Zawieszenie - pytania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Essi duzo robi dla mnie , wozi mnie gdzie chce i niezawodzi ...
Niestety nachodzi taaki czas kiedy trzeba zrobic coś dla Essiego

Diagnoza - łaczniki stab. orginały za ok 200 PLN / szt nie wchodza w gre , mam mozliwosc kupic Hans Prins za ok 80 PLN / szt
Nie zastanawiam sie nad tym czy warto zamiast orginału bo orginalnych nie kupie ale czy ten zamiennik jest sensowny

Dodatkowo lewy tylni amorek sie skończył zalany jest cały i pracuje tylko na spręzynie , trzeba wymienic oba
Pytanie fabrycznie w essim sa gazowe czy olejowe ???
w czesciach zamiennych widzialem tylko gazowe , i dalej problem orginały motorcrafta , czy sensowne zamienniki i jezlei tak to jakie ???

łącznik jak łącznik z praktyki wiem ze te fabryczne dłużej wytrzymuja (to jeśłi chodzi o peugeota), co do amorków to gazowe mają inną harakterystykę śą twardsze i taki ebym polecał lepiej się bedzie jeżdzić a firma skoncetruj się na znanych markach śą one warte tyle samo co orginał

Cytat:
2005-06-17 10:39:19, radykal pisze:
Essi duzo robi dla mnie , wozi mnie gdzie chce i niezawodzi ... Niestety nachodzi taaki czas kiedy trzeba zrobic coś dla Essiego Diagnoza - łaczniki stab. orginały za ok 200 PLN / szt nie wchodza w gre , mam mozliwosc kupic Hans Prins za ok 80 PLN / szt Nie zastanawiam sie nad tym czy warto zamiast orginału bo orginalnych nie kupie ale czy ten zamiennik jest sensowny

Cos mi chodzi po glowie, ze oryginalne laczniki kosztuja ok. 170 zl. Wejdz na strone www.abscar.com.pl i poszukaj albo do nich zadzwon - sa z Warszawy. Ale trzeba przyznac, ze cena jest "od czapy". Jak mi sie skoncza, tez bede wymianial na podrobki. W koncu jezeli cena podrobki jest czasem nawet 2 razy nizsza od oryginalu... A oryginaly w Warszawie wytrzymuja 60-70 tys. km

Zamiennikow w duzej ilosci mozesz poszukac tez na www.ford.sklep.pl Odpowiadaja nawet na maile z zapytaniami, a kupione we czwartek amorki dojechaly do mnie w piatek

A ja kupiłem na alllegro łączniki Lemfordera po około 100 za sztukę. Do tego trochę gratów tej firmy (k.drążka-85, tuleje-40, swożnie-65) i jestem zadowolony. Znana firma i robi też na pierwszy montaż do fabryk. Należy pamiętać, żeby wymienić od razu wszystko, co trza w zawieszeniu, bo łącznik poleci Ci szybciutko. Amorki gazowe są twardsze, ale wóz lepiej trzyma się drogi. Ja założyłem Kayaby olejowe i następnym razem założe gazowe. Firmy od amorków polecam Kayaba (najtańsze z firmówek), Bilstein i Sachs, ale orginalne. Lepiej zmieniaj dwa amorki na całej osi i do tego tuleje wachacza tył (po około 40PLN).

Cytat:
2005-06-17 15:54:07, surec pisze:
A ja kupiłem na alllegro łączniki Lemfordera po około 100 za sztukę. Do tego trochę gratów tej firmy (k.drążka-85, tuleje-40, swożnie-65) i jestem zadowolony. Znana firma i robi też na pierwszy montaż do fabryk. Należy pamiętać, żeby wymienić od razu wszystko, co trza w zawieszeniu, bo łącznik poleci Ci szybciutko. Amorki gazowe są twardsze, ale wóz lepiej trzyma się drogi. Ja założyłem Kayaby olejowe i następnym razem założe gazowe. Firmy od amorków polecam Kayaba (najtańsze z firmówek), Bilstein i Sachs, ale orginalne. Lepiej zmieniaj dwa amorki na całej osi i do tego tuleje wachacza tył (po około 40PLN).

Zawieszenie obejrzane i poza łacznikami nie wynikała koniecznosc wymiany innych gratów ...
Amorki z tylu wymieniam bo lewy popłynął ( caly umazany w oleju i chodzi tylko na spręzynie ) prawy jest zapocony ale wiadomo wymienie oba ...
Tyleje na hahaczu tez wymieniac jak sa dobre ( badanie nie wykazało koniecznosci pilnej wymiany ) ??? zrobilem coś ze wpuszczasz mnie w koszty

www.fortunaline.com.pl - wszystko z zawieszenia

Witam.
Kupilem laczniki na allegro 24zl/szt jak do tej pory wszystko ok