MotoNews.pl
6 BMW e34 kłopot z numerem VIN (101505/0)

BMW e34 kłopot z numerem VIN

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!!
MinBo sporoczasu odkad zagladalem na to forum.
W zeszlym roku pisalem jak skradziono mi e-36 coupe w pruszkowie, niestety nie odnalazla sie.
Teraz nosze sie z zamiarem kupienia e-34 525 TDS..
Znalazlem bajeczna maszynke, juz prawie zaplacilem, ale jak zaczalem sprawdzac numery VIN..szok!!!, nie zgadza sie z dowodem (samochód sprowadzony z Belgii). Po dokladniejszych ogledzinach okazuje sie ze on ma nabite 3 numery VIN.
jeden na tabliczce znamionowej, drugi na czesci podszybia od strony pasazera, (one sie zgadzaja z dowodem, i trzeci na centralnej czesci podszybia (tam gdzie jest to miejsce wyciete w tym plastiku), i on sie nie zgadza, ale jest przekreslony..
Oczywiscie samochodu nie kupie, do czasu wyjasnienia..
Czy ktos z was spotkal sie z czyms takim??
Gdzie orginalnie powinny byc numery VIN w bmw E-34??
Czy udalo by sie go zarejestrowac, i co podczas ewentualnej kontroli policji???
Z góry dziekuje za wszelkie sugestie i porady..
Pozdrawiam.
Adam.

widocznie to auto z trzech było składane. w E34 numer VIN jest na przedniej ścianie grodziowej.
pozdrawiam

Nie wiem z ilu byl skladany, ale jak sie okazuje numer VIN e - 34 z 1992 roku znajduje si na prawym kielichu od strony silnika, info dostalem s BMW AUTOFUS. Dzieki za szczere checi...

w mojej e-34 92r. numer jest na przedniej ścianie grodziowej i nigdzie indziej.pozdrawiam

Wpisz ten VIN http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi? i zobaczysz co Ci ciekawego pokaże.Może Ci się odechce tejbeemki lub przeciwnie.Pozdrawiam

Cytat:
2005-06-17 12:23:45, wazik pisze:
Nie wiem z ilu byl skladany, ale jak sie okazuje numer VIN e - 34 z 1992 roku znajduje si na prawym kielichu od strony silnika, info dostalem s BMW AUTOFUS. Dzieki za szczere checi...

bzdura - w kazdej 5 e34 z roku 1988 - 1996 numer Vin nabity jest na podszybiu

pod wycieraczkami strzałki czerwone.

Numer wybity na kielichu miały m.in e39 i e38, w e34 jest on tylko i wyłącznie na podszybiu.
Oprzócz tego jest tłoczony na tabliczkach znamionowych które mozna jednak zdjąć i nakleić w innym aucie, tabliczki sa w okolicy prawego błotnika przedniego.
W nie dłubanym aucie pod fotelem przednim pasazera bedziesz miał kartke (wciśniętą pod spreżyne fotela) z dokładną datą produkcji, wyposazeniem auta, godziną kontroli jakości i oczywiscie numerem silnika i nadwozia.

w E30 też mam na podszybiu

Cytat:
34 z 1992 roku znajduje si na prawym kielichu od strony silnika

kolego kolejny przykład na to że fus juz nie nadaje się do serwisowania bmw. ponizsze posty kolegów chyba wszystko wyjaśniają. powtarzam dla pewności: numery są w E34 na przedniej ścianie grodziowej.

Cytat:
VIN e - 34 z 1992 roku znajduje si na prawym kielichu od strony silnika, info dostalem s BMW AUTOFUS. Dzieki za szczere checi...

Niezłe pajace pracują w tym ASO, na kielichu zaczęli bić numery od 1994r w e 38 potem każdy nowy model który wchodzil na rynek miał już na kielichu. Jak mnie tak by zrobili w .uja to napewno rozbiłoby się to o centrale

Wielkie dzieki koledzy, jedno jest pewne, w ASO nawet dobrze nie potrafi numerów sprawdzic.

numery vin są w kilku miejscach, na prawym progu, na centralkach(komputerach), na grodzi od wewnętrznej stronie(trzeba cały środek wyciągnąć), i oczywiście na podszybiu.

i nawet końcówka numeru jest w tacho

no i numery sa jeszcze nawet w dowodzie rejestracyjnym

Idąc tym tropem numery można jeszcze znaleźć w karcie pojazdu jeśli ta została wydana

Nr w dowodzie sie zgadza, karta pojazdu nie byla wydana.
Bmw Center wyda zaswiadczenie odnosnie zmiany numerów.
Powiem tak zalezy mi na tym samochodzi ebo jest naprawde laleczka..
1992 r 525 TDS chip 170 km, obnizona, zawiesznie bajeczka, silnik jeszcze lepszy, bezowa skora, tylnie kanapy jak nowki, zadbana i wogole super, nie sadzilem ze 13 letni samochód moze tak wygladac i jezdzic!!!
Mam nadzieje ze juz niedlugo bdzie moja!!!!

Cytat:
525 TDS chip 170 km

jeśłi to chodzi o moc a nie o przebieg to możesz mieć niedługo problem ze znalezieniem głowicy do tego auta, oczywiście jeśli je kupisz.
pozdrawiam

Znajomi na warsztacie maja juz z 3 głowice po chipie, żadna nie wytrzymała nawet tych legendarnych 250 tyś.
Ale jest bajer, jeden koleszka dał gdzieś do spawania głowice i twierdzi że jest super. Koszt tego zabiegu to prawie druga głowica do tego motoru ( używana ), ale z tym jest problem jest ich mało

Mam pytanie. Tam gdzie pokazuja strzałki na zdjeciu ponizej mam nr VIN a jakies 20 cm dalej (w str kierowcy) mam nabity drugi nr. Nie jest to VIN, ma same cyfry. Co to za nr?