Jak założyć silniczek w przednim reflektorze???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy wymianiał ktoś silniczek ustawiający pochylenie lustrzanki w reflektorze???

Silniczek jest zakończony kulką, a lustrzanka reflektora jest ruchoma i trzeba ją nachylić, żeby kulka miała jakiekolwiek szanse wskoczyć na swoje miejsce!

Ręką nie da się tego zrobić, zablokować jednak boję się, żeby nie
pękła. Kulkę próbowałem nasmarować, żeby był mniejszy opór, ale nie za bardzo to dało efekt.

Zastanawiam się nad jej podgrzaniem, ale....wolę zapytać Was.....może ktoś wie jak to zrobić????!!!

Pozdrawiam
EDIS4

Nic nie nagrzewaj!!!
Ta kulka strasznie ciężko wchodzi, trzeba użyć troche siły i lekko nagiąć ośke silnika. Powinno wskoczyć

Cytat:
2005-06-18 12:10:22, lukaszko pisze:
Nic nie nagrzewaj!!! Ta kulka strasznie ciężko wchodzi, trzeba użyć troche siły i lekko nagiąć ośke silnika. Powinno wskoczyć

Ok...ośka jest odkręcana...czy wykręcić ją i dopiero po włożeniu dokręcać, kręcąc silniczkiem, czy zakładać całość???

Ja zakładałem całość, ale faktycznie jak masz odkrecana oske to mozna ja odkrecic i spróbować bez użycia siły

No i po kłopocie !!!! Nie wiem kto to projektował, ale ...graniczy to z cudem, żeby skompletować całość!!!

Według mnie nie ma większego naczenia, że ta ośka jest odkręcana (i tak jest za krótka, żeby ją tam wcisnąć, a przedłużyć nie bardzo jest czym)

Pogimnastykowałem trochę to plastikowe gniazdko, w które wchodzi kulka od ośki silniczka no i .... jednak podgrzałem zapalniczką kulkę (nie za bardzo, żeby nie stopić oprawki). Opór materii zmalał i wskoczyło. Nie wiem czy mogę polecać ten sposób, ale mnie się udało

Lukaszko! dzięki za wskazówki z nagięciem ośki silniczka - to też jest ważne!

To kolejny problem typu montaż - demontaż. Jak to Gerusik mnie kiedyś zacytował - perwersyjny seks z brzydką murzynka juz lepszy Patenty Forda czasem moga przyprawić o palpitację serca

Cytat:
2005-06-18 16:13:31, WilK pisze:
To kolejny problem typu montaż - demontaż. Jak to Gerusik mnie kiedyś zacytował - perwersyjny seks z brzydką murzynka juz lepszy Patenty Forda czasem moga przyprawić o palpitację serca

Święte słowa....święte słowa