Zawór odpowietrzający

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kto mi moze powiedziec gdzie jest zawór Przewietrzania silnika który według książki jest umieszczony w dolnej stronie filtra powietrza

u mnie jest mniejwięcej tu:

nie bardzo wiem co to jest zawór przewietrzenia silnika???? może chodzi ci o odpowietrzenie skrzyni krbowej??? jeśli tak to faktycznie f=dochodzi do obudowy filtra powietrza

w ksiąszcze tak piszą i sam sie zdzwiłem że jestaki zawór niby sie go wymienia co40000tyś w silniku CVH

no bo skrzynia korbowa ma przewietszenie i odpowietrzenie.
Odpowietrzenie to taka gróba rura po prawej stronie
A przewietrzenie to taka cieńsza po prawej co idzie do filtra powietrza. Jest tam taki trójnik i to może w nim siedzi.

a ile cos takiego moze kosztowac i jaka to w ogole spelnia funkcje

w RST jest filtr po stronie rozrządu przy kapie zaworowej, prosty sposób jak czegoś nie możesz znalezc jedź do salony forda, chlopaki z części chętnie pokaża i nawet wydrukują rysunki....

takie cieniutkie węźyki to jeden idzie do koektora ssącego a drugi przychodzi z pokrywy zaworowej i jest ciut grupeszy czy o jest to

no według mnie to. ściślej mówiąć ten cieńszy ja napszykład miałem zapchane wyjsicie z trujnika to zaznaczone na obrzaku. Jest tam naprawdę mały otwór i musiałm go strzykawką z igłą przetykać.

ale kombinacje... nowy filtr to kolo 30PLN w salonie...

jaki filtr kosztuje 30 zł

może to pomoże, bo widze że w 1,6 jest ciut inaczej niż u mnie. Nr. 7 na załaczonym obrazku - opis na żółto

kurna ja czegoś takiego niemam kumpel to miał w 1,6 ale EFI aumnie eho

może fotkę jakoś zapodaj to będzie łatwiej

Postaram sie jutro coś zrobić ale to wygląda tak wąż z pokrywy wchodzi z boku d filtra powietrza a od spodu filtra powitrza jest kruciec i wchodzi tam wąż z koletora z ssącego , i nic wiecej niema tam

no bo może właśnie druga część tego trujnika wchodzi do filtra powietrza i może tam właśnie trzeba szukac tego zagonionego filterka

[ wiadomość edytowana przez: MasterCheat dnia 2005-06-17 23:38:02 ]

Cytat:
2005-06-17 23:36:51, MasterCheat pisze:
no bo może właśnie druga część tego trujnika wchodzi do filtra powietrza i może tam właśnie trzeba szukac tego zagonionego filterka [ wiadomość edytowana przez: MasterCheat dnia 2005-06-17 23:38:02 ]

A patrzyłeś może / wyjmowałeś ten trójnik z obudowy filtra powietrza ? Tam w środku (przynajmniej u mnie) nic nie ma, jedynie od środka filtra powietrza widać taką gumkę ... jest tak wyprofilowana, że powinna przepuszczać powietrze w jedną stronę.
Kiedyś myślałem, że w tym cylinderku z trójnikiem powinno coś być - poszedłem do ASO i opisałem o co mi chodzi, w ,agazynie zaoferowali mi właśnie tą gumkę za 16 zł ... .

Może jednak ktoś z Was ma w tym trójniku COŚ ?

Pozdr

w 1,3 CFI mk 7 1996 - czyli w moim autku jest dokładnie tak samo - PUSTKA i tylko ta pomarańczowa gumka (zaworek) ale filtra to tam nie ma!!!!

Cytat:
2005-06-19 19:57:05, chasmo pisze:
A patrzyłeś może / wyjmowałeś ten trójnik z obudowy filtra powietrza ? Tam w środku (przynajmniej u mnie) nic nie ma, jedynie od środka filtra powietrza widać taką gumkę ... jest tak wyprofilowana, że powinna przepuszczać powietrze w jedną stronę. Kiedyś myślałem, że w tym cylinderku z trójnikiem powinno coś być - poszedłem do ASO i opisałem o co mi chodzi, w ,agazynie zaoferowali mi właśnie tą gumkę za 16 zł ... . Może jednak ktoś z Was ma w tym trójniku COŚ ? Pozdr

no fakt u mnie tez na wieżchu jest tylko taki cienki krążek z twożywa. Ale U kolegi z tego co patrzyłem w pewnym programie to jest chyba inaczej rozwiązane...