć to dopiero bedzie obciach

A dywanik w bagazniku tez masz mokry? Mi sie woda lala z uszczelki wycieraczki tylniej, i kapala pozniej do bagaznika. Uszczelnilem i jest ok

Woda lubi też dostawać się przez uszczelki tylnych świateł szczególnie jak auto miało jakieś przygody z tyłem.

dzieki za odpowiedz problem faktycznie byl w tych uszczelkach co pisal rodzio wymienilem dzis umnie pada troszke pojezdzilem i jest oki

nie wiem jakiego masz essiego ale u mnie do bagażnika woda zasuwała spod uszczelki klapy bagażnika ostatnio tez miałem mokre pasy bezpieczeństwa i chyba leci z tych plastikowych rynienek na dachu
prawie jak prysznic